Herkesin 'para önemli değil' dediği ama gerçek hayatta seçimlerin hep başka yöne aktığı o ince çizgiyi merak ediyorum. Sizin deneyimlerinizde para gerçekten aşkın önüne geçiyor mu, yoksa sadece bir bahane mi?

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Herkesin 'para önemli değil' dediği ama gerçek hayatta seçimlerin hep başka yöne aktığı o ince çizgiyi merak ediyorum. Sizin deneyimlerinizde para gerçekten aşkın önüne geçiyor mu, yoksa sadece bir bahane mi?

İkisi de bunu yapan kişilerin karakterinde ciddi sorunlar olduğunu gösterse de bunlardan paraya tav olma seçeneği aynı zamanda kişinin kendisine saygısı olmadığı ve satılık veya kiralık olduğu anlamına gelir.
İnsanların hayatına aldığı kişinin belirli yaşam standartlarını sunmasını beklemesinde bir sorun yok yani insani koşullarda yaşamak herkesin hakkı elbette bu yüzden işsiz güçsüz, ipsiz sapsız kişileri istememek gayet doğal bir durum. Fakat paraya tapıp birisi sırf zengin diye diğer tüm şeyleri bir kenara bırakıp, prensip sahibi olmamak o kişiye kendini para karşılığı kiralamak veya satmak demektir yani maddi beklenti için o kişinin yanındasın o kişiyle bir şeyler yaşıyorsun bunun adı budur ve aksini iddia eden insanlarda kendisini kandırır. Ha seversin sevdiğin insan zengindir o başka mesele burada o kişinin parasına veya statüsüne tabi olunarak gidilmiş olunmuyor.
Parasızlık yüzünden vazgeçmek kelimelerinin de ucu çok açık yani hayatındaki insan çalışmıyor, parasının değerini asla bilmiyor ve kesinlikle ciddi bir yola adım atılamayacak düzeyde kendini bilmeyen bir insansa bu durumda tabi ki kişinin gelecek görmediği yerden gitmek istemesi normaldir. Ama adam çalışıyordur, çok kazanmıyordur ama kazanıyordur ve aile geçindirmeye vs yetecek bir meblağdır veyahut normalde çalışkan ama çeşitli sebeplerden dolayı bir süre çalışamıyor, iş arıyordur ve bu süreçte kadın ondan ayrılıyorsa işte o menfaatçi, iyi gün insanıdır ve o kişinin karakteri bozuktur.
Abla, şimdi ki zamanda maalesef parası olan insanların ilişki konusunda daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Evet, belki bu sevginin bir kısmı sahte oluyor ama günümüzde ilişkilerin büyük bir bölümü maddi durumdan etkileniyor. Gerçekten seven, parayı ikinci plana atan ve sevdiği insan için elinden geleni yapan insanlar ise çoğu zaman yanlış kişilere denk gelip değerleri bilinmeden ziyan olup gidiyor. Keşke herkes insanın cebine değil, kalbine ve karakterine bakabilse.
Aminn cümlemizin inşallah abla 🦋🙏🏻
Valla geçenleri gördüm.. açık ve net bir şekilde dile getirildi yüzüme yıllar evvel o zamanlar fakir ve gururluydum.. oto galerileri olabilir ama benim de planlarım var dedim.. ben garanti istiyorum dendi.. o zamanlar genciz tabii. atmadı nişanı onunla yola devam etti.. yapacak bir şey yok :))
Valla o ışıltılı hayatı kendi seçti.. hiçte mutlu olamadı keşke olsaydı.. isterdim bari olsun.. ama Kendi düşen ağlamaz :))
Sırf parası için biriyle beraber asla olmadım, olmam da. Ne insanlar tanıdım statü sahibi ama karakterleri beş para etmez. O nedenle ne sadece tipe bakarım ne de paraya. Bir insanın karakteri bakidir. Ayrıca paranın pulun bir garantisi asla yoktur. Seven insan sevdiği kişinin varlığında da yokluğunda da yanında olandır.
