Tehdit eden, aşırı kısıtlayan sevgiliden ve psikolojik şiddetten nasıl kurtulabilirim?

arkadaşlar 20 yaşındayım sevgilim 22 daha askere gitmedi birkaç sene var benim geçmişte olan ilişkilerimi biliyor ben söylememeyi tercih ettim ama kendi kurcalaya kurcalaya öğrendi neyse dedi kabul etti ben buna bazı hatalar yaptım ama aldatma vs. değil normal ilişkide olan hatalar sevgilim aşırı kısıtlıyor beni yani evimin dibindeki markete kadar izin istettiriyor sosyal medyada uygulamada herhangi bir erkek olan mizah videosu dahi beğensem sildiriyor uygulamayı en küçük kavgada geçmişle alakalı küfürler ağır şeyler konuşuyor ağır küfürler ediyor ayrılmak istiyorum bu durumdan dolayı ama o istemiyor ayrılmak istediğimde de beni canımla tehdit ediyor aynı şehirdeyiz kapının önüne geliyor bahçeye kadar giriyor tehdit ediyor küfürler ediyor ailemle tehdit ediyor zaten babamla aramı bozdu kızın kaç kişiyle bilmem ne yapmış diye söyledi babam benimle artık konuşmuyor onun yüzünden bundan nasıl kurtulurum savcılığa git diyeceksiniz ama evime gelir bir zarar verir kardeşlerime bana diye korkuyorum ayrıca konumum da onda var çıkamam yani bildirim gidiyor konumu kapattığım anda evin önünde beliriyor yardım eder misiniz artık dayanamıyorum ne yapacağım ne olur yargılamadan yardım edin şu an normal davranıyorum çünkü herhangi bir soğuk yapsam ayrılıkla alakalı bir şey yapsam küfür ediyor evimin önünde beliriyor evlerimizin arası 30 dk

Tehdit eden, aşırı kısıtlayan sevgiliden ve psikolojik şiddetten nasıl kurtulabilirim?