Araştırma görevlisinin bana ilgisi mi var, bu davranışları nasıl yorumlamalıyım?

Selam arkadaşlar ! Kafam o kadar karışık ki, sizin de dışarıdan bir göz olarak yorumlarınızı çok merak ediyorum.

Üniversitede bir araştırma görevlisi sürekli bana bakıyor. Bu arada aramızda 4 yaş var. Durum artık o boyuta geldi ki beni üst sınıflardan bir çocuğa sorup nereli olduğumu falan öğrenmeye çalışmış. Zaten bunu sınıftaki diğer öğrenciler de fark etti; sınıfta dikkat çekmek için öksürüyor, ışıklarla oynuyor falan.

En dikkatimi çeken şey de şu: Normalde sınıftaki herkese karşı inanılmaz sert ve mesafeli ama iş bana gelince gayet iyi davranıyor. Benimle birkaç kez konuşmaya çalıştı ancak ben emin olamadığım, belki benimle oynuyordur ya da ego tatmini yapıyordur diye düşünerek cevap vermedim. Sürekli beni izliyor; hatta hareketlerimi taklit ettiğini, arkadaşlarımla konuşurken çaktırmadan bana bakıp kendi kendine güldüğünü çok gördüm. Bir keresinde suçüstü yakalayıp ona baktığımı fark ettiğimde adam anında kızardı.

Olaylar bayağı belirginleşti aslında; bir sınav esnasında sınıfta başka bir gözetmen varken içeri girdi, hocaya bir şey sordu ama giderken resmen bana baktı. O sırada odadaki diğer gözetmen hoca da önce ona, sonra bana bakıp durumu çaktı resmen. Hatta bir keresinde de arkadaşına beni gösterip "Bu" demiş, bunu da yanımdaki arkadaşım fark edip bana söyledi.

Sizce bu adamın sürekli bana bakmasını ve bu hareketlerini neye yormalıyım? Gerçekten bir ilgisi olabilir mi, yoksa tamamen kuruntu mu yapıyorum?

Araştırma görevlisinin bana ilgisi mi var, bu davranışları nasıl yorumlamalıyım?