2026 yılındayız, yakında 2027'ye gireceğiz, az bir zaman kaldı. Hâlâ bu devirde görücü usulü biriyle evlenir misin?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 2026 yılındayız, yakında 2027'ye gireceğiz, az bir zaman kaldı. Hâlâ bu devirde görücü usulü biriyle evlenir misin?

Ya siz şaka mısınız? Bundan 40 - 50 sene sonra ortalık ihtiyar bekâr dolacak, huzurevleri yetersiz hale gelecek. Düşünün; yaşı 60'a gelmiş, evlilik yüzü görmemiş, hayatı yapayalnız sürdürmüş binlerce hayat... Durum bu kadar vahimken görücü usulü evlilik aşağılanmaz. Evlilik sandığınızdan daha hayati bir kurum. Yok aşk evliliği şöyle daha iyi yok bu zamanda görücü usulü olur mu? Apt*llık etmeyin. Aşk evliliği ile görücü usulü evliliği karşılaştırmanız hatta görücü usulü evliliği aşağılamanız bu usulü küçültmüyor. Görücü usulü evlilikler aşk evliliklerinden hâlâ daha sağlam.
Toplumu yanlış yönlendirmeyin, bir yaştan sonra bekârlık istisna durumlar hariç insan fıtratına uygun bir hâl değil. Fazla kriter koyup mükemmeliyetçilik yapmanın da alemi yok, herkesin kusurları var. His paylaşımı ve belli asgari şartlar yerini bulduysa evlenin ve gerisini Allaha bırakın, abartmayın.
Evet bulduysanız birini Allah’a bırakın ve yalnız yaşamak zor insan yanında birini istiyor
Buna absürt bişeymiş gibi bakanların daha sığ düşünceli insanlar olduğuna inanıyorum.
Sebebi de şu gerek ailenden gerek arkadaş çevrenden iki tarafı da tanıyan biri siz bir görüşün olursanız devam edin diyor bu sadece tanışmak için bir araç insanın karşısına nerden ne gelir bilinmez anlatırlar hoşuna giderde konuşur görüşürsün yoksa benlik değil dersin mantıksız bişey yok ortada...
Katılıyorum benim demek istediğim de buydu herkes yanlış anlamış
Görücü usulü evlilikler eskisi gibi değil çok eskiden hatrı sayılır kişiler gider tavsiye üstüne bakar kızı isterlermişti ne erkeğe ne kıza fikrini sormazlarnıştı sonradan sonraya fikir sorulsada yine baskıyla evlenirlermişti görücü usulüfe artık işin formalitesi tek tutar yanı ailelerin referans olması çok uzun oldu k bakmayın ama artık görücü usulü diye tanıştırma yöntemi var çok kişide sıcak bakmıyo belkide haklılar artık bir çok durum farklı bizden zaten geçti geçen birinin kız isteme organizasyonuna gittim o bile işin reklamı olmuş
İşin reklamı niye olmuş
muhafazakar kuzenim seküler oğlanla evlendi (severek), oglan kuzenimin açılmasını istemişti.. siz ne düşünürsünüz bilmem ama bana göre makul olan evlilik görücü usulü olanıdır.
Cevap
14Cevap
Hayır severek evlenirim sadece
Hadi beklemedeyiz
Bakalım kanka
Evlenirdim. Sonuöta instagram profili bana bi yere kadar bilgi verebilir ama çevresi daha çok bilgi verebilir. Hoşuna gitmezse veya istemezsen konuşmazsın zaten
Evlenirim herhalde görüştükten sonra direk nikah masasına geçilmiyor değilmi onunda bir aşamasi vardır sonuçta
Mantıklı olan görücü usülü aşık olup evlendiğimizde kör olup bize uygun olmayanları seviyor her isteneni yapıyoruz ya da o yapıyor, görücü usülünde sana dengini öneriyor etraftakiler bence dogrusu bu, not, cahil biri değilim
Evlenmem hayatımı paylaşacağım kişiyi kendim seçmek isterim
Nerden bulmak istiyorsun?
Yani bilemiyorum şimdi bir şey dersem olmassa büyük konuşmuş olurum☺️
Görücü kabul ediyorum ancak henüz içime sinen olmadı. 😂
Asla tercih etmem. Eşimi ben seçerim eşim beni seçer. Bunun oluru budur
Senin gibi biriyle evlenmektense görücü daha iyidir
Gizliden yazıp benim kim olduğumu %100 bildiğini düşünerek bu kadar iddialı konuşmanı gerçekten anlamıyorum. Ben aşk konusunda çok sadık ve anlayışlı biriyim, sevmeyi bilen biriyim. Çok şükür belki saf olduğum zamanlar oldu ama cahil olmadım. Beni gerçekten tanımak istiyorsan, gerçek hayatta çevremde bulunman ve beni gözlemlemen gerekir. Sadece dışarıdan gördüklerinle veya birkaç şey üzerinden benim hakkımda kesin yargılara varamazsın.
Ayrıca ben büyük biriyle evlenmeye niyetli değilim. Görücü usulünü de neden küçümsediğini anlamadım. İnsanların nereden, nasıl karşına çıkacağı belli olmaz. Ailemden biriyle tanıştırır, biz de görüşürüz; uygun olur ya da olmaz, buna zaten zamanla karar verilir. Ama bunu küçümsemenin veya benim üzerinden örnek vermenin ne anlamı var?
Ben sana ne yaptım da beni örnek göstererek böyle konuştun, gerçekten merak ediyorum. Beni tanımadan hakkımda bu kadar kesin konuşmanı doğru bulmuyorum.
Yav he he
Daha iki kelime edemiyorsun havlıyorsun
Yav he he.
Görücü usulü ama nasıl sOnrasinda tanıyarak olabilir
bunun için önce görüşmeyi kabul etmem lazım
Tercihim olmasa da yapana karşı değilim
Evlenmem benlik değil
32 yaşındasın aşkı nerden bulacaksın
bulursak buluruz bulamazsak yapacak bir şey yok
Yıl olmuş 2027 hayır be
Görücü de bizi görecek mi
Hayır zor görüyorum
Gorucu usulle evlenmedim
Hayir
Olabilir neden olmasın
O şekilde evliyim zaten
Evlenmiyorum
Evlenirim
İşim olmaz
Eve birinin gelmesinden bahsetmiyorum aile büyüklerinden birinin sizi tanıştırması
Hala görücü usulü ile evlenen var?
Evlenirim
😒.
🤣🤣
Evet
Evlenmezdim
Evet..
Olabilir
Karşıyım görücüye
Çoğu mutsuz çünkü
Olabilir
Evlenmem