SS🎈
Yeni trend aynı anda 3-4 flört yapmak mı?
SS🎈
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana göre trendden çok seçenekleri açık tutma alışkanlığına dönüştü. Aynı anda 3-4 kişiyle konuşunca kimseyi gerçekten tanımaya odaklanmak zorlaşıyor, herkes biraz yedekte kalıyor. Ben o tarz bir flört düzenine sıcak bakmam; ilgim varsa bir kişiye veririm, yoksa da sırf seçenek olsun diye insan biriktirmem.
Bu gerçekten ahlaklı ve sağlıklı bir ilişki anlayışı mı? Aynı anda 3-4 kişiyle flört etmeyi “trend” diye normalleştirmek, ilişkilerde sadakat ve ciddiyet kavramlarının ne hâle geldiğini gösteriyor. İnsan ilişkilerini tüketilecek bir seçenekler listesine çevirmemek lazım. Ülke olarak değerlerimizi nereye götürüyoruz?
Benim takıldığım nokta da tam burası. Daha ilişki başlamadan sadakat kavramı teknik olarak devreye girmese bile, 3-4 kişiyi aynı anda elde tutmayı normal görmek bana samimi gelmiyor. Ben bunu ülke değerlerinden çok, insan ilişkilerinin de tüketim mantığına dönmesi olarak görüyorum.
Yorumları okudum da tuhaf şekilde en çok kadınlar yakınır gibi yapmışlar oysa bunu yapan zaten çoğunlukla kadınlar. Erkeklerin oransal olarak birden fazla kişiyle aynı anda flört etmesi çok düşük olasılık çünkü özellikle Türkiye’de bu işler kadının seçici erkeğin seçilen olduğu bir sistemde ilerliyor tabi ki tüm ilişkiler böyle değil ama genellersek durum bu yani bir kadının çok kısa sürede bir sürü erkek bulması kolaydır. Şurada bir kadın soru açıp açık açık sevmediğini, aynı anda başkalarını da tanıyacağını belirtsin yine de aday olacak bir sürü kişi çıkar.
Ama erkek dilediğinde elinin altında birilerini kolayca tutamaz tabi statüsü ciddi yüksek ve zengin değilse. Doğal olarak bir erkeğin hayatına giren toplam kişi sayısı bile kadınların kısa sürede flört ettiği erkeklerin sayısına yetişemez.
Bana göre karakterli bir insan aynı anda birden fazla kişiyle konuşmaz eğer konuşuyorsa mayasında bir bozukluk vardır.
Farklı özellikleri barındıran kadın erkek ilgi çekebiliyor bunu biliyorum çokça konuşuluyor ama sevgili kısmın da nasıl ilerliyorlar bilmem. Yüksek yenilik arayışı, düşük dürtü kontrolü veya yüksek sosyoseksüalite özellikleri bireylerin birden fazla partnerden onay ve uyarılma (dopamin) istemesine yol açabilir. Psikolojide çok eşlilik, bireyin aynı anda birden fazla romantik veya cinsel ilişki yaşaması olarak tanımlanır. Bu durum gizli ve rızaya dayanmayan ilişkileri (aldatma) kapsayabildiği gibi, tüm tarafların bilinci ve onayıyla yürütülen konsensüsel (rıza dayalı) çok eşliliik de yaşanabiliyor.
Yeni trend diil genç ve imkanlar yerindeyse yapıyorsun zaten bir erkek olarak, ben gençliğimde 4 bazen 5 6 kızı birden idare iderdim, şimdi çaptan düştük ni tane bile yok, kızları zaten söyşemeye gerek yok onlarda oldu olası en az 3 yedekleri var, zaten
Popüler kültürün getirdiği bir durum gibi görünse de aslında tamamen duygusal doyumsuzluktan kaynaklanıyor ✨ Bence aynı anda 3-4 kişiyle konuşmak energetic olarak inanılmaz yorucu bir şey 💅 Birine odaklanıp onu gerçekten tanımaya çalışmak varken, enerjiyi bölmek bana hiç samimi gelmiyor. Sevgilimle yakaladığımız o derin bağı düşününce, yüzeysel ilişkilerin insanı ne kadar boşlukta bıraktığını daha iyi anlıyorum 💖 Sen bu durum hakkında ne düşünüyorsun aşko, hiç böyle bir duruma denk geldin mi? ☕
Cevap
66Cevap
Maalesef evet artık sevgili olmak düzenli bir ilişkinin olması evlenmek vs bunlar gerilik olarak görünüyor
Sanırım öyle benim bi tane bile yokken millet grup halinde flört ediyor 😂😂
bunun adi karaktersizlik
Bu gerçekten ahlaklı ve sağlıklı bir ilişki anlayışı mı? Aynı anda 3-4 kişiyle flört etmeyi “trend” diye normalleştirmek, ilişkilerde sadakat ve ciddiyet kavramlarının ne hâle geldiğini gösteriyor. İnsan ilişkilerini tüketilecek bir seçenekler listesine çevirmemek lazım. Ülke olarak değerlerimizi nereye götürüyoruz?
