Eski sevgilim sevgilisi varken bana seni seviyorum dedi, kızı gerçeği söyleyip uyarmalı mıyım?

Eski sevgilim ile 1 buçuk yıla yakındır ayrıyız, önceden 2 yıllık bir ilişkimiz oldu, sonradan ben tamamen bitirdim çünkü soğumuştum, yapamadım bitirdim (ama benim bir suçum yoktu, onun bana karşı hataları oldu) neyse, bundan 3 4 ay önce beni arkadaşı aradı dedi ki eski sevgilin kendini uçurumdan atmış, seni sayıklıyor. Ben yalan olduğunu anladım istemedim, o sıra da başkasıyla konuşuyordum. Neyse, 1 2 hafta önce dolaylı yollardan konuştuk, bana dedi seni çok seviyorum, sen seni seven adamı görmüyordun falan, seninle evlenmek istiyorum ama ben dememe rağmen hayatında biri varsa konuşmayalım, konuşmayı devam ettirdi. Sonra bana pat diye dedi sevgilim var, hayatımda başka biri var. Dedim o zaman neden engellemiyorsun, dedi ben sana git diyemiyorum, seni engelleyemiyorum. Sonra engelledik birbirimizi. Bunu kızın bilmesi lazım mı, kafam çok karışık, o kızın da duygularını yıpratmak istemiyorum, kendimi onun yerine koyunca çok üzülüyorum, söylemeyince de içimde bir huzursuzluk oluşuyor.
Eski sevgilim sevgilisi varken bana seni seviyorum dedi, kızı gerçeği söyleyip uyarmalı mıyım?