Bir insan neden böyle davranır?

10 gün önce Almanya'da birisiyle tanıştım. İlk görüşmede bana hangi çiçeği sevip sevmediğimi (hediye almak için sanırım), mesajlaşmanın önemli olup olmadığını, ileride bir aile kurmak ve çocuk isteyip istemediğim gibi sorular sordu. Kendi en büyük hayali de bir aile kurmak ve çocuk sahibi olmakmış. Toplamda 3 kez buluştuk. Hep çok güzel olduğumu söylüyordu, bildiğim en güzel kadınsın demişti. Yürürken el ele tutuşuyorduk, kimseyle karşılaşmak gibi bir korkusu da yoktu. Ama kafaya taktığı bir konu vardı, ben yine de bunu o kadar taktığını bilmiyordum. Üniversite için başka bir şehre gitme durumum vardı. Bir gün sabah 6-7 civarı bana uzun bir mesaj attı. Eğitimini tamamen bitirdiğini söylemişti daha önce ama son 1 yılı kalmış, belki onu beğenmem diye de bitirdiğini söylemiş ama dürüst olup itiraf etmek istemiş. Bir de bana aşık olmaktan korktuğunu çünkü üniversite için başka bir şehre gitme durumum olduğunu, kalırsam mutlu olacağını ama yine de beni bu konuda kısıtlamak istemediğini, kendim için en doğru kararı vermem gerektiğini, benimle vakit geçirmeyi çok sevdiğini, bu süreçte de tanışmaya devam etmek istediğini söyledi. Ben de ona olur elbette dedim. Her sabah günaydın ve iyi geceler mesajı atıyordu. Genelde konuları da o açardı. Ama son günlerde içime sinmeyen bir şeyler oluştu. Yani çok basit bir mesaja bile 5 saat sonra cevap verdiği oluyordu. Bunu yine kafaya takmıyordum o kadar ama son birkaç gün günaydın yazmayı da bırakmıştı, öğlen 12'de "merhaba, nasılsın" yazmaya başladı. Artık dayanamadım ve 2 gün önce akşam ona "her şey yolunda mı" yazdım, o da başta her şeyin yolunda olduğunu söyledi ama ben ona "emin misin" diye sorunca açıkladı her şeyi. Buluştuğumuz zamanlarda şehir merkezine yolun çok uzun sürdüğünü ve masraflı olduğunu, buluşma yerimizi daha ortak bir yer yapmamız gerektiğini, gidecek olmamdan dolayı endişe duyduğunu, bu kadar hızlı aşık olmaktan korktuğunu söyledi. Ben de "korkarak aşk yaşanılmaz, bu şehri seviyorum, üniversite için burada neden kalmayayım ki, tanışmaya devam etmek istiyor musun, yoksa böyle davranmaya devam ediyor edeceksin, çünkü bu şekilde devam edemem, istersen hemen bitirebiliriz" dedim. O da "beni şimdiden korkaklıkla suçlaman doğru değil, ben robot değilim ve her zaman %100 pozitif düşünemem, sadece daha yavaş ilerleyebiliriz, görüşmeye devam etmek istiyorum" dedi ve Perşembe günü de, yani bugündü, bana buluşmayı teklif etti. Kendisi böyle söylüyor ama bana hep adım atan, her şeyi başlatan oydu, ben sadece ona ayak uydurdum, ilişkimize bir isim koyalım da demedim, gariplikler sezince görüşmeye devam etmek isteyip istemediğini sordum sadece. Bana mesaj süresi konusunda da daha dikkatli olmaya çalışacağını, ama istediğim gibi olamazsa da kırmadan bitirebileceğimizi söyledi. Bu da çok saçma çünkü bana ev satın al demedim sonuçta, altı üstü mesajlara daha erken bakacak, yani bunun için büyük bir çaba sarf etmesine gerek de yok. Ertesi gün ise yani dün, sabah 6.30'da tıpkı eskisi gibi bana "günaydın, umarım güzel bir gün geçirirsin" yazmış. Ben o saatlerde uyuyor oluyorum genelde. Saat 8'de ise "vaktini almak istemiyorum, bence yollarımızı ayıralım" yazmış ve engellemiş. Ben uyanınca bu mesajları gördüm. 1.5 saat içinde ne olduğunu anlayamadım ve onu aradım, engeli kaldırmasını söyledim. Sonra da ona "ne oldu" yazdım, o da gücü olmadığını, korkak olduğunu yazdı. Sonra ona "sabahın 8'inde ne oluyor da aklına böyle şeyler geliyor" yazdım, o da "benim için önemli bir arkadaşım psikiyatri servisine yatırılmış, annem bana bu sabah bunu haber verdi, onun yanında olmam lazım" yazdı. Ben de "her şeyi sen başlattın, elimi tutan, beni öpen, gelecekle ilgili konuşmalar yapan sendin, ben değil, ben hiçbir zaman acele etmedim. Üstelik bana Perşembe günü görüşme teklifi edip ertesi gün engellemen de çok saygısızca. Neyse ki şimdiden gerçek yüzünü gösterdin. Dışarıdan bakınca çok kibar ve efendi görünüyorsun ama kesinlikle saygılı davranmıyorsun. Bence de artık konuşmamıza gerek yok, umarım arkadaşın iyileşir, hoşçakal" yazdım, o da mesajları beğenmiş. Sonrasında hiç konuşmadık. Bir insan neden böyle davranır sizce kafam çok karıştı, bir türlü anlayamıyorum.

Bir insan neden böyle davranır?