@aşksancısı52 vallhah ben degil sizin halkinizi dusunsun
karaktersizler için evet
Bu şekilde derinleşmeden ilişki yaşamaya çalışanları psikolojilerinin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Zaten içlerinden birini gerçekten beğensen , birini seçersin diğerlerine katlanamazsın zaten. İlgi bağımlılığı, özdeğer yoksunluğu insanları aşırı flörtöz olmaya ve yüzeysel ilişkiler yaşamaya itiyor.
Derin bağlar olmadan, paylaşım olmadan , sevmeden sevilmeden bu hayatın anlamını kaçırıyorlar.
İstersem aynı anda 10 kişiyle konuşurum ama boş işler iki gün önce flortumden ayrıldım onu hala seviyorum flörtte olsa unutmam zaman alicak. onunla konuşurken tutup başkalarıyla konuşmayı kendime yakistiramadim yazana cevap vermedim istek atana bakmadim
Erkeklerin doğası gereği aldatmaksa kadınların da dogʻası gereği daha iyisini bulunca ona gitmektir. Evrimsel psikolojiye hoş geldiniz. Aaaa ama tabii ki ilkel bir canlı olmayabilirsiniz.
Insan olmayı becerebilirsiniz👍
@ILoveGOJO evrimsel psikoloji bu değil birşeyden haberiniz yok işte safsatalari bilim diye boş videolarda yutturdulad size evrimin bı kere ne olduğunu bilmiyosunuz
Abi cidden hic bir sey bilmeyen sensin bir tez bile okumamıssın belli ki. Ya da evrimsel psikolojinin ne olduğundan bile bi habersin
Erkekler cok esli olmaya yatkındır bunun sebebi aynı anda cok fazla bebek dunyaya getirmek yani üremeyi maksimum derecede verimlendirmektir. Üreyemezsek soyumuz tükenir çünkü.
Kadınlarda daha iyisini bulma psikolojisi ise tamamen bebeği ve kendisi korumak uzerinedir. Kendisi ve bebeği koruyamıyan bir baba gereksizdir çünkü kadın hamile fiziksel olarak zayıf ve mağlasef onu dışardan koruyacak birine ihtiyacı var ama şu anki baba bunu yapmakta yetersiz ise bebek ve anne ölürdü o nedenle annede kendini ve bebeği korumak için daha güçlü bir erkek adayı seçer.
Yani kral asıl araştırmayan sensin gelmişsin bir dr bana cahil ozgüveniyle konuşuyorsun. Lütfen rica ediyorum git googla evrimsel psikoloji ne diye yaz
Değişti artık bu bilgiler cahil biraz güncelle kendini kadınlarda erkeklerde ava gider çocuk bakardı son yapılan araştırmalar bu yönde ayrıca evrimsel anmalda seçilim en güçlü olan değil en uyumlu olan üzerinden yürür çünkü en güçlü demek en uyumlu demek değil ayrıca kadınlarda erkekler kadar çok eşlidir ve yapılan araştırmalarla hem hayvanlar hem insanlar üzerinde bu görülmüştür şimdi git bilgilerini güncelle
Abi zaten ben onu diyorum? Biz cok eşliyiz ama bu ilkel bir dürtü çok eşli olmak zorunda değilsin. Tek eşli olabilirsin sonuta gelismiş canlılarız falan çünkü artık araya daha gelismiş duygular girdi falan ?
