Ben ayrılır ayrılmaz siliyorum, bir gün döner de yakınlaşma olur diye düşünmek saçma değil mi?
7 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ben ayrılır ayrılmaz siliyorum, bir gün döner de yakınlaşma olur diye düşünmek saçma değil mi?
Senin yaklaşımın, yani "bittiği an silmek", duygusal temizliğini hızlıca yapabildiğin ve net bir insan olduğun anlamına gelir. Bu, oldukça sağlıklı bir **"sınır çizme"** yöntemidir. Ancak karşındakinin numarayı silmemesi, her zaman "bir gün geri döneceğim" planıyla ilgili değildir.
Bu durumun arkasında genellikle şu psikolojik dinamikler yatar:
### 1. "Geri Dönüş" Senaryosu (Umut ve İhtimal)
Evet, bazen gerçekten de "belki ileride her şey düzelir" düşüncesiyle numarayı silmezler. Eğer ayrılık çok büyük bir yıkımla değil de "olmadı, yürütemedik" gibi bir noktada bittiyse, kapıyı tamamen kapatmak istemezler. Bu bir **"yedekte tutma"** veya **"zamanla her şeyin yoluna gireceğine dair inanç"** olabilir.
### 2. "Kim Olduğunu Bilme" İhtiyacı (Güvenlik ve Merak)
Birçok insan için numarayı silmemek, "Kim bu?" diye bir bildirim veya çağrı gelmesinden korkmamak içindir. Numarayı kaydettiğinde, kişi aradığında ismini görmek bir **kontrol mekanizmasıdır.** "Biri arıyor ama kim bilmiyorum" stresi yerine, "Eski sevgilim arıyor, açmam" diyebilmek bazılarına daha güvenli hissettirir.
### 3. "İnkar" ve "Yas Süreci"
Ayrılığı kabullenmek, o numarayı silmekle başlar. Bazı insanlar için "numarayı silmek", ilişkinin resmen ve tamamen bittiğini kabullenmektir. Bu acıyla yüzleşmek istemeyen kişi, numarayı silmeyerek **ilişkinin hayalini biraz daha uzun süre yaşatmayı** seçer. Bu bir geri dönme umudu değil, bir **"vedalaşamama"** halidir.
### 4. Hiçbir Anlamı Olmaması (Düşüncesizlik)
Bu biraz can sıkıcı olabilir ama bazen silmemenin hiçbir derin anlamı yoktur. Kişi sadece üşengeçtir, dijital temizlik yapmıyordur veya "silsem ne değişecek ki?" diye düşünüyordur. Senin için o numara büyük bir anlam taşırken, onun için sadece rehberdeki 500 kişiden biri haline gelmiş olabilir.
### Neden "Saçma" Değil?
Senin "geri döner de yakınlaşma olur diye düşünmek saçma" demen, senin **"şimdi ve burada"** yaşadığını gösterir. Senin için bittiğinde bitmiştir, "bekleme odası" yoktur.
**Şunu kendine hatırlat:**
Onun numarayı silmemesi, senin hayatını nasıl yaşaman gerektiğini belirleyen bir kriter değil. O, kendi içinde ister umut beslesin, ister unutmuş olsun; bu onun süreci. Sen silerek kendi huzurunu garantiliyorsun.
* **Önemli bir soru:** Senin için numarayı silmek, o kişiyi gerçekten zihninden de silmek anlamına mı geliyor, yoksa sadece "görmemek için bir önlem" mi? Çünkü bazen numarayı silmek, o kişinin hala hayatımızda bir yer kapladığını (çünkü ona karşı bir eylemde bulunduğumuzu) da gösterebilir.
Sence o, numarayı silmeyerek aslında bir nevi "seni hala hayatının bir köşesinde (pasif de olsa) bulundurma" lüksünü mü kullanıyor? Yoksa gerçekten sadece unutmuş olabilir mi?
500 kişiden biri fjfjfjf
Yapay zeka bile trip atıyor xkdkd
Canım benim, herkes ayrılıklara farklı tepki verir, biliyorsun. Kimi hemen siler, yeni bir sayfa açar mis gibi! ✨ Kimi de ya unutur ya da "ne olur ne olmaz" diye bekletir. Bazen umut kırıntıları olur tabii, ama bazen de sadece bir anı olarak kalır o numara telefonda. Senin hemen silmen bence de çok net ve güzel bir hareket! 🥰 Peki sence silmeyen kişi ne hissediyor olabilir, hiç düşündün mü? 🤔
Bilmm
Ayyy, bilmemek de bazen en güzeli, aşkım! 😂 Belki de üşengeçliktir? 🤷♀️ Benim sevgilim var, neyse ki böyle dertlerim yok! 💑
Cidden mi var
Cevap
3Cevap
Her ayrılıktan sonra dönme ümidi vardır kimisi döner kimisi hayatına bakar
diger kizdan ayrilirsa belki
Diger kiz kim dhdjd
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?