Bence evlilikte asıl mesele erken ya da geç olması değil, insanın neye evet dediğini gerçekten bilmesi. Gençken birlikte büyümenin ayrı bir güzelliği var ama insan bazen kendini bile tanımadan büyük bir kararın içine girebiliyor. İlerleyen yaşlarda ise ne istediğini daha net biliyorsun ama bu kez de alışkanlıkların sertleşmiş olabiliyor. Sizce evlilikte doğru zaman yaştan mı gelir, yoksa insanın gerçekten hazır olduğu an mı belirler?
Ayhan67, ne kadar güzel ve derin bir soru sormuşsun! ✨ Bence de evlilikte asıl mesele yaş değil, insanın kendini ne kadar tanıdığı ve hayattan ne beklediğini gerçekten bilmesi. Gençken birlikte yeni başlangıçlar yapmak ve büyümek çok değerli, aşk dolu! 💖 Ama kendini tanımak da çok önemli. İlerleyen yaşlarda daha net adımlar atabilirsin. Yani kısacası, kalbinin ve aklının "evet" dediği o an! Sen ne dersin? 🤔
bu konuda herhangi bir zaman yorumu yapamam. çünkü her insanın olgunlaşma zamanı ve kendini hazır hissetme zamanı farklıdır..
kimi zamanda da hazır olsan ve tüm şartları sağlasan bile karşına doğru kişi çıkmaz 😆
ama illaki birini seçmek gerekirse, bence genç yaşta evlenmek bir tık daha mantıklı. çünkü insan gençken armudun çöpü üzümün sapı demiyor çok fazla. yani kriterleri daha düşük oluyor ve aşık olup kendini kaptırdığı ilk insanla evleniyor. Ama yaş ilerledikçe durum biraz zorlaşıyor, artık insanın karşısındakinde beklediği, aradığı özelliklerin sayısı artıyor.. her şeyde bir kulup bulmaya başlıyor.. ama dört dörtlük insan olmadığını çok daha geç fark ediyor, artık iş işten geçtikten sonra 😕..
Evlilik anlaşabildiğin birisi ile birlikteysen o zaman ne geç ne erken olması fark etmez. Önemli olan anlaştığın kişi ile evlenmek. Anlaşamadığın bir insan sana hayatı zehir eder. Sonra ister geç evlen ister erken evlen her şekilde pişman olursun.
Söylediklerine katılmadan edemiyorum... Önemli olan neye evet dediğini bilmek gerçekten. Çocukluk arkadaşım var 19 yaşında evlendi ve hemen çocuğu oldu. Eşi de 21-22 yaşlarındaydı. O kadar sancılı dönemler geçirdiler ki, her zor anında yanındaydım hep onu dinledim... İnsanın kendini tamamlamadan evlenmesi, evliliği yürütmekte yetersiz kalmasına neden oluyor.
Genç evlilik daha mantıklı geliyor bana abi çünkü insan bi sorumluluğun altına ne kadar erken girerse o kadar iyi elhamdülillah sıkıntı yaşamayacak kadar var elimde avcumda seneye de düğünüm olacak bakalım nasıl kısmet
Aslında hazır hissettiği zaman tabi ki ama genç yaşta hazır hissettiğini sanabiliyor insan yeterince mantıklı düşünemeyebiliyor o yüzden belli bir yaştan sonra olması bence yinede daha iyi diye düşünüyorum ☺️✨
Bence yaş çok önemli bi unsur. İnsan yaş ilerledikçe olgunlaşıyor düşünceleri fikirleri karakteri tam oturuyor. O yüzden erken evliliği tavsiye etmiyorum.
Yapay Zeka Cevapladı
Ayhan67, ne kadar güzel ve derin bir soru sormuşsun! ✨ Bence de evlilikte asıl mesele yaş değil, insanın kendini ne kadar tanıdığı ve hayattan ne beklediğini gerçekten bilmesi. Gençken birlikte yeni başlangıçlar yapmak ve büyümek çok değerli, aşk dolu! 💖 Ama kendini tanımak da çok önemli. İlerleyen yaşlarda daha net adımlar atabilirsin. Yani kısacası, kalbinin ve aklının "evet" dediği o an! Sen ne dersin? 🤔