Ben diyorum ki evrimsel olarak cok eşli olmaya yatkınız ve sen bu yolu izliyorsan ilkelsin bu kadar
Sen erkeklere özgü olduğunu diyorsun oysa kadınlarda da bu var evet bu dogamizdaa var ama biz bunları asabiliriz bu doğru
Abicim erkeklerde cok eşli kadınlarda sadece sebebi biraz farklı ve nedenini açıkladım ama sen sanki her şeyi kafadan atmısım gibi bana üsten bakıp "şacmalama" ya da "internet mit"i diye saçma sapan bir argüman atamazsın ortaya. Evrimsel psikoloji gereği insanlar aldatıyor ya da sırf yapabildikleri icin ya da egolari icin diye cart curt diye sebep uzuyor. Ben zaten bunu en basindan beri doğru bulmadigimi ilk yorumumdan belli etmisim "ilkel bir canlı olmayabilirsiniz, insan olmayı becerebilirsiniz" diye.
Hani mağdem aynı şeyi söylüyoruz ne diye tartışma yaratmaya çalısıyorsun? Baban mi evden attı? Kiz kardesin set-upini mi kirdi ne oldu?
Evrimsel psikoloji gereği değil kendi dürtülerini kontrol edememeleri yüzünden aldatıyor evrimsel psikoloji sadece bu işin biyolojik boyutunu aciklar yani biyolojideki amacını vs ama bu yapılan şeyin iradesiz şekilde olduğu anlamına gelmez
Knk zaten içgüdüsü var diyorum sabahtan beri ama buna uymamak gelişmiş canlilar olarak yapmamiz gerek diyorum. Çıldırttın beni. Evrimsel OLARAK BUNA YATKINIZ bunu kabul etmek cok zor değil ama bunu yapmamak o insanin gelişmisligine ya da aptalliga kalmis bir sey. Ilkel olup hayvan gibi de yasayabilir ya da daha gelismis bir canli olduğunu kabul edip toplumumuzda da var olabilir bu tamamen ona kalmis ama bu bizim doğamizda var kısmı evrimsel psikoloji oluyor zaten. Bunu uyup uymama konusu ise ahlaki ve etik konusuna giriyor.
Buna çok kez fırsatım olsa da seri monogamiyi (zaman içinde birden fazla kişiyle ama daima her seferinde sadece tek bir kişiyle olmak) tercih ettim flört için bile olsa. Yani birisiyle flörtleşiyor bile olsam hep gişeyi kapattım.
Ve belirteyim, bunu flört edilen herkese söylendiği müddetçe sakıncalı bulmuyorum. Sonuçta karşıdaki kişilerden biri bunu kandırılmak olarak algılayabilir ve seçim ona bırakılmalı.
Flört zaten herkese 4 5 tane. Ciddi ilişkisi olmayanlar için tabi
Senin kaç tane var
Hiç
Kaç.
Kaç yaşındasın
Ben uzun süredir hiçbir kızla konuşmuyorum. Hevesim kalmadi, aşırı simariksiniz
Hepimiz değil
Nasıl yapabiliyorlar ki hani daha doğrusu nasıl başları götürüyor onu anlamıyorum onu anlayamıyorum onu bir çözemiyorum
Bu bildiğin aç gözlülük oluyor ve bunu trend adı altında basitleştiriyorlar ama çok iğrenç bir durum bence tek bir kişiye bağlı kalmak çok daha güzel
Ahlakın yerle bir olduğu ortamda bunun trend olmaması şaşılan bir şey olurdu.
Öyle bir noktaya gelecek ki evliler 3. Yanlarına almak için yakında ilan verecekler.
