Bence olmalı, insan biraz da sınırı, kendi gururunu bilmeli

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Bence olmalı, insan biraz da sınırı, kendi gururunu bilmeli

Cevap
14Cevap
Olur ama dozunda olmalı. İnsan sevdi diye kendini ezdirmemeli, sürekli alttan alan taraf da olmamalı. Ama sırf gurur yüzünden sevdiğin kişiye yazmamak, özür dilememek ya da gereksiz yere uzak durmak da ilişkiyi bitirir. Bence aşkta gururdan çok özsaygı olmalı; gerektiğinde adım atarsın ama kendinden de vazgeçmezsin.
Çok doğru bir nokta aslında özsaygı önemli
Gurur gerekli yerde olmalı Kendi değeri için
Olmalı tabi. Sen kendini insan yerine koymayınca, karşındaki de seni insan yerine koymuyor
Haklısın
Gururum her şeyden daha değerli evet
Sadakatsizlige kadar evet olmalı. Ondan sonrası kendine de saygısızlığa girer.
Tabiki sadakat bitince zaten ilişki biter.
Bazen de özsaygı için gurur lazım istenmeyen olmayacak bir ilişkide
Çift taraflı olmalı bu dediklerin yoksa bir anlamı kalmıyor ki
Evet gurur önemli. Gurur olmaz diye diye de değerimizi ayaklar altına paspas etmeye gerek yok
Kesinlikle haklısın bir yerden sonra gurur olmalı gerçekten
Gurur olmuyo ama olmalı ya gurursuzluk bi yerde kendi degerini dusurmek oluyo
Bence bir derece olmalı en azından kendine saygın için en azından
Kesinlikle zaten senin kendine duymadigin gururun oteki tarafa batmasiyla bitiyo iliskiler
Öyle ya insan önce kendi değerini bilmeli
Gurur yapmamı gerektırıyosa ask degıl benım ıcın
Gurur varsa evet o aşkta değildir aslında haklısın
Aşk gibi boş beleş işlerle uğrayıp sırtınızda sizi tutan şeyi öldürmeye çalışmayın
Aşka inanmıyorum o yüzden gururu kırmamak kendi çizgini korumak çok önemli
Çocuk muyum ben aferin ne 😳😂
Hmm tamam kızmıyorum o zaman sana 🙄😅
Alay ettiğini düşündüm benimle o yüzden aferin dedin ya o yüzden
Olmalı.
İnsan aşık oldu diye gururundan olmamalı.
Aslında kendine saygısı için olmalı
Öyle tabi ama sevgi karşılıklı olmalı birde
Kesinlikle olmalı Bir insan kendi değerini düşürecek bir ilişkinin içerisinde kesinlikle durmamalı
Bencede ya bazen olmayacak şey için uğraşmak boşa kürek çekmek demek
Kendi sınırını özsaygıni bilmen lazım
Maalesef insanlar bazen duygularının esiri olabiliyorlar işte bunu yaptıkları zaman kendilerini ne kadar değersizleştirdiklerini bir sever
Bazen duygular mantığın önüne geçiyor o yüzden hata ediyorlar
Seni istemeyen birinin yanında da durmak hata olur sadece
Tabii ki öyle düşünsene ben karşıdaki insanı seviyorum o beni istemiyor ama ben bu ilişkide kalmaya devam ediyorum. Her şey karşılıklı olunca güzel
Evet her şey karışıklık bulunca güzel
Ben bunu birlikte yemek yemeye benzetiyorum
O yemeği seninle seven biriyle yemek ayrı
O yemekten nefret eden biriyle apayrı
Hayatta her şey karşılık bulunca güzel
Diğer türlüsü ancak kişinin kendini üzüp yıpratmasi oluyor
Günün sonunda kalp kırıklığı ile sen kalıyorsun
Hayatı birlikte anlayabilmek hayatı birlikte yaşayabilmek birlikte paylaşım yapabilmek birlikte değer vermek birlikte sevmek aslında her şeyin başı bu. Gerçekten birlik ve beraberlik olduğu zaman o ilişki sonsuza dek sürer
Evet haklısın
Aslında çok basit bir matematik
Saygı sevgi ve anlayış
Zaten bunlar olunca her şey kusursuz oluyor
İşte doğru ve asıl mantık bu.. aslında bir ilişkiyi sürdürmek çok zor değil insanlar birbirlerine karşı zorlaşıyorlar.. anlayış olduktan sonra sevgi saygı olduktan sonra her şey kolay. Mesela benim de ilişki anlaşım şudur hayatımdaki insan bana yetsin gerektiği zaman arkadaş gerektiği zaman dost gerektiği zaman da sevgili olsun.. yani o varken hayatımda kimseye ihtiyaç duymayın aslında istediğim bu
