Değer verdiğiniz kişilerden değer görmediğinizde onlara olan davranışlarınız nasıl bir değişikliğe uğrar?

Eskiden neden değiştiğimi anlatmaya çalışırdım. Şimdi değişmiyorum; sadece emeğimi geri çekiyorum.

Çünkü insanı en çok, yabancıların değil; değer verdiklerinin kayıtsızlığı yorar. Kimseye kin tutmam, hesap da sormam. Sadece eskisi kadar aramam, yazmam, beklentiye girmem. Değer görmek için mücadele etmem; çünkü sevgi dilencilikle değil, karşılıklılıkla yaşar.

Bazen bir ilişkiyi bitiren kavga değildir. Sürekli tek tarafın çabalaması ve diğer tarafın bunu sıradanlaştırmasıdır. O saatten sonra mesafe ceza değil, insanın kendine gösterdiği saygıdır.

Güncellemeler
4 gü
Sitede bazı arkadaşları takipten çıktım. Ki senkusura bakmasın.
Ben takip etmeyi sadaka gibi dağıtmıyorum. Bir ilişki tek taraflı yürüyorsa adı dostluk değil, abonelik oluyor. Ben her soruna gidip emek veriyorsam, sen bir kez bile dönüp bakmıyorsan kusura bakma; ben takipçi aramıyorum, karşılıklı iletişim arıyorum. Değer, cümleyle değil; emekle belli olur. O yüzden sessizce takipten çıktım. Kimseye küstüğümden değil, kendime saygımdan.
Değer verdiğiniz kişilerden değer görmediğinizde onlara olan davranışlarınız nasıl bir değişikliğe uğrar?