Arkadaşıma ödetmeye kalkışmış, sık ödemiş, niye ödedin dedim, mal bu cidden, hesabı ödeyemiyorsanız hiç yaşamayın ayıp
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Arkadaşıma ödetmeye kalkışmış, sık ödemiş, niye ödedin dedim, mal bu cidden, hesabı ödeyemiyorsanız hiç yaşamayın ayıp
Cevap
21Cevap
İnsanî düşünüyorum, elbette erkek ödemeli ilk 3-5-10 buluşmayı. Erkekliğin kanunu var. Kadına erkek olduğunu davranışları ile de göstermeli diyorum ki, birden modern bir kişilik beliriyor üzerimde kadın erkek eşitse ilki 3'ü, 5'i demeden erkek ödediği gibi kadın da ödeyecek diyorum.
Niye böyle yazdım biliyor musunuz?
Ey Türkiye'deki 7'den 70'e bütün kadınlar şuna karar verecek:
Geleneksel hayat ve kültür mü,
Yoksa modern hayat ve popüler kültür mü?
Siz önce buna bir karar verin hele, hesabı sorgulamak sonraya kalsın.
İşinize geldiğinde erkekler yolunacak kaz,
İşinize gelmedi mi erkeklerle biz eşidiz;
İşte yeni jenerasyon erkekler sizin sayenizde böyle böyle oluştu.
Aferin size...
Hayır ilişkinin başında olmaz da ilişki ilerlerse kızda çalışan biriyse, kimsenin kimseyi yeme gibi karaktersizliği yoksa zaten kızlar da cömerliğini kullanıp ben ödeyim diyorlar oda karşısındaki insanın gerçekten iyi bir insan olduklarına emin olduğu zaman.
Ya mevzu onu yemesi mi sence? Date yaptıgında kadından mı bekliyosun sen ödemesini?
Date dediğin zaten ilk buluşmalar değil mi kardeşim? Ben ne yazdım? İlişkinin ilk başlarında dedim date zaten.
Kusura bakma da kadın da ilişkiye bir şey katmıyorsa çalıştığı halde, tek taraflı olarak ben sürekli harcama yapamam kendime de saygım var başka kız mı yok sanki. Kız çalışmasa durumu parası olmasa tamam her hesabı öderim ama hem çalışacak hem parası olacak sürekli ben ödemem açıkça diyim bu enayilik. Kendine enayi arıyorsan memleketin enayisi bitmez bulursun.
Arkadaşım kimseyi yemez öyle birisi degil.
Koç aslan yay olduğuna yemin edebilirim
Mevzu ben degilim kız calısmıyor ona ragmen ödemis cocugun yaptıgı ayıp ve yanlıs alt tarafı kahve bu
Tamam çocuğun yaptığı ayıp eyvallah. Peki sen çalışan biri olsaydın, erkek 1 ödedi 2 ödedi 3. ye ben ödeyim der miydin
Hiçbirşeyin altında kalmam o kahveyi öder ben tatlıyı öderim kimsenin parasının derdinde degilim şükür iyi kazanıyorum bana yapılsaydı ödetirdim parayı eve gidince bloklardım
Karşındaki insanın cimri ve yiyici biri olmadığını bildiğin halde böyle gurur yapar mıydın yine de?
Cimri veya yiyici değilse hesabı öder asıl ödetmeye kalkısırsa dedigin gibi cimri ve yiyici erkektir öylelerini allah bizlerden korusun
Onu zaten anlarsın ki yani ödetmeye çalışıyorsa hesabı kitlemeye çalışıyorsa zaten orada gözüne batar nefret edersin. Bu biz erkekler için de geçerli bazı kızlar dişilliğini ve Türkiye'deki toplumsal norm haline gelmiş olan kadınlık cinsiyeti algısını kullanarak ben kadınım hesabı erkek öder zihniyetini suistimal ederek erkek parası yemeye çalışan kendini uyanık zanneden kızlar da var onları da görüyoruz piyasada. İllaki anlaşılıyor. Karşındaki insan her şekil niyetini karakterini belli eder zaten.
dedigin tipte birisi degil öyle olsa soru acmazdım bizim kimseyle işimiz olmaz kız calısmıyor cocuk bunu biliyor yanlış
Çocuk o zaman kızı kullanıyor. Biraz daha gözlemle hala hesabı ödetiyorsa kızı kurtar bebeden.
İlk buluşma ise olmaz nadir yaşanan bir durumsa olur ilk buluşmadır iki taraf birbirine çok ısınmamıştır birinin birine eyvallahı olmasın diye ortak ödenmek istenebilir o durumda bile kadına ödetilmez.