Ya şuna inanıyorum ben ben zaten aşık olabilen biri değilim hemen
En önce çok iyi arkadaş olmak önemli olan
Sonra zaten birbirinin her şeyi oluyorsun
Birde karışıklıkli özgürlük alanı tanımak lazım
Günümüz de herkesin beklentileri çok farklı
Birbirlerini anlamak gibi bir gaye yok ki
Yok güzel olsun yok yakışıklı olsun
Tamam olsun tabi ama sen onunla iyi bir dost arkadaş olmadıktan sonra ne önemi var ki
Saatlerce sohbet edip
Kavga da etsen saygı çerçevesinde olabilecek biri
Ama hak etmeyen birine zaman ayırmamak lazım insanlar işte yanlış duraklarda çok bekliyor sonra üzülüyor
Açıkça birisi bana bir ilişkiden beklentin ne diye sorsa İnan üstte Senin yazdıklarının hepsini söylerdim. O kadar güzel ifade etmişsin ki her bir sözüne teker teker katılıyorum. Mesela şunu düşünüyorum hayatımda biri varsa tabii ki onunla zaman geçirmeyi çok isterim ama onunda özgür alanı olmalı benim de. Oda arkadaşları ile görüşsun bende. Ve telefonu kontrol etme olayı asla sıcak baktığım birsey değil. Bir insanı hayatıma alıyorsam güvendiğim için
Ya güven zaten pamuk ipliği ben çabuk güvenemem zaman ile olur
Ufacık bir şey bile insanın güvenini zedeler bence
Telefon karıştırmak kadar gereksiz bir şey yok
Aldatan her türlü aldatır arkasında iz bırakmaz
Beni değil kendini aldatıyor sonuçta
İnsanın kendine saygısı yoksa ben ne yapabilirim ki
Aldatsın ama açık açık gelip seni istemiyorum demek daha kolay değil mi
Biri hayatında diye tüm günü sana vermez vermemeli
Çünkü bende sıkılıyorum şahsen sürekli mesajdan görüşmekten
Ailesi ile çevresi hobileri ile uğraşsın
Benim düşüncem birlikte fikir alışverişi yapabileceğim aynı düzlemde biri
Daha doğrusu zeka ya ben sadece zekaya bakıyorum
O yüzden çoğu insanı çabucak atıyorum çevremden
Ben de sizin gibiyim insanlara kolay kolay güvenemem gerçekten ince eleyip sık dokurum Ama hayatıma birini aldıktan sonra inanın en güzel yere koyarım onu. Değeri fazlasıyla verilen çok fazla önemserim ilgi gösteririm özel günler değil yalnızca her gün ona kendini özel olduğunu hissettiririm Çünkü benim düşüncem budur. Eğer hayatında seni mutlu eden biri varsa senin için her gün özeldir. Evet insanlar zor alırım aldığım zaman çok değer veririm ama şu da var ki bir yanlış olduğu zaman da arkama bile dönüp de bakma. Yalan ve sadakat benim hayatımın en önemli parçalarıdır. Hayatım boyunca her zaman sadık oldum Hiç kimseye yanlış yapmadım bundan sonra da yapacağımı düşünmüyorum
Günümüzde bunu hak eden insan sayısı oldukça az
Herkes kolay olanın peşinde
Aldatmak sayısız flört o kadar normal karşılanıyor ki
Toplum iyice bozuldu
İçsel çürüme var
Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma
Bu olmalı motto
Sadakat çok önemli bence olmazsa olmaz
Hayatına alınca bütün sevgini ilgini değeri veriyorsun
Bu en doğru olan
Ama önemli olan doğru kişiyi bulabilmek
O kendine saygın bence birine yanlış yapsan da o kişi hayatından gidecek ama günün sonunda sen kalacaksın karakterin bozulacak
Ben kimse için bir şey yapmıyorum daha doğrusu kendi karakterime benliğime uygun olanı yapıyorum
Maalesef günümüz ilişkilerinde genelde çıkarlar üzerine kurulu olduğu için süresi de çok kısa oluyor. İnsanların beklentileri farklı Sevgi saygıdan önce maalesef herkesin aklındaki tek şey cinsellik. Ve kötü olan da şu bazen iki taraf da anlaşıp sırf cinsellik için bile birlikte olabiliyorlar. Benim düşüncem şudur aşk ve sevgi olduğu zaman ruhlar birbirini ister gerçekten o insanı sevginin Aşkın gücüyle dokunmak istersin elini tutmak istersin öpmek.. Ama gerçekten niyetler çok farklı insan birisini hayatını almaya korkar olmuş. Şahsen ben şu anda gerçekten insanları güvenmiyorum kendini bilen kişi sayısı o kadar az ki.
