Belki de sorun sende değil bendedir, sen daha iyilerine layıksın 🤣🤣🤣

Belki de sorun sende değil bendedir, sen daha iyilerine layıksın 🤣🤣🤣

Cevap
51Cevap
Bunun tek bir adı var demek doğru olmaz ama bazen insan kafasında birini fazla büyütüp küçük bir davranışla bir anda soğuyabiliyor. Beklenti kırılması, bağlanma tarzı ya da içten içe emin olamama hali olabilir. Sürekli oluyorsa mesele karşı taraftan çok, insanın kendi içinde neye güvenip neye mesafe koyduğuyla ilgili olabilir.
Bunun psikolojik bir açıklaması yok bunun nedeni içini soğutmak belki travman var. Kendimden yola çıkarak söylüyorum. 2nci bir şeçenekte narsistlik veya sadistlik veya ruhsuzluk olabilir ama sende tam bunların belirtisi yok
Bahsettiğin durum şayet birisine bağlanma korkusu ise "Avoidant Attachment"
Birde red edilicem korkusu ise bunun psikolojideki adı var buna "The Ick" deniliyor muş.
Bir diğeride İdealizasyon ve Devalüasyon
"Ben seni kafamda bir yere koydum ama sen o kalıbın adamı çıkmadın, hadi geçmiş olsun."
Kişiyi olduğundan farklı görme hali :d
Görece beğenirsin, bir tavrını beğenirsin, kalan boşlukları beyin otomatik doldurur. Son iki beğenilen durumla paralel şekilde boşluklar da aynı mükemmelikle dolar.
Zaman geçer gerçekler görünür, kişi değişti mi diye düşünürsün, hayır o hep aynıydı sadece sen farklı yorumluyordun
Sorunuzun cevabı açıklama sizin aklınıza giren hemcinslerinizin lafıdır.
Ancak bunun sonu hiç bir zaman olmayacaktır.
Ve inşallah şu cümleyle karşı karşıya kalmazsınız.
Bir kadının yakın olan kadın arkadaşına ne acıdır ki şu cümleyi kurmasına şahit oldum.
“Senin aklın yok mu , kendi kararını kendin verseydin , gerçekten isteseydin beni dinlemezdin.”
Kaçıngan Bağlanma Eğilimi imiş;
Eğer kaçıngan bağlanma eğiliminiz varsa, bilinçaltınız potansiyel bir yakınlığı, samimiyeti veya duygusal bağı bir "tehdit" ya da özgürlüğünüzün kısıtlanması olarak algılayabilir.
Karşı tarafa dair ilgi ve beğeni gerçeğe dönüşme ya da derinleşme sinyali verdiğinde, beyniniz sizi korumak adına otomatik bir savunma mekanizması geliştirir ve bir anda "soğuma" hissi yaratarak sizi o kişiden uzaklaştırır.
Eğer karşındakinden kaynaklı bir problem yoksa öncelikle ne istediğini bilip emin olduktan sonra başlamak gerek bence. Aksi halde bu durum tekrarladıkça hem karşındakine güven, hem de kendi içindeki sevgi duygusu zamanla kırılacaktır.
Bu çok normal bir şey çünkü henüz sevmiyorsun , aşık değilsin. Güçlü bir bağın yok.
Fakat her elde ettiğinde yaşıyorsan bu durumu, belki de bağlanmaktan korkuyorsun? Acı çekmekten korkuyorsun? Belki de bu senin kendi koruma methodundur.
