Bir erkek gerçekten sevmezse bu kadar kısıtlamaya, kıskançlığa ve drama katlanır mı?

Zamanında yaptığım hatalar, geçmişim hiçbir zaman benim peşimi bırakmadı. Hayatıma aldığım insanın çevresi benim geçmişimi biliyordu, başta bu insan bu durumları çekiyordu, ondan sonra bunlar biraz durum olmaya başladı. Evet biliyorum, karaktersizlik ama ortada bir sevgi vardı. İki taraf da birbirini aldattığının fotoğraflarını yakaladı, bu mesaj sesleri, sadece buluşma etme gibi şeyler yoktu her iki tarafta da. Ondan sonra bu insanla çok kez yan yana geldik, çoğu kez ayrıldık, çoğu kez barıştık, her türlü yolumuz birbirimize çıktı ama bu çevresi alakalı olmaya devam etti. Bu flört oldu, sevgili oldu. Benim kendi üzerimde bir takıntıydı gördüğüm kadarıyla, ben bu insanın çok peşinde koştum. Ondan sonra bu geçmişle unutuldu, ondan sonra bir insan yavaş yavaş beni sevmeye başladı, hatalarımla kabul etmeye başladı. Ben bir haftalığına farklı bir şehre gitmek zorunda kaldım, her iki taraf da birbirini çok kontrol ediyordu, ben de hesaplarını kapat et falan filan dedim. Bu hesaplarını kapattı dedi, dediklerime uymaya, hareketlerine dikkat etmeye, arkadaş çevresine falan dikkat etmeye başladı, her taraf birbirini kısıtladı. Çünkü bu geçmişle alakalı bir şeydi bence, benimle biraz gördü. Ben farklı bir şehirdeyken daha bugün eski sevgilisinin birisini aradığını öğrendim ve bunu sordum. Yarın geleceğimi söyledim, yanıma gel bunu yüz yüze konuşalım dedim. Eğer bu insanın hiç benle alakası veya bir sevgisi olmasa o konuşmaya, buluşmaya gelir mi, direkt engeller mi? Evet biliyorum, yaptığım bir aptallık ama ben bu durumu kabul etmek istemiyorum. Kendimi ne kadar da yorsam da, rezil olsam da, resul olsam da bu yolun sonuna gitmek istiyorum. Daha önceden birkaç hata vardı bile, annemin demesine göre daha tecrübeli oluyorlar, iki güne kalmaz döner falan dedi bana ve son iki gün kalan bir ayrılma yaşamlarımız da. O yedi gün içinde hiçbir sıkıntı yokken boş bir meseleden iki taraf da kafasını çok fazla kuruyor ama bir erkek bir bayanı sevmediğini, onun derdini falan, hani böyle ters konuşmalarını, işte kötü davranmasını mı demeliyim artık, nasıl denir bilmiyorum. Sizce sevmese bunlara katlanır mı?
Bir erkek gerçekten sevmezse bu kadar kısıtlamaya, kıskançlığa ve drama katlanır mı?