2 yıllık ilişkim varken başkasına aşık oldum ne yapmalıyım?

Almanya'da okuyorum. Erkek arkadaşım da burada yaşıyor. 2 yıldır beraberiz. Başlarda her şey çok güzeldi, ilk defa bu kadar inanmıştım birine belki de. Ama çok kısa bir süre sonra sorunlar başladı. Sürekli beni eleştiriyordu. Hep kusur buluyordu. Son 1 yıldır da ondan ayrılmak ve bir gelecek kurmak arasında gidip geliyordum. Sevgiliden çok aynı zamanda aile gibiydik, bütün ailesi beni tanıyor, evinin duvarlarında bile beraber çekildiğimiz fotoğraflar var. Bu süreçte bir de köpek sahiplendik. Köpeğim ona da bana da alışkın. Köpeğimi asla bırakamam ama onları da ayıramam. Bir süreliğine Almanya'nın başka bir şehrine geldim. Erkek arkadaşımla aram bozuldu yine bir sebepten, ben de kendimi yalnız hissedip bir uygulama indirdim. Alman birisiyle tanıştım 2 gün önce. 2 defa görüştük. Birbirimizden çok etkilendik. O da benimle planlar yapıyor, sanırım ciddi düşünüyor. Gelecekle ilgili sorular sordu. Buradaki erkekler Türkiye'deki gibi değil, erkek arkadaşım da öyle değildi zaten. Duygulara önem veriyorlar ve ilişkilerde daha ciddiler, flört edip bırakma kafasında değiller pek. Yeni tanıştığım kişi tanıştığımız uygulamadaki hesabını da silmiş. Bu sabah da bana uzun bir mesaj atmıştı aramızdaki durumla ilgili, duygularla ve endişelerle ilgili. Birkaç ay sonra üniversiteden dolayı şehir değiştirmemden duyduğu endişeyi ama aynı zamanda da beni kısıtlamak istemediğini yazdı. Bir aile kurmak istediğinden bahsetmişti buluştuğumuzda, benim de fikirlerimi sordu. Sürekli onu görmek istiyorum, daha dün görüştük ama özlüyorum. Aklım çok karışık. Eski ilişkimi de bırakamam, sevgilimden ayrılsam bile köpeğimi bırakamam. Hem suçlu hissediyorum hem de karmakarışık. Ne yapmalıyım sizce? Lütfen yargılamadan fikir verin.

2 yıllık ilişkim varken başkasına aşık oldum ne yapmalıyım?