Böyle sorumsuz ve saygısız bir babam varken evlilik sürecini nasıl yöneteceğim?

Ben 26 yaşındayım kendi ayakları üzerinde duran biriyim bugüne kadar babam 1 kere çalışıp eve para getirmedi annemin kazandıklarıyla geçindik annem okuttu iyi yerlere geldim babamsa annemin paralarını kadınlarla yiyen biri oldu şu ana kadar 4 5 sevgilisi olduğunu gördük kavga gürültü bir ton şey yaşadık annemin paralarıyla onlara altınlar almış biri 4 yıldır hayatımda biri var evlenmeye karar verdik ve evlenme teklifi etti 1 ay içinde istemeye gelecekler ama evde ne doğru düzgün tabak ne kaşık var onları halledeceğim orası ayrı bana hiçbir masrafları hiçbir katkıları olmayacak geçen gün sevgilim beni eve bırakırken görmüş 1 aydır boynuzlarımı parlatıyorum diye geziniyor sesimi çıkarmadıkça bu sefer abime söylemeye başlamış abim de beni destekleyen sevgilimi seven biri yumruk çekmiş buna kardeşim hakkında düzgün konuşacaksın diye ben de artık tepem attı açtım ağzımı 5 ay önce karakoldan bu şerefsizi aramışlardı kadının teki şikayet etmiş eski sevgilimdi alkollü her gece kapıma dayanıyor diye ulan 2 çocuk babası evli adamsın elin kadınlarının kapısına dayanıyorsun biz boynuz parlatmıyoruz da senin bunu bana söylemeye ne hakkın var? gelmiş istemesinler benden ben gideceğim diyor gitmiyor da Allah'ın belası bir gün babalığını görmedim üstüne anneme abime şiddeti girlaydı annem de bir mal olduğu için popona tekmeyi koymamıştı zamanında şimdi ben ne bok yiyeceğim de nasıl evleneceğim ben ne yapacağım

Böyle sorumsuz ve saygısız bir babam varken evlilik sürecini nasıl yöneteceğim?