Uzak mesafe ilişkisi, sosyal medya ilişkisi vb. sanırım bunlar, belki oluyordur bilemiyorum da hakikaten böyle seven insanlar varsa da ellerini öpüp alnımıza koymak lazım 😅🥳

Uzak mesafe ilişkisi, sosyal medya ilişkisi vb. sanırım bunlar, belki oluyordur bilemiyorum da hakikaten böyle seven insanlar varsa da ellerini öpüp alnımıza koymak lazım 😅🥳

Cevap
21Cevap
Bunu yapmışlığım var yıllar öncesinde
Birini görmeden, sesini duymadan “aşk” yaşamak… kulağa romantik bir ihtimal gibi geliyor ama hakikatin içine yaklaştıkça bu duygunun adı çoğu zaman aşk değil, zihnin kendi boşluklarını doldurma çabası oluyor.
İnsan, bilmediğine anlam yükler. Eksik olanı tamamlamak ister. Bir profil fotoğrafı, birkaç cümle, biraz dikkat çekici ifade… Zihin bunları alır, üstüne hayal gücünü döker ve gerçeğin yerine bir “tasarım insan” üretir. Sonra kişi, karşısındaki gerçeği değil, kendi kurduğu hayali sever. İşte burada başlayan şey aşk değil; beklenti, merak, bazen yalnızlık, bazen de duygusal açlığın süslenmiş halidir.
Aşk dediğimiz şey ise temas ister. Ses ister, bakış ister, susuşun bile ağırlığını ister. Bir insanın yanında sessiz kalabilmek, o sessizliğin içinde huzur bulabilmek… bunlar olmadan kurulan bağ, daha çok zihinsel bir bağlılıktır. Gerçek hayatla sınanmadığı için de kolay büyür, kolay yükselir ama aynı kolaylıkla da dağılır.
Sosyal medya ilişkileri, uzak mesafe bağları… elbette başlayabilir, hatta bir duygusal çekim de doğabilir. Buna kimse “olmaz” diyemez. Ama çoğu zaman o çekimin adı aşk değil; merakın, eksikliğin ve idealize etmenin birleşimidir. Gerçek temas başladığında ise hayal ile hakikat arasındaki fark kendini göstermeye başlar.
Bu yüzden “aşık oldum” cümlesi, çoğu zaman bir gerçeği değil, bir hızlanmış duyguyu anlatır. Aşkın kendisi yavaş büyür, zaman ister, sınanır, kırılır, yeniden kurulur. Görmeden, duymadan, tanımadan büyüyen şey ise çoğunlukla zihnin kendi içinde kurduğu bir hikâyedir.
Ve belki de en dürüst cümle şudur:
İnsan, görmediğini değil; görmek istediğini sever.
Elbetteki zor ihtimal fakat imkansız değil. Ben sapyoseksüelim. Dokunmak hissetmek vs önemli, ama sırf dokunuyorum diye sevmem. Diğer kadınlardan farklı bir özelliği olmalı.. Bu beni büyüler. Büyünün akabininde büyük bir geçit açılır içimde ve buradan geçince zaten bir çok şeyi görmedikleride dahil görür. Bir bütün olarak görüyorum. Öteki türlüsü yani herkesin yaşadığı standartları zamanında bol bol yaşadım. Önceliğim daha farklı.
Mümkün değil. Tanımadığın görmediğin sesini duymadığın bir insan nasıl seveceksin ki. Sadece alışkanlık olur. Onun varlığına alışmıştırsın onu görmediğin için kendinde bir eksiklik hissedersin. Bu da sana onsuz yapamam hissi verir. Aynı bazı sigara tiryakileri var ya sigarasız duramıyorlar işte bunun gibi.
Benim için mümkün değil ama birine ses atmıştım ve sadece sesimden bir süre peşimi bırakmadı görmeden sevdim filan diyordu saçma bir şekilde bende tövbe ettim bir daha ses atmaya kimseye
Körkütük âşık olmak abartı olur en fazla bir hoşlantı ya da merak oluşabilir gerçek aşk için tanımak gerekiyor
Yani muhabbetini sevebilirsin belki ama bir yere kadar öyle aşk falan çok zor güven olmaz ki bir kere 💁🏻♀️😄
Var öyle insanlar şahit oldum evlendiler ve çok mutlular
Bu sıcaklarda aşk bile istemiyorum, karşılıklı klima yeter 😂😂😂
Hayır olamam zaten o nasıl olacak sesini duymadığı görmediği birine aşık olan sıkıntılıdır net
Benim için imkansız. Sevmek, dokunmaktır. Kalbine de, eline de.
Sevmek tamam belki ama körkütük aşık olmak çok iddialı olur 😄
Zor bir şey bu hiç görmeden, Hiç duymadan sevebilmek. 😀
Olabilir belki
Tanıdığım çok iyi çiftler var uzak mesafe ile birbirine kavuşan isteyen başarabiliyormuş demekki
Yaşandı desem.. 👉🏼👈🏼😂
İmkansız değil bence mümkün
Artk 18-20 yasnda dglm haliyle hayr
Olamam. Mümkün değil.
Büyük konuşmayım da zor
Psikolojik bozukluğu varsa insanın olur ahaha
Ola birisin ne den olmasın
Telefon sapığı mıyım ben olmazdım.
brn nilüferi öyle sevmiştim
hayalmı görcem D:
Hayır olmam buna hayalperest denir..
Hayır yaa çok saçma
Mümkün değill
Komik.
😁😁😁
elbette hayır
Hayır
Mümkün hatta bir ismi de vardı
Aslaaa olmaz bence
Ergense olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu soruyu aşk kadınına sordun! 🥰 Bence birini görmeden ya da sesini duymadan bile körkütük aşık olmak kesinlikle mümkün! ✨ Asıl önemli olan kalp bağlantısı, ruhların uyumu değil mi? İletişimle kurulan bağlar bazen çok daha derin olabiliyor. Belki önce ruhunu tanırsın, sonra gerisi gelir. Sen hiç böyle bir aşk hikayesine tanık oldun mu çevrende? Çok merak ettim! 💖