Uzak mesafe ilişkide ayrılık sonrası tatili iptal etmeyip sadece WhatsApp'tan engellemesi ne anlama geliyor, hala duygusu veya kararsızlığı olabilir mi?

Merhaba,

Yaklaşık 2 yıllık bir uzak mesafe ilişkim vardı. İlişkimiz bundan yaklaşık 1 ay önce sona erdi. Aslında çok büyük bir şey olmadı; ancak son dönemde onun yanında yeterince olamadım, ona istediğim kadar destek veremedim. Hem okul, hem staj hem de iş nedeniyle ona her zamankinden biraz daha az zaman ayırabildim. Kendisi benden ayrıldı.

Son 1 yıl içerisinde toplam 4 defa onun yanına uçakla gittim ve bu dört buluşmada toplamda yaklaşık 40 gün birlikte vakit geçirdik. Kendisi Ege Bölgesi'nde bir yerde yaşıyor, ben ise oraya uçakla yaklaşık 3-4 saat uzaklıkta olan bir Avrupa ülkesinde yaşıyorum.

İlişkimiz bittikten birkaç hafta sonra, kendisiyle barışmak ve onu görmek amacıyla uçak bileti aldım. Aslında bu ziyareti birkaç ay önce birlikte planlamıştık. Bu gelişimde yaklaşık 3 hafta boyunca birlikte vakit geçirecektik. Kendisine bileti aldığımı söyledim; ancak kendisi gelmemi istemediğini ve benimle buluşmayacağını söyledi.

Ayrıca kış aylarında bu yaz için birlikte çok beğendiğimiz bir tatili planlamıştık ve 6 gün boyunca beraber kalacaktık. Tatil rezervasyonu hâlâ duruyor ve kendisi bana bunu iptal etmemi söylemedi. Bunun yanında araba da kiraladım; onu da iptal etmemi söylemedi. Kendisi benim paramı önemseyen, gereksiz yere fazla harcama yaptığımda veya çok para harcadığımda bunu bana söyleyen biriydi.

Ayrıldığımız dönemde kendisine 3.000 TL para gönderdim. Bana bir daha böyle bir şey yapmamın doğru olmadığını söyledi fakat parayı geri göndermedi ve kabul etti. Açıkçası buna sevindim çünkü o dönemde zor bir süreçten geçiyordu ve ona yardımcı olmak istemiştim.

Sorum şu: Kendisi bir yandan “gelme” diyor, benimle buluşmayacağını söylüyor. Diğer yandan birlikte yapacağımız tatili iptal etmemi söylemedi, kiraladığım arabayı iptal etmemi söylemedi ve gönderdiğim parayı da geri göndermedi (buna sevindim). Ayrıca beni sadece WhatsApp'tan engelledi. Normalde daha önce her yerden direkt engellerdi.

Bu söylemleri ve davranışları birlikte değerlendirdiğinizde sizce bunlar ne ifade ediyor? Sizce gerçekten tamamen bitirmiş ve kesinlikle görüşmek istemiyor mu, yoksa içerisinde hâlâ bir kararsızlık veya duygu olabilir mi?

Ben ona başka bir yerden de yazmak istemiyorum çünkü kendisi birçok defa bana “yazma” dedi ve ben de artık daha fazla üzerine gitmek istemiyorum. Kendisine açık açık onunla barışmak istediğimi, onun için sonuna kadar mücadele etmek ve savaşmak istediğimi söyledim.

Ayrıca kendisine, “Ben seni bekliyor olacağım.” dedim. Kendisi de bana, “Buradayken bir şeye ihtiyacın olursa yaz.” dedi.

Cevaplarınızı ve özellikle bu davranışları nasıl yorumladığınızı merak ediyorum.

Ben erkeğim, kendisi kadın. Ayrıca evlenme planlarımız vardı ve uzak mesafe ilişkimizin de artık sonlarına gelmiştik; en geç gelecek yıl Nisan ayında nişanlanmayı ve sonrasında evlilik yolunda ilerlemeyi planlıyorduk.

Kendisi benim hayatımdaki ilk aşkım

Güncellemeler
2 gü
Kafamı karıştıran şeyler:
1: Normalde bana çok kızdığında beni her yerden engelleyen biri, şu an neden sadece WhatsApp'tan engelledi? (Onu da biraz fazla yazdığım için yeni engelledi.)
2: Benim parama asla kıyamayacağını bildiğim biri, birlikte seçtiğimiz ve benim ödediğim tatil için neden “iptal et”, “tek git” veya “ben gideyim” demiyor?
3: Bağı olmayan birinden asla para kabul etmeyen ve çok gururlu olan biri, ayrıldıktan sonra destek olmak amacıyla gönderdiğim parayı neden kabul etti?
Güncellemeler
2 gü
Kafamı karıştıran şeyler part 2:
Bana “Seninle buluşmayacağım asla” dedikten sonra, “Burada bir şeye ihtiyacın olursa sana yardımcı olurum” demesinin sebebi ne?

Birlikte gitmek için kiraladığım arabayı neden iptal ettirmiyor? Bunu öğrendikten sonra çok para harcıyorsun ve parayı savuruyorsun dedi

Kendisi bana “gelme” dedikten sonra, ben de “O zaman iner, başka bir yere giderim” dediğimde neden “Nereye gidiyorsun, pardon?” diye sordu
Uzak mesafe ilişkide ayrılık sonrası tatili iptal etmeyip sadece WhatsApp'tan engellemesi ne anlama geliyor, hala duygusu veya kararsızlığı olabilir mi?