Bu aslında, o an güzel bir şeyine ya da bir konuşmasına ise olayına denk geliş beğeniyorsun. Daha sonra değişik bir anını görüyorsun Buda otomatikman seni geri itebilir 😀
Çocukken annen ya da baban her istediğini aldı mı sana böyle bir Çocukluğun var mı Muhtemelen cevap orada gizli
Bu bende de oluyor ya 😅 bir şarkı var tam bu durum için yazılmış olmalı "adam sandık fos çıktı" 😂 diye
Yoğun duygular hissetmiyorsun sadece hoşlantı ve sana uymayan eksi bir yanını gördüğünde de kolayca uzaklaşabiliyorsun
Hahaha sen mi ben mi aq bir keresinde yarım saat içinde sıkıldım soğudum engelledim çocuk beyninden vurulmuşa döndü dkdkdkdk
soğumanın bir nedeni vardır illaki
mutlaka bi iticilik görmüşsündür o yüzden soğuyorsundur
Edacım seni çok severim uzun zamandır biliyoruz birbirimizi. Yanlış anlama ama bu duruma "manyak dengesizlik" deniyor ☺️☺️
Herşeyin daha iyisi de en iyisi de sensin edaaammm sen benim nirvanamsın. Benden soğursan bunun psikolojideki adı ya benimsinus ya toprağınus bozukluğu kaygısal bir temassızlık oluyor kalbinde ben hemen gelip iki ucu birbirine bağlıyorum
O bende de var. Çünkü seçenek çok olduğu için birisine bağlı kalmak saçma geliyor
"Dünyanın en güzel gacısı benim" sendromu ))))
Kafanda kuruyorsundur birşeyler kendine soğutma sebebi yaratıyorsundur 😂
Sadece hoşuna gittiği içindir bence sevgi olmadığı içindir
Bipolar diyorum yine başka ihtimal yok en tipik özelliği.. 😑
Rahatına ve özgürlüğüne düşkün oldugun için olabilir
Anlık etkilenmeler olur. Tanıdıkça itici gelebilir
Ruh halinden dolayı kendin de farkındasın zaten @ŞeffaflığınRitmi
Bu psikolojik bir şey mi?
Bana daha çok karakterle ilgili bir durum gibi geldi.
Peki erkekler seni görünce ne kadar zamanda soguyor bilgin var mi?
Karşındakinde gördüğün anlık etkinin hayatında oluşan değişimlerle ruhsal çöküntüye uğraması
bunun anlamı erişildiğinde bıkkınlık gelmesi. küçüklükten bence tek cocuk musun
Popum güzel sendromu bu kcxkxnxnxn
Bugün çok büyük aşık olursam görürüz
Şıpsevdi, Ayran gönüllü
Bu kadar sıcak havalarda nasıl soğudun :)
Tanıdıktan sonra soğuyorum genelde kgkk
Neden soğundun bir şeylermi ters giti
Daha iyisini istiyor olabilirsin
Çabuk sıkılan bir yapın var
Ne istediğini bilmeyen bir karakterin var
Tok satıcı sendromu..
Doyumsuzluk psikolojisi
flörtözlük
Aynısını sende yaşarsan anlarsın
Benden sogumada psikoloji falan anlamam
Aman erkek değilmi işte hepsi aynı
Euhunu oksayacagini dusunmuyondur
“ Laylaylom galiba sana göre sevmeler “Sendromu
Bencede sorun sende :D :P
Evde kalmışlık hastalığı
Bunun karşılığı yok sana özel 😀
Bende öyle yanlız değilsin 😂
İyi zevk verememesinden olabilir
Ruh hastalığı :D
Ah siz kızlar
Doyumsuzluk 😃
Bezginlik
Bende boyleyim sebebi bilmiyorjm
Şıpsevdi
Maymun iştah sendromu. MİS diye geçer bilimde:)
Doymuşluk
Kalbinin kotasını doldurmuşsun.
Hormonların azizliği diyebiliriz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bazen, yeni tanıştığımız birini zihnimizde idealize edebiliriz. Yakından tanıdıkça ya da ilişkinin derinleşme ihtimali belirdikçe, ilk baştaki bu yoğun duygu değişebilir. Beklentilerinle gerçeklerin tam olarak örtüşmemesi durumunda bu tür bir soğuma yaşanabiliyor. Duygularını anlamak çok değerli. ✨ İç dünyanı keşfetmen harika. 💖