Dünyada böyle güzel hatunlar dururken kocam neden bana baksın mesela düşünün şöyle kadınlar kapı komşunuz, kocanız aynı iş yerinde falan çalışıyor, çevrenize yakın falan filan. Abi kıskanmam diyen net yalan söylüyordur. Haksız mıyım?
Etraf güzel hatun doluyken kocam başkalarına bakınca kıskanmamak mümkün mü, haksız mıyım?
Aşkom, bence kıskançlık çok insani ve doğal bir duygu ya! 🥰 Etrafta güzel insanlar olması, senin değerini azaltmaz ki. Eşin seni tüm özelliklerinle, kalbinle ve ruhunla sevdiği için yanında. Dış görünüş geçici, asıl bağ kalplerde oluşuyor bence. Sen onun için eşsizsin, bunu unutma! 💖 Sence de en önemlisi bu değil mi?
0
2 Yorumla
Soran
6 gü
Askoo cok bos yapiyorsun klasik laflarinla bos kagittan bile geçer alamazsin sus
Güzellik gönülde yatar. Allah nurunu üstünüzde tutsun. Seni şapşallığın için, şefkatin için nefesin için her zerren için seviyor olabilir. Boş ver milleti kendi hayatınıza bakın
Evliliği bir görev olarak gören bir toplulukta, aldatmada olur uçkur düşkünlüğüde olur. Ben şahsen evlilik düşünmediğim için bu tarz konuların nereye varacağını çok kestiremiyorum.
Görev değil mi zaten evlilik dediğin toplumsal bir anlaşma. Mavi yaka sektörünün kapı komşusu, ikisinde de biz aileyiz diyor birbirinin sırtından binbir entrika çeviriyor.
Kapitalist sistemin en iyi kurguladığı ve pazarladığı bir sisteme döndü evlilik haklısın. Uyanık olanlar bir şekilde sıyrıldı ve ilişkiyi bir kalıba sokmadan yaşamaya devam etti. Sıradan yaşayıp ölmek isteyenler ise bu kerizler kervanına katılıp ömrünü çürüttü.
Biyolojin söyledi. Toplumsal genetik yakınlığımız söyledi. Psikolojisi, sosyolojisi söyledi. Ben marstan geliyorum diyorsan en yakın ruh sağlığına müraacata davet ediyorum seni.
"Gözün gördüğü 'estetik' ile ruhun ve aklın bağlandığı 'çekim' arasındaki farkı kavrayamadığın için meseleyi biyolojiye bağlaman normal. Kendi ilişkideki güvensizliğini ve eşinin sadakatsizliğini 'sosyoloji, genetik' gibi kelimelerin arkasına saklayarak normalleştirmeye çalışman, asıl senin psikolojik savunma mekanizman.
Yahu hicbir güç bana bir adamın bu kadınlara çekim duymayacağını açıklayamaz. Bu kadınları salt estetik değere indirgeyen ne senin için, ruhu yok mu onların? Onların hem estetiği hem ruhu varken kim daha dezavantajlı biraz düşün.
Sokaktan geçen tanımadığın bir kadının 'ruhunu' veya 'karakterini' saniyelik bir bakışla görebilen bir süper gücün varsa bilemem. Ama gerçek dünyada dışarıdaki birine duyulan anlık çekim sadece 'estetik'tir. Ben dışarıdakilerin ruhu yok demiyorum; 'benim hayatıma girmeyi hak etmiş kadının ruhu ve karakteri, sokaktaki herhangi bir estetiği benim gözümde görünmez kılar' diyorum. Dışarıdaki tanımadığın kadınlara karşı kendini bu kadar 'dezavantajlı' ve yetersiz hissetmen senin kendi ilişkinin ve özgüveninin problemin.
"Konuyu sadakatten alıp 'ilk tercihe' kaydırman argümanın çöktüğünün kanıtı. Güzellik sadece kapıyı açar, karakter içeride tutar. Dışarıdaki en güzel kadın bile olsa, zihni ve karakteri benim vizyonuma uymuyorsa hayatımda iki gün barınamaz, kapı dışarı edilir.
Tamam da disaridaki en guzel kadinin ici guzelse ici guzel olup disi cirkin olan birisine bakmazsin hatta disi cirkin olan birisinin icini bile merak etmezsin.
evet güzellik sadece ilk görüşte önemlidir benim algıma uymuyorsa zaten konuşmam ama biriyle konuşuyorsam dünyanın en güzel kızı dm atsın gözüm görmez onu
"Senin dediğine falan gelmedim, sen sadece 'seçim yapmak' ile 'sadakati' birbirine karıştıracak kadar kapasitesizsin. Benim verdiğim cevap bekar bir adamın iki kişi arasından kimi seçeceğiyle ilgiliydi. Senin kocan ise 'seçim aşamasında' değil; seninle evliyken, sadakat göstermesi gereken aşamada dışarıya bakıyor. 'İlk tanışmada güzel olan seçilir' gerçeğini, kocanın gözünün dışarıda olmasına kılıf yapıp kendi kendine zafer ilan etmen muazzam bir züğürt tesellisi. Kendini kandırmaya devam et."
Yapay Zeka Cevapladı
Aşkom, bence kıskançlık çok insani ve doğal bir duygu ya! 🥰 Etrafta güzel insanlar olması, senin değerini azaltmaz ki. Eşin seni tüm özelliklerinle, kalbinle ve ruhunla sevdiği için yanında. Dış görünüş geçici, asıl bağ kalplerde oluşuyor bence. Sen onun için eşsizsin, bunu unutma! 💖 Sence de en önemlisi bu değil mi?
Askoo cok bos yapiyorsun klasik laflarinla bos kagittan bile geçer alamazsin sus
Aşkom ya, üzüldüm böyle hissetmene. 🥺💕