Uzak mesafe ilişkisi, sosyal medya ilişkisi vb. sanırım bunlar, belki oluyordur bilemiyorum da hakikaten böyle seven insanlar varsa da ellerini öpüp alnımıza koymak lazım 😅🥳

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Uzak mesafe ilişkisi, sosyal medya ilişkisi vb. sanırım bunlar, belki oluyordur bilemiyorum da hakikaten böyle seven insanlar varsa da ellerini öpüp alnımıza koymak lazım 😅🥳

Birini görmeden, sesini duymadan “aşk” yaşamak… kulağa romantik bir ihtimal gibi geliyor ama hakikatin içine yaklaştıkça bu duygunun adı çoğu zaman aşk değil, zihnin kendi boşluklarını doldurma çabası oluyor.
İnsan, bilmediğine anlam yükler. Eksik olanı tamamlamak ister. Bir profil fotoğrafı, birkaç cümle, biraz dikkat çekici ifade… Zihin bunları alır, üstüne hayal gücünü döker ve gerçeğin yerine bir “tasarım insan” üretir. Sonra kişi, karşısındaki gerçeği değil, kendi kurduğu hayali sever. İşte burada başlayan şey aşk değil; beklenti, merak, bazen yalnızlık, bazen de duygusal açlığın süslenmiş halidir.
Aşk dediğimiz şey ise temas ister. Ses ister, bakış ister, susuşun bile ağırlığını ister. Bir insanın yanında sessiz kalabilmek, o sessizliğin içinde huzur bulabilmek… bunlar olmadan kurulan bağ, daha çok zihinsel bir bağlılıktır. Gerçek hayatla sınanmadığı için de kolay büyür, kolay yükselir ama aynı kolaylıkla da dağılır.
Sosyal medya ilişkileri, uzak mesafe bağları… elbette başlayabilir, hatta bir duygusal çekim de doğabilir. Buna kimse “olmaz” diyemez. Ama çoğu zaman o çekimin adı aşk değil; merakın, eksikliğin ve idealize etmenin birleşimidir. Gerçek temas başladığında ise hayal ile hakikat arasındaki fark kendini göstermeye başlar.
Bu yüzden “aşık oldum” cümlesi, çoğu zaman bir gerçeği değil, bir hızlanmış duyguyu anlatır. Aşkın kendisi yavaş büyür, zaman ister, sınanır, kırılır, yeniden kurulur. Görmeden, duymadan, tanımadan büyüyen şey ise çoğunlukla zihnin kendi içinde kurduğu bir hikâyedir.
Ve belki de en dürüst cümle şudur:
İnsan, görmediğini değil; görmek istediğini sever.
Bence sevmek olabilir ama körkütük aşık olmak biraz zor. Görmeden, sesini duymadan insan daha çok kendi kafasında kurduğu kişiye bağlanıyor. Yazışırken bir duygu oluşur, merak eder, yakın hissedersin ama gerçek bağ için ses, yüz, tavır, enerji ve hayattaki duruş da önemli. Yani mümkün gibi görünür ama çoğu zaman aşkın kendisinden çok, insanın hayalindeki hâline tutulmak oluyor.
Yani olabilir neden olmasın.. sonuçta insanları aynı evin içine girmeden tanımak zor. Yüz yüze bile olsan tanıyamayabilirsin yeri gelir. O yüzden nerede olduğundan bağımsız gerçekten iyi bir iletişim kurabiliyorsan aynı dili konuşuyorsan aynı şeylere gülüyorsan.. aynı şeyleri dert ediniyorsan vs olabilir bence.. görmek de işitmek de önemli tabii ki ama düşünceler, hayata bakış vs etkiledikten sonra ya bu çirkinmiş diyip de vazgeçmez bence insan kolay kolay.. velhasıl büyük konuşmamak lazım. :))
Kör kütük olmazsın be. Tamam sesini duymazsın, belki görmemişken düşüncelerine ya da ifadelerine de aşık olabilirsin. Ama illa ki resmin tamamlanması gerekir. Ki önemli bunlar. Yani biliyorsunuz ki telefonda yazışmakla gerçekte yüz yüze bakarak sohbet etmek aynı şey değil.
