10 yıllık ilişkide ilgisi azaldı, oyun ve arkadaşlar öne geçti, ben nerede yanlış yapıyorum?

Ya ben hiç kimseye bu zamana kadar ilişkimi anlatıp ne yapabilirim diye akıl almadım ama birkaç aydır ilişkimde bir şeyler o kadar tuhaf gidiyor ki. 10 yıllık bir ilişkim var ve şu an üniversitedeyiz. Birkaç aydır bana karşı ilgisini hissetmiyorum. Eskiden düşüncelerime önem verirdi, beni gerçekten önemli hissettirirdi. Ufacık bir sorun gibi görünebilir ama sırf arkadaşlarıyla denize gitmesini istemediğim için bana arkadaşlarına mahcup olduğunu, çocuk gibi sürekli benden izin aldığını söyledi. Bizim ilişkimizin dinamiğinde birbirimizin rahat etmediği şeyleri yapmak yoktu. Bu konuda birbirimize hep saygı duyduk. Ya da sadece ben duyuyorum bilmiyorum ama sırf bu yüzden bana o kadar ağır konuştu ki çok zoruma gitti, düşünmeden duramıyorum. Şurada evlenmemiz için az bir yıl kalmışken bana karşı değişiyor gibi hissediyorum. O kadar çıkmazda hissediyorum ki kendimi, eskiden benle buluşmak için sürekli fırsat kollayan, şunu yapalım bunu da yapalım diyen insan birkaç ayda bambaşka biri gibi davranmaya başladı. Evde zaten iletişimimiz yok denecek kadar az, ben iletişim kurmaya çalışınca oyun oynadığı için en erken yarım saat sonra bakıyor. En çok canımı sıkan şey, bundan 4-5 ay önce böyle değildi. Bir kadın eskisi gibi sevilmediğini hisseder ya da ben yanlış hissediyorum bilmiyorum. Acaba çok mu üstüne düşüyorum, sürekli nasıl hissettiğimi, bunun yanlış olduğunu söylüyorum, o da bana dırdır ediyorsun diyor. Ben onu kaybetmek istemiyorum ama bu şekilde nereye gidecek onu da kestiremiyorum. Ona kalsa tüm olay oyun oynaması, dışarı çıkması, denize gitmesi. Sürekli kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. Zaten hayatında öncelikken şimdi sadece figüran gibiyim ve çok canım yanıyor. Ben nerede yanlış yapıyorum

Güncellemeler
18 gü
Mantıklı düşünen ablalar yazabilir mi sadece
10 yıllık ilişkide ilgisi azaldı, oyun ve arkadaşlar öne geçti, ben nerede yanlış yapıyorum?