• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aşk İlişkileri
20 gü

Seninle kolay sevgili olunur mu?

Gizli Üye
Gizli Üye
(18-24)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor
Seninle kolay sevgili olunur mu?
Sevgili Soruları Sevgi Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Moldovyapapatya
    Moldovyapapatya Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 67%
    20 gü
    Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.

Benimle sevgili olmak aslında çok kolay.

Büyük beklentilerim, bitmek bilmeyen kaprislerim ya da gereksiz kıskançlıklarım yok. Kıskanç biri değilim; herkesin kendine ait bir hayatı, arkadaşları ve alanı olması gerektiğine inanırım. Güven varsa, gereksiz şüphelere de yer yoktur.

Ben sessiz, sakin ve anlayışlı biriyim. Tartışmaları büyütmeyi değil, konuşarak çözmeyi tercih ederim. Sevdiğim insanın yanında huzur bulmasını isterim. Küçük şeylerden mutlu olur, samimiyete değer veririm.

Tek istediğim şey saygıdır. Bana değer verilmesi, düşüncelerime ve duygularıma saygı duyulması benim için her şeyden daha önemlidir. Çünkü sevginin temelinde güven ve saygı olduğuna inanırım.

Benim için pahalı hediyeler ya da gösterişli sürprizler önemli değil. İçten bir ilgi, verilen bir sözün tutulması ve zor zamanlarda yanımda olunması çok daha kıymetlidir.

Kısacası, benimle mutlu olmak zor değil. Yeter ki karşılıklı güven, saygı ve samimiyet olsun. Gerisi zaten kendiliğinden güzelleşir.

0
    18 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      20 gü

Çok açıklayıcı olmuş. gayet net şekilde olması gerekeni anlatmışsınız. 👏

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Çok teşekkür ederim. Umarım siz de hayatınız boyunca sizi gerçekten mutlu edecek insanlarla karşılaşırsınız. Ben de inşallah bir gün bana gerçekten değer veren, beni olduğum gibi kabul eden, değiştirmeye çalışmadan seven doğru insanla karşılaşırım.

İnsan bir noktadan sonra kusursuz birini aramıyor. Sadece yanında kendisi gibi olabildiği, huzur bulduğu, güvende hissettiği birini istiyor. Çünkü bazen doğru insan, geçmişte yaşanan birçok kırgınlığı sessizce iyileştirebiliyor.

Benim için bir ilişkide en önemli şey karşılıklı saygı ve güvendir. Bana saygı duyulduğunu hissettiğim an ben de karşımdaki insana bunun kat kat fazlasını vermeye çalışırım. Kısıtlanmak, baskı görmek ya da sürekli hesap vermek istemem. Her insanın kendine ait bir alanı olmalı ve bu alana saygı duyulmalı. Sevgi, özgürlüğü elinden almak değil; birlikte yürürken birbirine güvenebilmektir.

Hayalini kurduğum ilişki çok büyük şeylerden oluşmuyor aslında. Birlikte kahve içebilmek, uzun yollar yürümek, bazen saatlerce gülmek, bazen de hiçbir şey söylemeden aynı manzarayı izleyebilmek… Dünyayı birlikte gezmek, yeni şehirler keşfetmek, farklı kültürler tanımak, güzel anılar biriktirmek isterim. Mutluluğu da hüznü de paylaşabileceğim, “İyi ki varsın.” diyebileceğim bir yol arkadaşım olsun isterim.

Henüz bu duyguları tam anlamıyla yaşayamadım. Belki zamanı gelmedi, belki de doğru insan karşıma çıkmadı. Ama umudumu kaybetmiyorum. Çünkü inanıyorum ki herkesin bir zamanı var. Önemli olan acele etmek değil, gerçekten doğru insanla karşılaşmak.

Ben sevgiyi gösterişte değil, emekte arıyorum. Verilen sözlerde, küçük ince düşüncelerde, zor zamanlarda elini bırakmayan bir insanda arıyorum. Günün sonunda herkes sevilmek ister ama asıl değerli olan, olduğu gibi kabul edilmek ve gerçekten değer görmektir.

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

İnşallah bir gün ben de bana “Sen olduğun için seni seviyorum.” diyebilecek, sevgisini sadece sözlerle değil davranışlarıyla da hissettirecek biriyle karşılaşırım.
      Ve o insanda en önemlisi Allah korkusunun çok güçlü olması.

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Bazen kendi kendime düşünüyorum… Sevginin tam olarak nasıl bir duygu olduğunu gerçekten bilmiyorum. Bir insanın seni koşulsuz sevmesi, seni olduğu gibi kabul etmesi nasıl bir his, bunu henüz yaşayamadım. Bu yüzden bazen içimde “Acaba bir gün beni gerçekten seven biri olacak mı?
      Hayatın neler getireceğini bilmiyorum. Belki bir gün hayatımı paylaşacağım doğru insan karşıma çıkar, belki de yıllar geçer ve hep ailemle yaşamaya devam ederim. Geleceğin bana ne hazırladığını bilmiyorum. Ama bildiğim tek şey, kalbimin hâlâ güzel şeylere inanmak istemesi.