Mesele bakın Şu anda benim düşüncem şu düşünceniz kendinizi ifade edişiniz o kadar güzel ki hani sizin gibi bir insan nasıl yalnız olur Nasıl hayatında kimseye olmaz şaşılacak bir durum ama maalesef öyle
Yani sırf hormonlar için saçma sapan şey bana doğru gelmiyor
Saygı duyuyorum eleştiri yapmak haddime değil çünkü
Sevgi olduktan sonra her şey olur ya gibi geliyor bana
Çıkar ilişkileri o kadar mide bulandırıci ki neyse beni ilgilendirmez o yüzden yorum yapmak istemiyorum
Ne bileyim böyle olacağını bu toplumun kimse bilemezdi
Bizim Atatürkün yolunda aydın bir nesil olmamamız gerekirken sapkın bir nesil olduk
Düşünemiyorum artık ne olacak bu işin sonu
Evlilik kurumu o kadar değersiz oldu ki
Evli insanlar bile sevgilisi var kafam almıyor bu çağı ya onlar sapık ya ben geri kafalıyım
Öncelikle o kadar güzel düşünceleriniz var ki ama sizinle sohbet etmek gerçekten çok zor Çünkü bana söyleyecek hiçbir şey bırakmıyorsunuz 🙂 kendinizi ifade edişiniz olaylara bakış açınız yorumlarınız gerçekten takdir edilesi. Ben hayatım boyunca şu olayı anlamadım anlamayacağım da insanlar sevmediği birine nasıl dokunabiliyor inanın hayatımda asla yapmayacağım şeydir benim. Atatürk'ün görmek istediği nesille mevcut olan nesil arasında o kadar dağlar kadar fark var ki
Teşekkür ederim gerçekten 🙏
Sadece Kendi düşüncelerimi ifade ettim
Teveccüh oldu o biraz o yüzden tekrar teşekkür ederim
Ben artık insanlari anlamayı bıraktım çünkü anlayamıyorum
Boşu boşuna zihnim yoruluyor bu yüzden
Ahlaksızlığı modernite diye tanıtıyorlar
Bu hiç normal değil
Artık böyle bir neslin için de aile kurmak çocuk sahibi olmak bile saçma
Nasıl yetiştirip koruyacaksin ki
Görse bizi o kadar üzülürdü ki tam bir hayal kırıklığı yarattık
Ben Atatürkü ve hayvanları sevmeyen insanla muhatap bile olmuyorum
Kesinlikle bu konuda sizinle aynı fikirdeyim Atatürk'ü sevmeyen hayvanları eziyet eden insanları kesinlikle ne hayatıma alırım ne de selam veririm. Hayvan sevgisi olmayan insanlarda kesinlikle vicdan olmadığını düşünüyorum. Küfür etmeyi bile çok büyük bir marifet sanan gençlerin olduğu bir topluma dönüştük maalesef. Ama yine sizce bir insanları görünce insan umutlanıyor hani gerçekten hala siz gibilerin varlığı bir nebze de olsa mutlu ediyor
Ben argo ve küfürü hiç sevmem hatta hep uyarıyorum
Kendi seviyeniizi düşürüyorsunuz diye
Bazen dinleyen oluyor
Siyaset sevmem ama Atatürk'e aşık biriyim
İlk cizdigim resim onun resmiydi
Hayvanlar Allah'ın bize emaneti onlara nasıl kıyılır zulüm edilir ki
Her şeyden önce aile ve eğitim bunlar olmayınca olmuyor
Bozuk bir neslin parçası olduk ama düzeltmek de bizim elimizde
🙏