Son noktayı koymuşsun 10 numara 5 yıldızlı bir yanıt olmuş eline ağzına sağlık demek ki halen sevginin ve aşkın paradan daha önemli olduğuna inanan kızlar var
Ebru'cuğum, bu çok ince bir çizgi ve haklısın, herkesin dile getirdiğiyle gerçekler bazen farklı olabiliyor! 💖 Bence asıl hayal kırıklığı, gerçek sevgiden sırf parasızlık yüzünden vazgeçmek olur. Çünkü aşk, parayla satın alınamaz ki! Maddiyat önemli tabii ki ama eğer ortada gerçek bir bağ varsa, onun için mücadele etmek çok daha değerli. Sen bu konuda ne hissediyorsun, sence gerçek aşk her şeyin üstesinden gelir mi? 🤔💸✨
Cevap
33Cevap
mesele para değil, niyettir. Birini parası için seçmek de, sırf parası yok diye vazgeçmek de sevginin önüne başka şeyleri koymaktır. Gerçek hayal kırıklığı da tam burada başlar..
İkisi de b... lu değnek derlerya öyle işte. Biz niye hep uç noktalarda yaşamak sorundayızki hiç orta halli olamıyır muyuz
İki ucu çamurlu değnek hangisini tutsan elin batıyor 😃
Parasızlık yüzünden vazgeçilmiş sevgi bence
kadınlar zaten paraya baktığı için sevgiye öncelik vermezler. tipe bakıp hoşlanırlar sadece. kalbiyle seven kadın görmedim şimdiye kadar hiç.
Var elbette sayıları çok az...
Maalesef.
Parasızlık yüzünden vazgeçmek.. Hayal kırıklığı yaratmaz sadece.. Karakteri ya da karaktersizliği koyar ortaya.. Mal gibi hissetmesi gerekir kendini.. Parayla satın alınabilecek bir meta gibi..
Parayı veren, düdüğünü üfletir öyle birine..
söylediklerinde çok haklı olduğun bir nokta var; maalesef birileri kendini parayla ölçülebilir bir meta gibi sunuyor ve o 'düdük çalma' dediğin durum gerçek oluyor. Bu yozlaşma beni de çok rahatsız ediyor, senin kadar net görüyorum bunu. Ama ben olaylara sadece 'karaktersizler' ve 'paralılar' diye bakmıyorum. belki de o insanlar kendi içlerindeki boşluğu veya gelecek kaygısını başka türlü dolduramıyorlardır. Yine de, ne olursa olsun, bir insanın kendine olan saygısını paraya kurban etmesini ben de senin gibi karaktersizlik olarak görüyorum
Sırf parası var diye birine tav olmak maddi çıkar ilişkisi peşinde koşan kapitalist insanların tercihi
Bence en baştan renklerini belli ediyorlar çokta bir hayal kırıklığı sayılmaz çünkü sen paranı gösterirsen sana zaten para avcıları geldiğinde sesini çıkarmayacaksın o zaman bunu sen istedin
Birini sırf parasız diye terk etmek
Ya bilmiyorum herkes kendine yakışanı yapar
İkisi de kötü bence ne parası olan erkeğe satılık sevgili olunur ne de sevdiğin adam istediğin maddi düzeyde değil diye terk edilir ikisi de insan olana yakışmaz yanlışlar olabilir insan hata da yapar ama bunu karakter özelliği edinenlere çok üzülüyorum
Zaten parası olana tav olurken onunla gönülden bir ilişkinin olmayacağının farkında olarak başlanıyor. Onun seni sevip sevmeyeceği ihtimalleri ilişki boyunca içten içe yiyip bitiriyor.
Etrafında o kadar güzel var beni hangisiyle aldatacak korkusu bir yandan birde o sınıfa ait olmamanın verdiği kompleks önünde sonunda bu birlikteliğinin yok olmasına sebep oluyor.
Aşırı paraya ihtiyaç yok kimse kimseyi kambur edecek borcun altına sokmasa kimse parasızlık yüzünden vazgeçmez, zar zor geçinirken üstüne kira ve borçlarla uğraşırken hayatının en güzel zamanları bunlarla boğuşurken geçirip mutlu olan çift hiç görmedim.
Şimdi para mı aşk mı sorusu yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan sorusu kadar gereksiz bir soru öncelikle para amaç değil mutluluk yolunda bir araç olarak kullanıldığı ölçüde gerekli ve önemlidir ha sen ideallerini onun arkasına koyuyorsan hayal kırıklığı budur
Eskiden, tıpkı erkekler gibi kadınlar erkeğin parasını neredeyse hiç düşünmezdi.