Ben sadece sevilmek istemiyorum. Bana değer veren, beni değiştirmeye çalışmadan kabul eden, iyi günümde de kötü günümde de yanımda olmayı seçen bir insanın varlığını hissetmek istiyorum. Birlikte gülmeyi, bazen ağlamayı, yolculuklara çıkmayı, küçük anılardan büyük mutluluklar çıkarmayı istiyorum. Çünkü hayat sadece nefes almak değil; birlikte güzel anılar biriktirebilmek.

Bazen zaman çok hızlı geçiyormuş gibi geliyor. Günler, aylar, yıllar… İnsan bir bakıyor, ömründen koca bir zaman geçmiş. İşte bu yüzden bu dünyadan hiçbir şey yaşamadan, hiçbir hayalimi gerçekleştirmeden, kalbimde hep “Keşke…” duygusuyla ayrılmak istemem.

Bir gün elimi tutacak, bana güven verecek, “Artık yalnız değilsin.” dedirtecek bir insanla karşılaşmayı isterim. Çünkü inanıyorum ki sevgi sadece güzel sözlerden ibaret değildir. Sevgi; emektir, sadakattir, saygıdır, huzurdur ve en önemlisi insanın kendini ait hissetmesidir.

Belki bugün bunların hiçbirini yaşamadım ama umudumu da tamamen kaybetmek istemiyorum. İnşallah zamanı geldiğinde, Allah kalbime gerçekten iyi gelecek, beni ben olduğum için sevecek doğru insanı karşıma çıkarır. O zamana kadar da kendimi geliştirmeye, hayallerimin peşinden gitmeye ve umut etmeye devam edeceğim. Çünkü insanın en son kaybetmesi gereken şey umududur.

• Gizli Üye
      Soran
      20 gü

Nasıl bu kadar uzun metin yazıyorsunuz. Şahsen ben üşenirim.

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Bir insanla tanışırsam “Burnun şöyle olsa daha güzel olurdu.”, “Sesin pek güzel değil.”, “Şöyle giyinsen daha iyi.” “Keşke şalını böyle yapsan.” gibi cümleler duymak istemem çünkü bunlar olursa çok üzülürüm gerçekten….
      Çünkü ben, beni ben yapan özelliklerle varım. Elbette hiçbirimiz kusursuz değiliz. Ama sevgi, karşındaki insanı sürekli değiştirmeye çalışmak değil; onu olduğu gibi kabul edebilmektir.

Ben de karşımdaki insanın kusurlarını sayıp dökmek yerine onu olduğu gibi sevmeyi tercih ederim. Aynı anlayışı kendim için de isterim. Beni dış görünüşüm, sesim ya da fiziksel özelliklerim üzerinden değil; kalbim, karakterim, niyetim ve bana ait olan güzelliklerle tanısın isterim. Böyle bir erkek de var mı bilmiyorum 🤷‍♀️

Bir gün hayatıma biri girerse, bana “Seni değiştirmek istemiyorum, seni sen olduğun için seviyorum.” desin isterim. Çünkü bana göre gerçek sevgi tam da budur. İnsan, yanında kendisi gibi olabildiği kişide huzuru bulur.

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Yıllarca en çok düşündüğüm şeylerden biri sesim oldu. Birilerinin söylediği birkaç cümle, belki onlar için sıradan bir yorumdu ama benim aklımda yıllarca kaldı. Bazen aynaya bakarken değil, konuşurken kendimi sorguladım. “Acaba sesim yüzünden insanlar benden uzaklaşır mı?” diye çok düşündüm.

İnsanlar hep “Dış güzellik önemli değil, önemli olan karakter.” diyor. Ben de buna inanmak istiyorum. Ama bazen içimde şöyle bir korku oluşuyor: Ya biri beni gerçekten beğense bile, sesimi duyduktan sonra fikri değişirse? Ya beni tanımaya fırsat vermeden uzaklaşırsa? İşte beni en çok düşündüren şey bu.

Aslında insanın en çok canını acıtan şey, kusursuz olmamak değil. Sürekli bir özelliği yüzünden kendini sorgulamak. Ben de uzun süre bunu yaşadım. Konuşurken acaba nasıl duyuluyorum diye düşündüğüm zamanlar oldu. Bazen sırf bu yüzden kendimi geri çektiğim, daha az konuştuğum anlar bile oldu.

