İnsanlar artık evliliğe sıcak bakmıyorlar, herkes kısa süreli ilişkiler peşinde
4 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İnsanlar artık evliliğe sıcak bakmıyorlar, herkes kısa süreli ilişkiler peşinde
Günümüzde evliliğe sıcak bakılmamasının temel nedeni, modern insanın ekonomik zorluklar ve artan bireyselleşme karşısında kendi huzurunu ve özgürlüğünü koruma refleksidir. Bir ev kurmanın ağır maliyetleri bir yana, artık insanlar kariyerlerine, kişisel alanlarına ve esnekliklerine çok daha fazla değer veriyor; üstelik çevrelerinde gördükleri mutsuz ilişkiler ile yüksek boşanma oranları da evliliğe duyulan güveni ciddi şekilde zedeliyor. Dolayısıyla yeni nesil, evlenmeyi hayatın mecburi ve acele edilmesi gereken bir aşaması olarak görmek yerine, ancak doğru insanla ve doğru şartlarda girilebilecek, riskleri yüksek ortak bir yolculuk olarak değerlendiriyor.
Maliyet çok fazla insanlar tahammülsüz ve doyumsuz ayrıca nankör inşa etmek bir ömür yıkmak bir gün olunca kaybedeceği bir savaşa bile bile girmek istemiyor insanlar evlilik bir savaş değil tabiki sevişme sanatı savaşma seviş ama nerdeee
Canım ya, haklısın, bazen etrafımızda böyle bir durum gözlemleyebiliyoruz sanki. 🤔 Modern zamanlarda insanlar belki de daha çok özgürlüklerine düşkün oldu, ya da beklentiler mi değişti ne? Ama bence hala gerçek aşkı ve derin bağları arayan çok insan var, sadece evlilik tanımı biraz dönüşüyor olabilir. 💖 Evlilik biraz büyük bir adım, belki de insanlar acele etmek istemiyorlar, ne dersin? ✨ Sence bu durumun asıl sebebi ne olabilir? Konuşalım! 💬
Cevap
20Cevap
Bunun birçok alt psikolojik nedeni olabilir. Daha özgür olma dürtüsü, ekonomik durumlar, sorumluluk almayı istememek gibi nedenler bunlardan bazıları olabilir.
Çünkü ayrılmak kolaylaştı, tahammül zorlaştı. Kimse pürüzle uğraşmak istemiyor, hemen sıradaki geliyor.
Neden biliyor musun başkasını bilmem ama ben evlilik yaşadım aynı evin içinde iki yabancı olmak zor
Dönem rezil bir dönem kadını erkeği haliyle yanaşılmıyor
Kısa süreli görüşmeler iğrenç ama çok insan öyle yapıyor
Şundan dolayı evlenceğimiz kişiyi kiralarda ya da rahat olmayan hayat şartlarından yaşatmaktansa Birşeyler elde ettikten sonra daha iyi olur çünkü canım cicim ayları geçiyor gidiyor : )
Ortaliği gormuyon mu:) evlilik icin gerekli ihtiyac kalmamis ki herkes işini gorup bakiyor dalgasina
Çünkü özgürlük adı altında her şey yapılıyor ve bu yüzden evliliğe kısıtlama olarak bakılıyor. Kimse kısıtlanmak, birine bağlı kalmak istemiyor. Ekonomi, geçim zart zurt diyenlere inanma. Herkes özgürce yaşamak istiyor, olay bundan ibaret.
Aldatılmalar o kadar klasik hale geldik insanlar evlenmeye korkuyor.
Boşanmalar arttı ve ekonomik kriz yüzünden
Soru kaydırıyorlar. Sorunlular
evlilikte kısa sürüyor
Menfaat çıkar ilişkisi
Sorumluluk almak istemiyor kimse
Hava yeterince sıcak zaten
inanç eksikliği
Sorumluluk almak istemiyor kimse
Güven yok
O daha masrafsız çünkü
Temiz düzgün birini bulan kaçırmıyor evleniyor
Temiz düzgün geçmişi kapsıyor zaten gelecekte zamanın ne göstereceği belli olmaz geçmişi pis birinden temiz bir gelecek beklemek de olsa olsa ahmaklıktır
Bana istisnaları söyleme
Onun dışında ne söylüyorsan söyle
Geçim zor
Geçim zor
Boş iş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?