Devir fena değişti. Artık güven azaldı. İlişkiler maddiyat ekseninde gelişiyor. Ve bu yüzden olsa gerek çoğu insan ilişki için partner bulamıyor. Bulanlar da. mutlu değiller.
Erkeği cüzdan olarak görüyorsunuz sonra toplumda kadına saygı bekliyorsunuz. Sizin garip dusunceleriniz degismedikce maalesef toplumda saygı göremezsiniz, inşallah duzelirsiniz
Her cümlede para kullanıyorsunuz. Önce şu parayı kafadan atmalısınız ki kişiliğe kalbe odaklanın derim. Kafayı parayla bozmussunuz asdf
Sevdiğinden vazgeçmek büyük bir hayal kırıklığı olabileceği gibi onun sevgisi yanında olmadığı için taraflar üzerine ilişkisinin geleceği için ne yapılması gerektiği konusunda yapmaları gerekenleri bir analiz ederler. Bunu neden yapamadıklarını düşünmekte dahil, hepsini biraraya getirerek üzerinden geçmeleri gerekir. Ancak bu şekilde yapılırsa onların evlenme hayalleri gerçeğe dönüşebilecektir. Aksine bir durumda da bunun gerçekleşme ihtimalinin hiç olmadığı varsayılır.
Para bir araçtır amaç değildir ama bunu karıştıranlar tabii ki oluyor evet maalesef Parasız hiçbir şey olmuyor sevgi ve aşk da bunlara dahil bu kanıtlanmış gerçeği herkes Hayatının bir döneminde yüzüne bir tokat gibi çarpıldığında görür o Tokadı yiyen der Şu an ne demek istediğimi çok iyi anladı bile henüz yememiş olanlar da saçmaladığımı düşündü
Parası olan erkeğe TAV olmak Bence daha büyük Hayal Kırıklığı çünkü paranın ulaşamayacağı doyuramayacağı ve yaşatamayacağı şeyler halen Biz kabul etmesek de hayatımızda
Parası olana tav olmak kalbinin ucuzladığını gösterir parasızlık yüzünden sevgiden vazgeçmek ise kalbinin pes ettiğini İkisinde de kaybeden aslında ruh tur.
İkisi de birbirinden beter ama parasızlık yüzünden bırakan daha kötüdür.
Para her derda deva olmasada aşka deva oluyor
Her zaman diyorum kadınlar daima önceliği rahatliktir yani para.. bitti
Bence asıl hayal kırıklığı, gerçek sevgiden sırf parasızlık yüzünden vazgeçmek olur.
Orada en fazla 1 milyon var 👍
Para önemli ama 1 milyon öyle çokta büyük bir miktar değil. Bir araba alayım desen doğru düzgün yeni bir araba almaya bile yetmiyor. Yani neymiş?
Para önemli değil önemli olan miktarı 👍
boşuna kimse para üzerinden nutuk çekmesin parasız erkeği sadece annesi sever
Beni bi kahve içmeye davet ediyorsa evimden alıp birakabilmeli, kahvenin de sen kendi içtiğini öde yapmamalı yani. Onun dışında çok zengin olsun bana ev alsın araba alsın gibi beklentilerim yok.
Paranın önemi büyük ancak sevmek ve sevilmek diye bir şey var bunu da yabana atmayalım.
Öncelikle insan olacak.
Para var diye öküz olmayacak.
Sadece dışı güzel olmayacak içide güzel olacak.
İkisi de aynı yere çıkıyor
Bunu böyle sorsan herkes Yok der ama bilinç altları herkesin aynıdır... güzel kaliteli bir yaşam
Sağlın yerindemi para naslosa kazanılır
İkisi de kötü
Parasızlık Yüzünden Sevgiden Vazgeçmek.
Ne demişler para var çare var 😂🤭😂
Para olduktan sonra gerisi önemli değil
Aynı lacivert
Para olmazsa hiç bir şey olmaz hele şimdi
Önemli olan Yolda bırakmaması bence
Her ikiside aynı
Paramın olduğunu hissettirmem
Parasızlık tabi
Her ikisi de