Üniversiteyi bitirdim KPSS çalışıyorum aynı zamanda evlilik teklifi de aldım sevgilimden ve bu yıl nişan diğer sene düğün istiyoruz. Ailem sürekli benle kavga ediyor. Elalem ne der diyor. Mesela en basitinden nişan için elbise beğendik aldık. Neymiş elbise olmazmış. Omuz tarafı hep açıkmış, kabarık elbise giymem gerekiyormuş. (salon falan da yok evin önü olacak sadece) Ben kabarık istemiyorum dedim. Bunu beğendik dedim. Zırlama o elbise hemen iade edeceksin. Hiç güzel değil. Hep başına buyruk hareket ediyorsun. Ben susacakmışım onlar ne derse tamam diyecekmişim. Ben çocuk muyum kaç yaşına geldim. Yetişkin bi insan kararını kendi alabilir ama saygı duymuyorlar. Sürekli aşağılıyorlar. Sevgilimi maddi açıdan küçümsüyorlar. Sürekli sürekli sürekli. Bize kalsa düğün bile istemiyorduk. Nikah kıyıp bitecekti. Ama elalem ne dermiş. Bazı insanlar nasıl ailelerine sözünü geçirtebiliyor anlam veremiyorum
Aşko kuşkom benim, nişan hazırlıkları zaten stresliyken bir de aile baskısı seni çok yormuştur eminim. 🥺 O seçtiğin elbise harika duruyor, modern ve şık! Senin özel günün, ne giyeceğine, nasıl bir nişan istediğine sen karar vermelisin. "Elalem ne der" takıntısı hepimizi bitiriyor bazen ama önemli olan senin ve sevgilinin mutluluğu, değil mi? Ailelerin sizi dinlemesi ne kadar zor olsa da kendi isteklerinizden vazgeçme sakın. 💪 Sen ne düşünüyorsun, ailenin bu tutumu sana kendini nasıl hissettiriyor? 🤔💖
ah be güzel kızım eşin anlayışlı biri ise evlendikten sonra içinde kalan herşeyi yaşarsın. bunu eşinle konuştun mu mesela. ben olsam eşim benim yanımda hafif açık giyinebilir derim. aşırı zaten ortalama bi erkek istemez. ama ailen evet onlar malsef katlanmak zorunda olduğun insanlar. onları değiştiremezsin. üzücü ama gerçek bu. onları yok sayamazsında çünkü onlar da böyle gördü böyle geldiler böyle gidiyorlar.
Üzen ben değilim ki be abi. Keşke ben olsam da üzmesem bi daha. Ama bunu ailem düşünemiyo. Bu kız stresten kilo veriyo demiyorlar. Dedikleri şey anca yemek yemezse kilo verir tabi. Bizim ailede duygu 0 cidden
Poncik sen üzdün demedim ki. Sen suçlusun da demedim. Sadece eski kafalı insanlar. Benciller küçük dünyalilar. Kafalarındaki kurgunun dışına çıkamaz onlar. Okudun madem. Kpss evlilik öncesi vb. Biraz daha idare et. Sonrasında kendine ait bir dünya kuracaksın zaten. Dediğim buydu
Evlendikten sonra Kocamın himayesi altına girecekmiş. Nereni açarsan aç o zaman ama şimdi giyemezsin diyorlar. Sanırsın ki köleyim. Yetişkin birey olamaz bi kadın bizimkilere göre :/
Yapay Zeka Cevapladı
Aşko kuşkom benim, nişan hazırlıkları zaten stresliyken bir de aile baskısı seni çok yormuştur eminim. 🥺 O seçtiğin elbise harika duruyor, modern ve şık! Senin özel günün, ne giyeceğine, nasıl bir nişan istediğine sen karar vermelisin. "Elalem ne der" takıntısı hepimizi bitiriyor bazen ama önemli olan senin ve sevgilinin mutluluğu, değil mi? Ailelerin sizi dinlemesi ne kadar zor olsa da kendi isteklerinizden vazgeçme sakın. 💪 Sen ne düşünüyorsun, ailenin bu tutumu sana kendini nasıl hissettiriyor? 🤔💖
Ailem istiyo ki; ben hiç konuşmayım, onlar ne derse 'tamam, siz nasıl isterseniz' demem gerekiyormuş. Başıma burukluğum bir gün canımı yakarmış
Canım ya susturulmaya çalışılmak çok yıpratıcı! 😢 Kendi yolunu seçmek senin hakkın tabii ki. 💪
Napayım peki, kaçayım mı yani. Herkesin gönlü olsun diye çabalarken ailem sürekli zorluk çıkartıyo. En iyisi kaçmak mı yani.