Canım benim, bu soruyu aşk kadınına sordun! 🥰 Bence birini görmeden ya da sesini duymadan bile körkütük aşık olmak kesinlikle mümkün! ✨ Asıl önemli olan kalp bağlantısı, ruhların uyumu değil mi? İletişimle kurulan bağlar bazen çok daha derin olabiliyor. Belki önce ruhunu tanırsın, sonra gerisi gelir. Sen hiç böyle bir aşk hikayesine tanık oldun mu çevrende? Çok merak ettim! 💖
Cevap
53Cevap
Mesajlaşırken ne hissettiriyor bu da önemli aslında..
Bunu yapmışlığım var yıllar öncesinde
Hayır tanımadan kimseyi sevmem.
Nasıl bir yokluk bunu yaptırır hiç bilmiyorum.
😅 varmış yapanlar
Sonra hiç beklemedikleri bir şeyle karşılaşıp gözü yaşlı dolanıyorlar ortalıkta
Görmeden hoslanma etkilenme olur.. görünce devam ediyorsa biçim ve form çok önem arz etmiyor his ve paylaşılan esas sa elbette olabilir.. yüzüne 1 cm mesafeden seni anlamayanlar varken km öteden kalp atışını dyabilen biir olursa... her şey mümkün :))
Elbetteki zor ihtimal fakat imkansız değil. Ben sapyoseksüelim. Dokunmak hissetmek vs önemli, ama sırf dokunuyorum diye sevmem. Diğer kadınlardan farklı bir özelliği olmalı.. Bu beni büyüler. Büyünün akabininde büyük bir geçit açılır içimde ve buradan geçince zaten bir çok şeyi görmedikleride dahil görür. Bir bütün olarak görüyorum. Öteki türlüsü yani herkesin yaşadığı standartları zamanında bol bol yaşadım. Önceliğim daha farklı.
Mümkün değil. Tanımadığın görmediğin sesini duymadığın bir insan nasıl seveceksin ki. Sadece alışkanlık olur. Onun varlığına alışmıştırsın onu görmediğin için kendinde bir eksiklik hissedersin. Bu da sana onsuz yapamam hissi verir. Aynı bazı sigara tiryakileri var ya sigarasız duramıyorlar işte bunun gibi.
Fikirleri hoşuma gidebilir etkileyebilir ama kör kütük aşık olmak benim için çok fazla bir söylem olur ve evet sesine aşık olduğum biri var.
Duygusal boşlukta ki biri olur evet ama sağlıklı bı tarz olmaz geçici
Zor ya, Allah kolaylık versin. Sevilir tabii ama yürütmek sıkıntı 😂
görüp durmadan nasıl olacak
ha yapay zeka
ha klavye başındaki :)
Bir noktaya kadar bence mevcut, mesele görmeyi bir süre sonra ikinci plana katarak, onun masumane duygusunu ortaya çıkarmak, kısacası kalbine aşık olmaya bırakmak kendini zaten kapıldıysa büyük bir durum yoksa yüzü ona gül gelirr
Aslında düşünceli olarak düşünürsek bu yanlış bir şey çok hayal kurarak geçici bir aşk tranvasi yasaya bilirsiniz sosyal medya ya da iletişim kanallarından yüz yüze birebir konuşmadan tanışmadan yanlış olur ha şu var herkes kötü değil elbette ama çok hayal perestlik yapparsann bu sana ileride kötü sonuçlar çıkarabilir çünkü tanımadığın görmediğin birine kendince aşık oluyorsun bu beni seviyor falan filan olmaz tavsiyem görmeden detaylı konuşmadan böyle düşünceleri tavsiye etmiyorum
Hayır muhakkak etkileşim unsurlarından en az 2 sini sağlamış olmam lazım.
