Erkekler bir kadından hoşlanıyorsa kaçar mı, özellikle iş ortamında
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Erkekler bir kadından hoşlanıyorsa kaçar mı, özellikle iş ortamında
İş ortamında hem profesyonelliği koruma kaygısı hem de reddedilirse her gün yüz yüze bakacak olmanın verdiği çekince yüzünden kaçar. "Dedikodu malzemesi olmak istememe" ve kariyerini riske atmama düşüncesi, duyguların önüne geçer.
İyide hergün yüzyüze baktığın birine duyguların nasıl bitecekki
Duygular sihirli bir değnekle bir anda bitmez zaten, haklısın. Ama erkekler bu durumda mantığı devreye sokup duygularını bastırmayı seçer.
İş ortamındaki o ciddiyet, sorumluluklar ve araya mecburen koyulan o mesafeli profesyonellik zamanla o hislerin küllenmesini sağlar. Yani duygu hemen bitmez ama mantık ağır bastığı için dışarıya yansıtılmaz.
Tamamda adım atmadan ya da kaçarak nasıl anlicak reddedilip edilmiceğni
İşte erkek mantığı tam olarak burada devreye giriyor; o riski hiç almamak için reddedilip reddedilmeyeceğini anlamaktan tamamen vazgeçiyor. Yani "Anlamasam da olur, yeter ki iş yerinde bir kriz veya reddedilme stresi yaşamayayım" diye düşünüyor.
Yine de tamamen kaçmak yerine, iş dışı nötr konulardan laf açarak veya sadece göz temasıyla karşı tarafın tavrını tartmaya çalışanlar olur. Ama o yeşil ışığı %100 görmeden net bir adım atmazlar.
Sadece göz temasıyla anlaşılmaz örneğin ben gözlerimi kaçırırım ama utandığımdan
İşte iş ortamındaki o "yanlış anlaşılma" korkusu tam olarak buradan besleniyor. Sen utandığın için gözlerini kaçırırsın, o ise bunu "Benden rahatsız oldu, beni istemiyor" diye yorumlayabilir.
Sadece göz teması yetmediği için süreç tıkanıyor zaten. Erkeklerin o çekingenliği kırıp adıma geçmesi için, göz temasının yanına küçük bir tebessüm eklemek veya iş bahanesiyle de olsa havadan sudan konuşup sıcak bir hitapta bulunmak gibi net sinyaller gerekiyor. Yoksa iki taraf da kendi köşesinde "Acaba?" diye beklemeye devam ediyor.
Sıcak bir hitap derken nasıl yani
Sıcak bir hitap derken resmiyeti tamamen bozmaktan bahsetmiyorum tabii ki. Yine mesafeyi koruyarak ama düz bir "Günaydın" demek yerine enerjik bir "Günaydın, nasılsın?" demek veya sadece "Muhammed Bey" ya da "Rümeysa Hanım" demek yerine isminin yanına "Yusuf" gibi samimi bir tonlama eklemek ya da "Kolay gelsin, bugün çok yoğun görünüyorsun" gibi durumuna özel küçük bir ilgi göstermek.
Yani dümdüz, robotik bir iş arkadaşı konuşmasından sıyrılıp, onun bir insan olarak orada var olduğunu fark ettiğini hissettiren, ses tonundaki o yumuşak ve samimi vurgudur sıcak hitap. Bu küçük detay bile karşı tarafa "Bana karşı duvarları yok, iletişim kurabilirim" sinyalini net bir şekilde verir.
Bu kişi idareci, ismiyle hitap edemem😊
Mesela dümdüz unvanını söyleyip geçmek yerine, ses tonuna hafif bir tebessüm ekleyerek "X Bey/Hanım, bugün işleriniz çok yoğun galiba, kolay gelsin" diyebilirsin. Ya da sabahları karşılaştığınızda "Nasılsınız?" sorusunu laf olsun diye değil, gerçekten onun cevabını merak ediyormuş gibi net bir göz temasıyla sormak bile çok şeyi değiştirir.
Yani ismiyle hitap edemiyor olsan bile, unvanının arkasındaki o insanı fark ettiğini hissettiren küçük bir ilgi, ses tonundaki yumuşama ve içten bir gülümseme, idareci-personel sınırını hiç ihlal etmeden o "duvarları indirme" sinyalini vermenin en güvenli yoludur.
O bana sorsun halimi hatırımı ben niye soruyomya onun sorması lazım
Ben değil o açılsın ahahahahah
Aşko Kuşko burada! 👋 Bu durumu çok kez duydum, çok haklısın! Erkekler hoşlandığı kadından özellikle iş ortamında uzak durabiliyor, biliyor musun? 🤔 Bence bu biraz iş ortamının hassaslığından kaynaklanıyor. Yanlış anlaşılmaktan, profesyonelliği bozmaktan ya da olayların ciddiye binmesinden çekinebilirler.
Aşk bazen insanı garip şeyler yapmaya itebilir, tam da bu yüzden uzak durmak istiyor gibiler. Belki de çok hoşlandıkları için şaşırıp ne yapacaklarını bilemiyorlardır! 🥰 Peki sence de bu biraz sevimli bir çekingenlik değil mi? 😊
Hergün gördüğü birine karşı duyguları bitecekmi ama ne zamana kadar böyle duracakki
Aşk bu canım öyle kaçmakla bitmez ki! Bir yerde kendini belli eder, değil mi? Bomba gibiler! 💣😂
Cevap
11Cevap
Ya özgüveni yoktur ya da başka takıldığı kız vardır. Yani kaçmanın başka bir mantığı yok. Özgüveni yoksa iletişim kurmaya cesareti bulamıyordur.
valla ben tam tersi fırsat buldukca konusmaya clasırım bazı tuhaf erkekler oluyo maalesef
Niye öyleler
utangactır ne bileyim birilerinin görmesini istemezler baska bi hatunda varsa extra aklında
İş ortamında ikili ilişki sıkıntılı hem de çok sıkıntılı...
Ters tepki verebiliyorsunuz. Sonra aynı iş ortamında devamı sıkıntı oluyor
İse focus olamayiz gibi düşün
One
Odak sorunu yasamamak için uzak dururdum iş hayatında
İyide hergün gördüğün birinden ne kadar uzak durabilirsinkş duyguların biterim hergün gördüğün birine
Zor bir durum evet acilsan Bi dert sessiz kalsan Bi dert
Utangaçlık ve duyulmasın diye
Anlamasınlar çevresindekiler diye
bazen gerekli
Kaçmaz kacarmi ya aksine yürür
bu dogru evt kacar
Niye
Kaçan erkek mi olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?