Kafedeki platonik flörtüm başka şehre taşındı, Instagram’dan ilk mesajı ne zaman ve nasıl atmalıyım?

Sık sık gittiğim kafede bir kızla aramızda uzun süredir devam eden belirgin bir çekim ve göz teması vardı flört bile ettik. Daha çok o adım attı ben 2 ay sonra aşık oldum. İkimiz de duygularımızı biraz gururun arkasına sakladığımız ve "sizli bizli" mesafeyi koruduğumuz için bir türlü o ilk açık adımı atıp konuşamamıştık.

​Son zamanlarda aramızda hafif bir soğukluk vardı. Dün öğrendim ki gidişi tamamen kendi hayat planıymış; radikal bir karar alıp Ege'de bir şehre taşınmış. Vedalaşma şansımız bile olmadı ve bu ani kopuş bende ciddi bir yarım kalmışlık hissi yarattı. O kadar üzüldüm ki sanki toprağa vermiş gibi hissettim.

​Telefon numarası yok ama Instagram hesabını biliyorum. Fake hesaptan buldum, doğrudan kendi asıl hesabımdan ulaşmak istiyorum. Amacım onu darlamak ya da üzerindeki taşınma telaşının ortasında baskı kurmak değil.

​Sizce taşınma gürültüsü ve ilk karmaşa geçene kadar (1-2 hafta) bekleyip samimi, beklentisiz bir mesaj atmak doğru olur mu? Mesafeli başlayan ama iletişimi ekrandan devam eden bu tarz süreçleri yaşayan var mı, sizce nasıl ilerlemeliyim?
Kafedeki platonik flörtüm başka şehre taşındı, Instagram’dan ilk mesajı ne zaman ve nasıl atmalıyım?