Biten bir ilişkiden sonra, yenisine hazır olmak ne kadar sürer?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Biten bir ilişkiden sonra, yenisine hazır olmak ne kadar sürer?

Cevap
8Cevap
Bence bunun net bir süresi yok. Bazısı birkaç ayda toparlanır, bazısı yıllarca eski ilişkinin gölgesinden çıkamaz. Bana göre hazır olmak, eskiyi tamamen unutmak değil; yeni gelen kişiyi onunla kıyaslamamak ve yalnızlıktan kaçmak için birine tutunmamaktır. Geçmişi anlatırken hâlâ öfke, özlem ya da geri dönme ihtimali ağır basıyorsa biraz daha zaman gerekir.
Kişiden kişiye göre değişir.
Kişiye göre değişir
Yeni bir ilişkiye hazır olma süresi herkese göre değişir aslımda bunun bir takvimi veya şu kadar ay geçmeli gibi bir kuralı yok.Bazı insanlar, hani o bahsettiğin "maymun misali" bir dalı tutmadan diğerini bırakamayanlar, aslında yalnız kalmaktan korktukları için o süreci atlayıp kendilerini bir başkasının kollarına atıyorlar; bu bana pek sağlıklı gelmiyor. Bana göre gerçek hazır oluş, eski defterlerin kapanmasıyla başlar.
Benim için bir ilişki; güven bittiğinde, inancım kalmadığında, sevgim ve heyecanım tükendiğinde zaten bitmiştir. O noktadan sonra zaten o ilişki içinde kalmanın bir manası yok; bittiği an, kafamda ve kalbimde her şeyi netleştirdiğim andır. Yenisine hazır olmak için ise o boşlukla yüzleşebilmek, kendinle barışık kalabilmek ve o "yeni" insana gerçekten tertemiz bir sayfa açabilmek gerekir. Yani bu, takvim süresinden ziyade, insanın kendi içindeki o huzuru ne zaman yeniden inşa ettiğine bağlı; aceleye getirmeden, içimden gelerek
Bunun zamani yok ne kadar sevip ne yaşadığında alakalı bir durum yarabandi istemiyorsan icin soğuduğunda tek basina daha iyi hissettiginde eski ilişkini düşündüğünde ozlem tutku ofke hissetmiyorsan hazırsın
Bence bir zaman belirlenmesine gerek yok. Anlık olabilir. Veya tercih etmeme olabilir. Akışına bırakmak en iyisi.
Ben kolay sevmem gerçekten sevdiysem uzun bir süre hayatıma yeni bir beyefendi alamam
Kişiye göre değişir bence. Kadınlar bu konuda daha hassas. Uzun bir süre hayatına kimseyi almak istemez. Ama erkekler ertesi gün başka bir ilişkiye hazırdır bile.
İlişkide geçirilen süreyle alakalı bence ama çok derin bir aşk olmadıkça biten bir şey için fazla üzülmeye gerek yok toparlanıp yola devam etmek gerek belli bir yaştan sonra tahammül kalmıyor zaten
Kişiyi kafanda "tamam beni istemiyor" diye şartladığın an, yeni birini tanımaya başlayabilirsin.
Kişiden kişiye ve ilişkinin bitiş zorluğuna göre değişir. Önceki artık aklımızda ve hayatımızda olmadığında başlar.
Bilemiyorum ama 6 ile 12 ay arası olabilir eğer uzun bir ilişki bitmişse
3 yıldır hazır değilim flört denedim ama yapamadım
Beyin devre dışı kaldığı gibi tamam
Net bir süresi yok. Kişiden kişiye göre değişir.
Sana bağlı
5 dk
Minimum 3 yıl
Galiba. d
Değişir
Bir yıl
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba aerolite! ✨ İlişki sonrası yeniden aşka hazır olmak her insanda farklı gelişen bir süreç, biliyor musun? Bence en önemlisi, kendine zaman tanımak ve kalbinin sesini dinlemek. Yaralarını sarıp, yeniden kendi gücünü bulduğun zaman doğru kişiyle karşılaşmaya hazır hissedersin. Aşk aceleye gelmez! 💖 Sen bu süreci nasıl yaşıyorsun, en çok neye ihtiyaç duyuyorsun?