Düzeltmek Evet belki bizim elimizde ama Biz gibi düşünen insanların sayısının artması lazım.. Ben de siyaseti hiç seven bir insan değilim hatta dostlarımla siyaset hiç konuşmam Çünkü siyaset insanların birbirini kırmasına yol açıyor maalesef. Atatürk Benim de kırmızı çizgimdir dediğim gibi hayatıma alacağım insan kesinlikle Atatürk'ü sevmeli yoksa bir ilişkiye başlamam. İstediğiniz kadar uyarın bir insanın içinde gerçekten nezaket yoksa incelik yoksa o insan hiçbir şekilde düzelmez. Sormadan edemeyeceğim size hangi bölümü okudunuz bir insanın kendini Siz gibi geliştirmesi çok iyi
Ben her zaman nezakete önem veriyorum
Üsluba da
Ne kadar kaba da olsa
Bazen karşı tarafı da anlamak gerekiyor
Yaklaşım çok önemli aile hayatı çevresi gibi
Önyargılı olmamak lazım o yüzden
Bugüne kadar hep belki kırıldı incindi o yüzden
Bazen işe yarıyor ben denk geldim
Umudum var ya yinede benim
Ben lisede sayısal öğrenciydim
Psikoloji birinci sınıftan türk dili ve edebiyatı öğretmenliğine geçtim
Şu anda da yks ye girdim tıp fakültesi okumak için
Teşekkür ederim 🙏
Çok güzel hedefler, çok güzel düşünceler , çok güzel bir yürek. Yalnız başka insanlarla kazanmaya çalışırken kendimizi kaybetmemeliyiz. Bende Beden Eğitimi Öğretmeniyim 🙏 siz gibi bir insanı tanıdığım için kendimi şanslı hissediyorum. Empati duygunuz öyle gelişmiş ki maalesef çoğu insanda mevcut değil bu durum
Teşekkür ederim evet önceliği insanının her zaman kendi olmalı haklısınız ama topluma da faydalı olmak lazım yinede
Tabii ki topluma faydalı olmak lazım katılıyorum size Ama bakın hayatım boyunca her zaman şunu yapmaya çalıştım çoğu öğrencime zaman ayırmaya çalıştım çoğu öğrencimi topluma kazandırmaya çalıştım ama bazen şunu da fark edebiliyoruz bazıları için gerçekten bazı düzelmeyecek öğrenciler için düzelecek ve iyi yerlere gelecek öğrencileri gözden kaçırabiliyoruz. O yüzden hayat mottosu olarak kendime şunu edindim bir insan için uğraşırım sonuna kadar Ama hiçbir düzelme Yoksa gerçekten uğraşacağım insanları da hiçbir zaman ihmal etmem
His diyelim ben hissediyorum
Nerede yaralı biri bir kalp görsem burnunu sokan biriyim
Her zaman derler bana herkesi iyi edemezsin
Ama bende denemeden bilemeyiz diyorum
Sadece öğrenci değil her hangi biri demek istediğim
Belki de fazla iyi niyet saflık bilmiyorum
Ama bir tebessüm bir dua beni çok mutlu ediyor
Evet kabul ediyorum kalbimi çok güzel nerede üzgün birini görseniz bir şekilde yardımcı olmaya çalışıyorsunuz Ama bu kadar duygusal olmak sizi yorar insanların üzüntüsüyle bu denli üzüldüğünüz zaman bu sefer kendinizi çok fazla zaman ayıramazsınız. Yanlış anlamayın lütfen gerçekten bu söyledikleriniz çok güzel şeyler insanlara bu denli yardımcı olmaya çalışmanız o kadar kusursuz ki ama işte bu durum sizi gerçekten çok yorar. Peki şunu çok merak ediyorum büyük ihtimal sevdiklerine arkadaşlarını çok değer veren bir insansınız hani değer verdiğiniz kişilerden yanlış bir şey gördüğünüz zaman ne hissediyorsunuz?