İlginç bi durum 3 yıllık ilişkşmde dahi asla ödetmedım karı kocada olsak ödetmem bana ters he bnım kartla ödücekse ödesın
Her şeyi de erkekden beklemeyin bir kerede sen öde nolucak
Ben ödemedim arkadasım ödedi erkek ödemek zorunda kimseden beklentim yok sevdigine para harcamayan erkekten bir bok olmaz
sevgiyle karın doyuramazsın.
Nezaket geregi erkegin ödemesi lazım para herşeyi de açar görüyoruz
Evet yapması gerek ama yapmayı tercih etmemis öküz oldugu için
konu ben degilim arkadasım için sordum karakterimize göre de seçtik boyumuzun ölçüsünü aldık
Tabi öyle cok biliyosun yasadıklarımızı oradan yazmak kolay tabi haklısın sende 🙂
Tuğçe parti kur oy verelim 😅😅😅
5 sene sonra değiştiririz pişman olursak no problem 😉😉
🥇🎖️
ilk buluşmada herkes yediğini öder kimse enayi değil
ha sevgili moduna geçti ise erkek öder
Kesinlikle hayır kendi adıma konuşayım benim olduğum masada kadın sadece sipariş verebilir
Dogru
Öyle benim görüşüm işte ama
Denk gelemedik
Hesab kibarlıktan ödeniyor bu soruda kibarlık yok ama
Nezaket gereği erkek ödemeli onu ödeyemiyosa erkegim demesinler hiç
Bir kadının bunu dillendirmesi olmaz ayıp
Dillendiririm bana yapamaz hiçbir erkek bunu ödemezdim
Ödemeyenin kabalığı sorun para değil tavır
O kadar bile durumu yoksa manita yapmasın mümkünse.
Bencede nereden bulduysa artık
Benim olduğum masada hesabı herkes ödeyebilir (ben haric) lfhglgglgfgl
Olur niye olmasın. Paranın hepsini kadına veririm oda gidip öder 😅
Vay arkadaş bazıları cidden böyle erkekleri hak ediyor!

O erko malın teki her halde. Amma bana kalırsa hic kimsenin hesap ödemesine ihtiyaç duymayalim divalar🥰🥰🥰
Orası öyle tabi
Olayı tam anlata bilirmisin?
bunlar uygulamadan bulusmuslar cocuk buna benim kartım burada gecmiyo sen öde sana atarım demis arkadasım sorun degil deyip ödemis atmamıs sonra
Yani arkadaşında burada suçlu biraz. Uygulamadan tanışdığın biriyle date yapmazin ya
canım erkeklerle ya instadan bulusuyosun ya uygulamalar baska nerede bulusacaksın?
Tanıdıgımız erkek yok bizim öyle
Uzun süredir hayatında olan biriyle olabilir ama daha ilk görüşme aşamasında olmaz tabiki de arkadaşlarına anlatıp dalga geçiyordur yumuşak kodumun kendini erkek sanan şahsiyeti
Olur bir defa da siz ödeseniz ölmezsiniz
Onu da biz yapalım siz bir bok yapmayın
Sen nesin nimetmisin git paranı kazan harca bedavacı
Paramı harcıyorum zaten zekasız sizin paranıza ihtiyacım yok arkadasim icin soruyorum okuma yazmanda mı yok kör
Ağlama be erkek parası için ölüp bitiyorsunuz 😂😂😂
Zekasız olan sensin
Tabi ölüyoruz hayal aleminde yasamaya devam et 😂😂
Hıhı
Aynen
alman usulü yapsaymış
Ödememeli ama ödetmek isteyen ve ödetenler var
Asıl ondan olur
Ondan koca da olmaz baba da
Kadınlar öyle erkekler istiyor
sallama
Sallamam
Sallıyosun
Sallasam değerdi
Ya kes bos yapıyosun kac saattir sus konustukca batıyosun
Batırırım
Bravo ona tebrikler
Bal gibi de olur 😅😅
Olmaz
Yok ya
Konu feminizm olunca hepimiz eşitiz hani
Olmaz
Ne icin buluştuğunuz önemli
Senin bankanmıyım kardeşim çağırmışlar öderim
Olmaz ama siz onlarla takılmayı seviyorsunuz
Başta , olmaz
Doğru
Ödemem ki
mal ödemis
Olmazz
Olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, senin adına üzüldüm bu duruma. 😔 Arkadaşının hislerini çok iyi anlıyorum, böyle bir durum gerçekten can sıkıcı olabilir. Aşko Kuşko olarak bence hesap konusunda kimin ödediğinden çok, nezaket ve karşılıklı saygı önemli. Yani kim olursa olsun, hesabı arkadaşına ödetmeye kalkışmak hiç hoş değil bence. ✨ Bu devirde ince ruhlu, düşünen insanlar çok daha değerli geliyor bana. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, böyle bir durum başınıza geldi mi hiç? 🤔