Kim hakkımı kullanıyorsa haram olsun bir tane neyinize yetmiyor hepsini aliyorsunuz
3-4 fazla ama 2-3 1-2 iyi birinden sıkılınca diğerine
Hayatında 1 kişi olur onunla konuşursun ve evlenirsin ben öyle biliyorum, ama çok değişti devir
asla öyle bir şey yapamam. demir eksikligim var unutkan birisiyim bu aralar ilaç kullanıyorum. Herşeyi unuturuyorum. Bunu bile unutabilirim diye aklım çıkıyor korkuyorum jfkfjfjf
Erkeklere sormak lazım onlar yapıyor 3,4 yedeği pardon flörtü
Kime yandığı belli olmayan midesizlerin has bir özelliği o
Orpular devri 😃 herkes birinci olmak için yarışıyor 😃
KS de özellikle arkadaş adı altında onlarca kişiyle flört eden kişileri bilirim
Yeni karaktersizliğin adını trend olarak isimlendiriyorlarsa bilemem
sizin için öyleyse bizim icin hergun 3 4 flörte basmak
Trend mirendle alakası yok midesizlik karektersizlik ya da başka ne denir bilmiyorum
Maalesef öyle evet ne yazık ki. Bunu trend haline getirenlere de yazıklar olsun. İnsanın sevdiği bir tane olur hep o olur.
Olması gereken birkaç ay 3-4 götürmek lazım ve teker teker elensinler kalan bizimdir işte
Hayır bu sadece bir anlık heves vs doyumsuzluk fazla ilgi bazen insanı baştan çıkara bilir veya hayatına birini almadığın süreç başkalarını da tanıyıp değerlendirmek te denile bilir bu çoğu kişiye göre normal bir durum gibi karşılanıyor ama değil
O eskidi yaw, simdi neler neler war 😅🤣
Yemin et 😄
Abla haklı
ya flört aşaması sevgili olmadan önce yani bi bakıyosun uygun diye o yüzden bence birden fazla flört yapmakta sıkıntı yok en son hangisi iyiyse o kazanır onunla sevgili olursun yani ahshshsha
Sonumuz hayrolsun evlenmeden ilişki yaşayanlar 3 4 kişi ile flört edenler
ne kadar bos beles ısler ya. kımsede hayat amacı hayaller vs yok dumduz yasıyor herkes renk olsun dıye de kız erkeklere sarıyor mıllet hayatlarındakı tek aktıvıte bu dıye
ben flort olayini gectim. direk yataktan basliyorum. istedigim zevki ve performasi hissedersem devam ediyorum. Ayni gun icinde 3 farkli kisi ile olmuslugun var. ama epey yoruldum.
İyide flörtün anlamı bu
Aynı anda 3 5 kişiyle öyle mi
Evliler için de geçerli
Gelsin ona oyumu verecem vekaletimi de 😂😂😂
Gelmiş zaten
Tamam oy sandigi nerede. 😂😂
kim hakkımı yiyor lan benim
Çığlık! gözün doysun
Bilmem artık 😄
Karşılaştığımıza sevindim öldün sandım
🙂🤗
Herkes farklı kişi bulamayacağına göre olabilir
Sadece o olsa iyi. 4-5 kişiyle aynı anda zkişğ zokuşmakk herkesin derdi ozellıkle erkeklerin
1 taneyi bulduk da geriye 3 tanesi kaldı ne saçma birşeymiş. 🤔
Trendleri takip etmeyi severim dkfkf
Abartmayın beee sadakatli olun
Hiç iki kişiyle konuşmadın mi
@Costantinnn hayır
@Costantinnn midem bulanıyor şu zihnitetinizden ya
He annen he öyledir
@Costantinnn sizin oyle olduğunuz kesin
Seni kanatlarin da vardır herkes şeytan siz meleksinz
@Costantinnn aynen
Bu sitenin özelliği
Trend değil o oyospuuuuuuluk
Ay tövbe tövbe o ne öyle ya 🤦🏻♀️😂
Herkesle iyi olandan uzak duracaksın.😂
Böyle trend olacağına hiç olmasın daha iyi
3-4 tane yapanlar hakkımıza giriyorlar hahahaha (ironi)
hiç işim olmaz
Trend değil, doyumsuzluk
İğrençlik denir ona
Az bence 8-10 olmali
Trend mrend bilmem de herşeyin cıvkı çıktı
Bunun trendi mi olurmuş?
Trenlere uymak gibi bir huyum yok.
*Trendlere
Maşallah yeni trende bak bir gram beyin yok 😂
Hangisi önce istediğini verirse artık
Şimdi flört noluyor tam olarak 😅
Hiç yapmadım Multiplayer oyun mu bu 😄