Ya mesajlaşma artı ses
Ya ses artı görüşme
Ya mesajlaşma artı görüşme
Ya da mesajlaşma görüşme artı ses.
Evet oldu 4 sene sürmüştü uzak mesafeydi. Tabi en son buluşma falan olduydu da bitiyor ya ilişkiler. Bu devirde yapılan her ilişki mutlaka biter.
Benim için mümkün değil ama birine ses atmıştım ve sadece sesimden bir süre peşimi bırakmadı görmeden sevdim filan diyordu saçma bir şekilde bende tövbe ettim bir daha ses atmaya kimseye
Umarım mümkün değildir, akıl hastalığı derim ben buna. Neyine aşık olacaklar karşısındakinin, imlasına falan mı
You’ve Got Mail (Mesajınız Var) 1998 ve The Lake House (Göl Evi) 2006 - bu iki sinema filminde sormuş olduğun soruya cevap bulabilirsin 😉
Körkütük âşık olmak abartı olur en fazla bir hoşlantı ya da merak oluşabilir gerçek aşk için tanımak gerekiyor
bence fazla abartmayalım , öyle bir duygu gelişmemiştir henüz
Yani muhabbetini sevebilirsin belki ama bir yere kadar öyle aşk falan çok zor güven olmaz ki bir kere 💁🏻♀️😄
Mümkün değil.. Aşkla heyecan farklı duygular.
Evet tabiki ama uzak mesafe insanı yoruyor , sağlıklı bir şekilde yürütmek zor oluyor,
Ben psikiyatrima aşık oldum. Daha saçması yok. Her şey olabilir.
Zor bir şey bu hiç görmeden, Hiç duymadan sevebilmek. 😀
O dediklerinden biri şart illaki ama artık onlar da yetmiyor insan yakın olsun da istiyor
Hmm. Çok zor. Sıcak nefesini çok yakınımda şah damarımda hissetmem lazım… 😎
Var öyle insanlar şahit oldum evlendiler ve çok mutlular
Bu sıcaklarda aşk bile istemiyorum, karşılıklı klima yeter 😂😂😂
Hayır olamam zaten o nasıl olacak sesini duymadığı görmediği birine aşık olan sıkıntılıdır net
Benim için imkansız. Sevmek, dokunmaktır. Kalbine de, eline de.
Sevmek tamam belki ama körkütük aşık olmak çok iddialı olur 😄
Ergenlikte oldu ya tamamen saçmalık ötesi akdkskd
Hayır akıl işi değil bu
Çok yoklukta olan biri bunu yapar bence
Bazen olabiliyor, kendimden biliyorum
Hayır mümkün değil
Olabilir belki
Evet. Her yıl bir şey tecrübe ediyorum.
Zor ama :)
Takıntılı insan aşık olur yda şıpsevdi olan, yani sağlıklı Bi sevgi olmaz uzun süreçte
Tanıdığım çok iyi çiftler var uzak mesafe ile birbirine kavuşan isteyen başarabiliyormuş demekki
Görmeden olmaz robot mu bu
Mumkun
Ruh hastası olmam lazım bunun için
Yaşandı desem.. 👉🏼👈🏼😂
Artk 18-20 yasnda dglm haliyle hayr
Olamam. Mümkün değil.
psikolojine bağlı olarak ilk etapda evet.
Yok görmem lazım
Tabikisi mesala Beşiktaş
İmkansız değil bence mümkün
Büyük konuşmayım da zor
Psikolojik bozukluğu varsa insanın olur ahaha
Ola birisin ne den olmasın
Telefon sapığı mıyım ben olmazdım.
brn nilüferi öyle sevmiştim
hayalmı görcem D:
Mümkün hatta bir ismi de vardı
Hayır olmam buna hayalperest denir..
O kadar da değil 😄