En yakın arkadaşımı kendi hatamla kaybettim, suçluluk ve pişmanlıkla nasıl başa çıkıp bu arkadaşlığı düzeltme şansım olabilir?

Arkadaşlığımız biteli yaklaşık 1,5 ay oldu, o günden beridir her gün aklımda, onu her düşündüğümde çok üzülüyorum, her zaman rüyalarıma giriyor. Neden diye soracak olursanız çok detaya giremeyeceğim fakat benim hatalarımdan, dikkatsizliğimden ve ilgisizliğimden dolayı bitti ve kendisinin dediğine göre bu durum 3 yıldır devam ediyormuş, yani benden yavaşça uzaklaşma, zarar görme durumu. Arkadaşlığımızın bittiği akşam ufak bir tartışma yaşadık WhatsApp üzerinden, ben o zamanlar kötü bir dönemden geçiyordum, belki de o da geçiyordu ama bilmiyordum işte, zamanla iletişimimiz azalmıştı zaten. Bittiğinden bu yana bu arada 5 yıllık bir arkadaşlığımız vardı, bir yana beraber büyümüştük, birbirimizin her şeyini bilirdik, her anısında vardık, o iyi bir kızdı. Devam edeyim; ona en son kendimi kötü hissediyorum yazmıştım ve benimle ilgilenmemişti, üzüntüden dolayı anlık bu öfkeyle upuzun bir paragraf yazmıştım, biraz argo konuştum. O da karşılık olarak yaklaşık 1,5 saatlik bir ses kaydı atıp beni hayatından tamamen çıkardı, her yerden engelledi, bir daha ulaşamadım, yeğeni bile engelledi beni. O ses kaydını attığı akşamı dinledim biraz, yazdığım paragrafla ilgili, biraz da genel olarak arkadaşlığımızın bitme nedenlerini söylüyordu, aşırı haklıydı. O mesela bunların hepsinin farkındaymış ama ben hiçbir zaman bu kadar kırıldığını bilemedim, farkında olamadım, çok ağladım arkasından, rüyalarıma kadar girdi, onunla alakalı olmayan bir rüyamda bile figürandı.. Çok düşünüyorum onu. Şu an bile bunları yazarken ağlıyorum, kendimi çok kötü hissediyorum. En kötüsü de ne biliyor musunuz, ben son mesajımda onun yüzünden bittiğini düşünürken aslında benim yüzümden bitmesiydi, çok üzülüyorum, ilk günkü gibi ağlıyorum. Umarım şu an iyidir ve bensiz daha mutludur çünkü dinlediğime göre o ses kaydında benimle arkadaşlığında çok zarar gördüğünü ve kendini iyi hissetmediğini, sadece kötü bir dönemden geçiyorum diye bir süre yanımda olduğunu söyledi, ben ise bunları anlamadım bile, kendimi mal gibi hissettim. Ondan sonra kimseye kendimi yakın hissedemedim, bu kadar çok sevemedim. Bazı arkadaşlarım da sonrasında hayatımdan çıktı ama bu kadar koymadı asla, ben o kızı kimseyi sevemediğim kadar sevdim belki de evet ona hissettiremiyordum arkadaşlığımızda ama gerçekten çok sevdim, inanılmaz üzüldüm, onu hiçbir zaman unutamam. Eğer düzeltebilecek bir durum gördüyseniz lütfen yazın, bana tavsiye verin. Düzeltme şansım varsa gerçekten elimden geleni yapmak istiyorum..

En yakın arkadaşımı kendi hatamla kaybettim, suçluluk ve pişmanlıkla nasıl başa çıkıp bu arkadaşlığı düzeltme şansım olabilir?