Ben aldatıldım mı?

Neredeyse son konuşma 1 sene önceydi. Nişanlıydım, anlaşamıyoruz ayrılalım dedik ayrı ülkelerdeydik zaten tavsiye üzeri konuştuk sonra evlenmeye karar verdik. Neyse orası çok detaylı değil de ilgisizleşmeye uzaklaştığımızda olmuyor dedik. Aileler karşı çıktı barıştırmaya çalıştı ama çok yanlış yaptılar. Bana da iftira atmıştılar o yüzden inansam mı bilemedim. Daha yeni yeni kabullendiler en son geçen sene kışın irtibattaydık o da aylar geçti araya ondan üç ay yani ayrılık konuşmasından helalleşmeden yine birkaç ay sonra konuştuk yani iki kere bu da uzattı iyice kararı.

Bana ailem sebebimi kabul etmeyip sen adamı mı aldattın deyip baya sıkıntı çıkarttılar. Şimdi geçen duydum ki takıları geri istiyorlar (ben kendim bu sebepten mesaj yazmıştım aylar önce ama cevap gelmemişti) çünkü Rus bir kadınla ilişkisi varmış. Annesi de bize kızıyormuş sizin yüzünüzden oğlumla aram bozuldu (büyüklerin sorunlarına takılmıyorum benim taraf aynı hayatımı mahvettiler) Benimle konuşurken olduğunu düşünmüyorum, ama belirsizlikteydik henüz resmiyette. Ailem beni suçluyor madem öyle bir şey vardı bize niye demedin (öyle bir şüphem yoktu olsa da "ölsen de evleneceksin" diyen sözde ahbaplarıma anlatmazdım)

Tek kafama takılan şu; ortalıkta daha tam bizim ayrılığımız belli olmamıştı. Eğer doğruysa;

Ben aldatılmış sayılır mıyım?

Bana dokunmuyor biriyle olması ama aldatma sayılıyorsa iğrenç bir durum.

Güncellemeler
9 gü
Özet;
Neredeyse son konuşmamız 1 yıl önceydi. Anlaşamadığımız için nişan atma kararı verdik. Ayrı ülkelerdydik. Ayrılık süreci net ilerlemedi; aileler araya girdi, beni haksız yere suçladıkları için kime bu konuda ne kadar inanacağımı da bilemedim. Birkaç ay arayla 2 kez daha konuştuk, bu yüzden süreç uzadı & dışarıdan bakınca tam olarak ne zaman bittiği belirsiz kaldı. Bana da cevap vermiyordu mesajlarda.
Ailem ayrılık sebebimi kabul etmeyip beni "aldattın mı?" diye suçladı
Ben aldatıldım mı?