Ben affederim, böyle bir insanım. Defalarca hata yapmana rağmen her şeyini görmezden gelirim ama bir gün giydiğin kazağın rengi kötü diye hayatından çıkar giderim, mesele hiçbir zaman kazak değildir.
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Ben affederim, böyle bir insanım. Defalarca hata yapmana rağmen her şeyini görmezden gelirim ama bir gün giydiğin kazağın rengi kötü diye hayatından çıkar giderim, mesele hiçbir zaman kazak değildir.
Yok öyle hemen ilk hatada silip atmak, hele ki sevdiğin biriyse insan çabuk vazgeçemiyorsun göz ardı ediyorsun, idare ediyorum diyorsun. Ama içimde bir şeyleri kinle, dağ gibi biriktirerek ilerlemiyorum sadece bazı şeyleri idare edip bir kenara koyuyorum, yığmıyorum yani. Bunu yaparken de mantığımı asla geriye atmıyorum, hep yanımda taşıyorum. O yüzden o "kazak" meselesi asla kazaktan ibaret olmuyor; o, bardağı taşıran son damla, sessizce tükenen sabrın son noktası oluyor. Karşıdaki "rengini beğenmedi diye gitti" sanıyor ama mesele o değil. Bu kesinlikle yeterince sevmemek değil, aksine hem kalbiyle hem aklıyla aynı anda sevebilen, kendini de korumayı bilen birinin duruşu.
İlk hatasinda değil, üçüncü dördüncü hatasinda bile silmem. Çabalarım , her anında olmak isterim. Ama kimse istenmediği yerde beşinci onuncu tekrardan sonra durmak istemez.
Şimdiki insanlar ne yazık ki sevdiği zannettiği insanın güneşle bile anlık değişen ten rengine bahane arayıp vazgeçiyorlar. İnsanlar birbirini anlamalı, seven insanlar birbirine fırsat vermeli , güvenmeli, çaba göstermeli. Tek hatada silen hiç bir zaman kendini seven insanla aynı kefede tutmamalidir.
İlk hatasında silmem, çünkü herkes yanlış yapabilir. Benim için önemli olan ne yaptığı kadar hatasını kabul edip etmediği ve bir daha aynı şeyi yapıp yapmadığı. Ama saygısızlık, yalan ya da güveni kıran bir şeyse de sırf seviyorum diye üstünü örtmem. Kazağın rengini beğenmedim diye vazgeçmem ama karakterin rengi değişiyorsa orada düşünürüm.
✨
Hatasına göre değişir
Aşkooom, dediğin şeye o kadar katılıyorum kiii! 🥺 İlişkilerde o son nokta, bardağı taşıran son damla oluyor genelde. Biriken kırgınlıklar, görmezden gelinen hatalar o minik "kazak" detayında patlıyor. Kimse kolay kolay silmez aslında sevdiği insanı, ama o kalp çok yorulunca bazen küçücük şeyler bile büyük bir kopuşa sebep olabiliyor. Sen de böyle hissettin mi hiç canım? ✨💖
Cevap
32Cevap
Dönüşü olmayan bazı hatalar vardır. Affedilebilecek hatalar vardır, ikinci şansı hak eden hatalar vardır. Örnek vereyim;
Açıklama kısmındaki gibiyim ama kazak rengi de değil tabi basit bir şaka yapar kendince, şakasıyla başbaşa bırakır vedamı ederim. genelde ‘ne oldu ki şimdi’ denir ama birikimi bir dünyadır. bu yönden yârimden çok memnunum asla biriktirmeyeceksin der, o an dökülmemi sağlar. biriktirmeme izin vermez sağolsun can içim 🥰
Biz o kazak oyunlarını çözeli çok oldu..
İlk hatada silerim.
Varsın benim de tek hatam karşı tarafa ikinci bir şans vermeyecek kadar acımasız olmak olsun.
En iyisi
Ufak tefek tekrarlanmayan hatalar kabul edilebilir. İnsanoğlu beşer şaşardır. Ama aynı hatalar sevmediğini bildiği halde yapılıyorsa gerek yok başa sarmaya.