Haklısınız
Günün sonunda ben inciniyorum hele de çok sevdiğim insanlar ise
Kolay güvenen biri de değilim
Ama bazı hataları affetmem
Ne hissediyor isen diyorum ama çoğunlukla güçlü olduğumu zannedip beni kırıp incittigini anlamıyor bazıları
En çok sevdiklerime çok kolay kırılırım
Kırılınca ağlarım mesela ama o kişi asla bilmez bunu
Kindar değilim ama
Zaten kötü olduğunu bile bile yardım ediyorum çoğunlukla
Ama birileri elini taşın altına koymak zorunda değil mi ki
Şimdi şöyle söyleyeyim ben size bakın Benim de hayata Bir duruşum vardır Ben de sizin gibiyim insanlar iyiliğini isterim elimden geldikçe arkadaşlarıma dostlarıma yardım etmek isterim ama şu da vardır bende bir yanlış gördüğüm zaman o insana tekrar eskisi gibi olamıyorum maalesef şöyle söyleyeyim hiç istemem ama asla eskisi gibi olamam. Ben de sizin gibiyim özellikle çok değer verdiğim insanlar da bir yanlış gördüğüm zaman o kadar çok zoruma gidiyor ki anlatamam size. Kendime göre iyiysem bazı şeyleri yapabiliyorsan başarabiliyorsam ben değil beni hayatından çıkaranlar ya da kaybedenler üzülsün
Haklısınız
Ama kaybeden her zaman karşı taraf oluyor
Belki bizde de hata vardır bilemiyorum
Her zaman suçu başkasında aramam
Ben şu konudayım elimizde olmadan karşı tarafı bazen üzebiliriz Evet ama bil gibi insanlar kesinlikle bir şeyi kasıtlı olarak yapmaz. En çok da şunu söyleyebilirim en değer verdiğim insanlardan zarar gördüm.
Aşkta gurur insanın kendi onurunu koruyabilecek kadar olmalı ama kibir olmamalı
Gurursuz insan yaşamasın. Manupule etmeye gerek yok insanları
İki taraf da gurur yaparsa kazanan olmaz.
Bence zaten aşkta kazanan yok ki
Olmalı tabii ki ama erkekte bir tık daha az olmalı çabalamalı çünkü prenses değilse
Yaaa günümüz de trip atan prenses modeli erkekler çok onlar daha fazla gurur yapıyor hatta
Evet ya çok kötü bir durum gerçekten
Evet maalesef günümüz erkekleri
Aşkta gurur olmalı
Olsun bi zahmet ya her şey yenio yutulmasın
Bencede her şeyin bir ölçüsü olması lazım
Aşkta gurur olmaz aşk yüzsüz insan işidir
Olmuyor. Gururu tanımam.,
Hastasıyım şu kitabın
Bende çok seviyorum ya Elizabeth aynı ben gibi 😅
Darcy için taş yerim taş ahahahaja
Yaaa 😂darcy herkesin hayali değil mi ya tabi ben bu önyargı ile onu da kaçırırım
Bingley de saf ya
Filmi de bundan sonra izle bayılacaksın
Kitabı üç kez okudum ben ya 🙄😂
Filmi izleyeceğim ama hayal dünyamda ki figürleri kaybolur diye izlemedim
Filmi kitabından çok daha iyidir ve nesnel bişi bence bu
O zaman bir ara izleyeyim teşekkür ederim
Gurursuz çok ama
Her yerde var öyle insanlar
Erkekte olmamalı
Biz kadınlar fazla üstüne düşmemiz lazım gibi yüzsüz duruyoruz öyle
Erkekler biraz çaba harcaması evet
Aşkta gurur olmaz.
Aşkta gurur olur
Karakterlere bağlı
Olmalı tabii
Olmalı tabii.
Olmamalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aşkta gurur, tam bir Jane Austen romanı gibi bir konu bence canım! ✨ Kendi değerini bilmek, sınırlarını çizmek tabii ki çok önemli. Yoksa aşk diye her şeye eyvallah demek, zamanla seni yıpratabilir. Ancak gururunun o incecik çizgisini aşıp inadına dönüştürmek de ilişkini bitirir. 💖 O yüzden aşırıya kaçmamak, dengeyi iyi tutturmak lazım. Sence bu ince çizgi nerede başlıyor? 💅