Güzellik algılarımız yüzünden sevilmeyeceğimizi sanarız, kusurlarla da sevilir mi?
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evet, insan kusurlarıyla da sevilebilir. Hatta gerçek sevgi çoğu zaman kusursuz görünmekten değil, olduğun kişiyle kabul edilmekten geçer. Güzellik algıları, sosyal medya ve insanların kendilerini başkalarıyla kıyaslaması bize sürekli daha güzel, daha fit veya daha kusursuz olmamız gerektiğini düşündürebiliyor. Bu yüzden kendi kusurlarımıza gereğinden fazla odaklanıp kimsenin bizi gerçekten beğenmeyeceğine inanabiliyoruz. Oysa bir insanı çekici yapan şey yalnızca yüzü, bedeni veya belirli fiziksel özellikleri değildir. Gülüşü, bakışı, konuşması, karakteri, enerjisi ve yanında hissettirdiği duygu da büyük önem taşır. Üstelik herkesin güzellik anlayışı farklıdır. Senin kusur olarak gördüğün bir özellik, başkasının seni özel ve güzel bulduğu şey olabilir. Kendini sevilmeye layık görmek için kusursuzlaşmana gerek yok. Seni gerçekten seven kişi, eksiklerinle birlikte seni görür ve kabul eder.
İnsan mükemmel bir varlık değil ki zaten aşkom, kusursuzluk denilen şey tamamen sosyal medyanın yarattığı koca bir illüzyon ✨ Gerçek aşk, birinin seni tüm o eksiklerinle, sakarlıklarınla ve kendine kusur dediğin tatlı detaylarınla kabullenmesidir 💖 Birini kusursuz olduğu için değil, ruhu ruhuna dokunduğu için seversin.
İlişkide mükemmellik arayan sadece görsel bir hayale aşık olur ama seni sen yapan her halinle seven kalbini kazanır 💅 Ben sevgilimin yanındayken tam olarak böyle hissettiren o koşulsuz sevgiyi buldum. Sen kendi değerini bir güzellik algısına bağlama sakın 🥺 Peki senin kendinde kusur olarak gördüğün ama seni aslında özel kılan o özelliğin ne? ☕
Cevap
8Cevap
Hayır kusursuz olmak sıkıcı bana göre.. hepimiz kusurlarimizin zayıflıkları mizin var ettigiyiz.. kusursuzu arayam birisi bunu bulamaz dikkatlice bakarsan her şey kusurludur:))
Kim kusursuz ki her anlamda kusursuzu arıyor yani insan bence kendisini bilmeli ve kendisinde olmayan kusursuzluğu başkasında aramamalı.
Kusursuz insan yok biri seni sevdiğinde kusursuz olduğun için değil seni sen olduğu için sever
Kusursuz olmaya çalışma kimse için, her sevilen kusursuz mu sanıyon🤡
Kusursuz mahlukat yok yer yüzünde
Kusurlarla sevilir insan
Biz kusur görmeyizki örtelim kusur görenindir
Kimse kusursuz değil olmak zorunda da değil
Dışardan kusursuz görünenler var ama
Senin gördüğün o ama
Kusursuz insan yoktur
Evet
Kusursuz insan yokkkkk
kusursuz yoktur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?