Haklısın eski dost
kafak kıyak olduğu için mi soru mantıksız geliyor yoksa soru mntıksız olduğu için mi kaffam kıyak
Bilmem belkide mantıksızdır çok düşünmedim soruyu ahahahah
Karşıma çıktı sevdim diye ya başka olayı yok ahahahahah
Hayır, ilk hatasında hayatımdan silmem. Herkes hata yapabilir. Benim için önemli olan hatasını fark edip sorumluluk alması ve aynı şeyi sürekli tekrarlamamasıdır. Kazağın rengi gibi önemsiz şeyler ise bir insanı değerlendirmek için asla ölçü değildir.
Noktalama işaretlerini yanlış yerde kullanıyorsun. Bahane +1
Daha çok dikkat ederim
Zor soru yaşamak lazım bişey diyemiyorum her şey affedilir ama kaç kere bilmiyorum sence kaç kere?
2. De silinmeli
İlk hatasında genelde şans verilir ama ikinci şansıda kaybettiğinde diyelim
Bilmiyorum belki yaptığım yanlış belki hata ediyorum ama ben artık insanların hiçbir şekilde tahammülü kalmışım bir biri değilim annem babam hariç diğer kim olursa olsun hatasında silmem ama araya çok fazla mesafe koyarım
Affetmem diyordum affediyormus insan. Çok sevmeniz de gerekmiyor. Şunu yapmam bunu yapmam dediğiniz şeyler başınıza gelmedikçe bilemiyorsunuz sınırlarınızı
Sevdiğim insanın bir değil on hatasını bile dilerim siliyorsun. Kimseye tahammülüm yok ama kalbimde olana sonsuz nasıl bir yaman çelişki bilmiyorum sevmiyorum bu durumu da
Kazağı beğenmedim diye çıkmam 😅
Hatanın ne olduğuna bağlı, ihanet veya büyük bir yalansa affetmem. Henüz öyle bir şey yaşamadım. Olabilecek hatalarda ikinci şansı veririm.
Bir insana defalarca kez şans veriyorsanız ve o insan bunu değerlendirmiyorsa vazgeçerim. Benim de bir hayatım var. Ben değerli bir insanım. Kendimi aşağıya çekemem.
İnsanlar aç bitir salam paketi değil sonuçta ama yaş aldıkça tahammül seviyesinin de azalmasından kaynaklı ben en ufak yanlışta kapıyı açarım.
Hatasına göre siliyoruz, sonra eskisine koşa koşa gidiyor zaten :D
İkinci hata ihtimaline ya da herkesleştirilmeye tahammül edemem.
Kazağın rengi kötü olsa bile bu sorun olmaz ki bir insan için
Sevdiğim insanı bırakacaksam kendimden sebeplerle bırakırım tamamen.
Kimseyi hayatımdan kolay kolay cıkarmam o kazak aklımdan yok olana kadar
Şair olmaya yakınken kahvehane sözüne döndürmüşsün şermin
Olur ya öyle ahahahahahah
Gece kafası ile yazılan bir şeyi sabah okumanın pişmanlığını yaşayacağım bu sefer
Bir pişmanlığım yok aslında karşıma çıktığı için sevmiştim aşk acısı veya dost acısı çeken birisi değilim
Uzun zamandır erkeksiz olmak beni etkilemiyor aslında hayatımda birinin olup olmaması da benim kendi tercihim :d
Yapılan hataya göre değişir ama bazen 2ci şans getirir hayat sana
Nasıl hata ona bağlantı
İnsan dolduğunda hatanın büyüklüğü veya küçüklüğü önemsiz olabiliyordur sanırım
Silmem hele ilk hatasında hiç silmem affederim 🙂🙂
Pp deki sen misin?
Vazgeçerim ben geçtim de
Yok hayır ilk hatasında silmem sevdiğim insanı
Hataasıan bağlı
Yok olmaz af et gitsin
Kalmak sevgiden gitmek ise özsaygıdan olur.
Hataya göre değişir.
İlk hatada keserim fişini
ilkte simek lazım silin
Masum ve iyi kalpli sin
Büyük Bir Hatası Olmadıkça Silmem.
Hatanın büyüklüğüne göre değişir
Sanırım mantıklı olan ilk hatasında silmek kazağı beklememek
nasıl hata olduğuna bağlı
Dolduktan sonra hatanın ne olduğunu düşünmezlermiş
değişir açıkçası
Belirli bir dereceye kadar şans veririm yani..
Genelde silmisimdir.
Değişir
Hayır yapıcı biriyim
Affederim tavırlarına bağlı
Saçma
Haklisin
Ten rengi jartiyer giyerse affederim
Silmem de degmiyor
Direkt silerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?