Ama zamanla şunu fark ettim. Beni gerçekten tanımak isteyen bir insan, sadece sesime bakarak beni değerlendirmez. Çünkü bir insanı değerli yapan şey sesi değil; kalbi, karakteri, merhameti, saygısı ve sevgisidir.

Ben de bir gün karşıma çıkacak insanın beni dış görünüşümle, sesimle ya da kusur olarak görülebilecek özelliklerimle yargılamasını istemiyorum. Beni ben olduğum için tanısın istiyorum. Gülüşümü, iyi niyetimi, sessizliğimi, anlayışımı, hayallerimi sevsin istiyorum. Çünkü gerçek sevgi, karşındaki insanı değiştirmeye çalışmak değil; onu olduğu gibi kabul edebilmektir.

Belki hâlâ bazen aklıma bu düşünceler geliyor. Belki hâlâ içimde “Acaba…” dediğim anlar oluyor. Ama şuna inanmak istiyorum: Eğer bir insanın sevgisi, sadece sesim yüzünden bitecek kadar zayıfsa, zaten o sevgi bana ait değildir. Gerçekten seven biri, sesimin tonundan önce söylediklerime, kalbime ve bana nasıl hissettirdiğine bakacaktır.

Ben de bir gün, kendimi olduğum gibi rahatça ifade edebildiğim, konuşurken çekinmediğim, “Sesin nasıl olursa olsun ben seni seviyorum.” hissini bana yaşatacak bir insanla karşılaşmayı

• Gizli Üye
      Soran
      20 gü

Öyle diyenlerin canı cehenneme sen kendini sev yeter.

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

“Hayat benim penceremden nasıl görünüyor biliyor musun?” Soryu soran kız

Belki de yıllardır içinde cevaplarını aradığı onlarca soruyla yaşıyor. Dışarıdan sessiz, sakin ve güçlü görünüyor ama kimsenin bilmediği düşüncelerle baş başa kalıyor.

O kız, gerçek sevginin nasıl bir his olduğunu henüz bilmiyor. Bir gün gerçekten sevilecek mi, yoksa hayatına hep aynı şekilde devam mı edecek, bunu bilmiyor. Ama yine de kalbinin bir köşesinde umut taşımaktan vazgeçmiyor.

Bazen geçmişte duyduğu birkaç cümle aklına geliyor. “Sesin güzel değil.” gibi basit görünen sözler, onun zihninde yıllarca yer ediyor. İnsanlar unutuyor ama o unutmuyor. Birileri onu beğense bile, “Ya sesim yüzünden benden uzaklaşırsa?” diye düşünüyor. Belki bunu kimseye söylemiyor ama en çok kendi içinde bununla mücadele ediyor.

O kızın istediği şey aslında çok büyük değil. Beni değiştirmeye çalışmayan, burnumu, sesimi, görünüşümü eleştirmeyen; “Seni sen olduğun için seviyorum.” diyebilecek bir insanın varlığına inanmak istiyor.

O kız, bir gün sürpriz bir evlilik teklifi almayı, birlikte dünyayı gezmeyi, kahkahalar atmayı, bazen de sessizce aynı manzarayı izlemeyi hayal ediyor. Çünkü onun hayali lüks bir hayat değil; huzurlu bir hayat.

Ve belki de en çok korktuğu şey, bu dünyadan bütün bu duyguları hiç yaşamadan ayrılmak. Hiç gerçekten sevilmeden, hiç “iyi ki” denilmeden, sadece zamanın geçip gitmesini izlemek…

Ama buna rağmen o kızın içinde hâlâ küçük de olsa bir umut var. Belki bugün değil, belki yarın da değil… Ama bir gün karşısına, onu hiçbir özelliğini değiştirmeye çalışmadan, olduğu gibi seven biri çıkacak diye inanmak istiyor.

İşte “Hayat benim penceremden nasıl görünüyor biliyor musun?” diye soran kızın hikâyesi biraz da böyle…

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Benim hikâyemin en zor tarafı belki de akran zorbalığıydı. Küçükken ya da büyürken fark etmiyor; insan bir kelimeyi içine alıyor ve yıllarca taşıyor.

Bende de öyle oldu. Özellikle sesim üzerinden yapılan yorumlar, alaylar, küçümsemeler… O anlar belki başkaları için kısa bir şakaydı ama benim içimde uzun bir iz bıraktı. Zamanla bu sözler sadece geçmişte kalan anılar olmaktan çıktı, kendimle ilgili bir korkuya dönüştü.

İnsanlara güvenmek zorlaştı. Biri bana ilgi gösterse bile içimde hep aynı soru vardı: “Acaba bir gün beni gerçekten tanıyınca, geçmişte duyduğum o sözler yüzünden benden uzaklaşır mı?” Belki bu yüzden bazı duyguları hep yarım yaşadım, bazı yakınlıkları tam hissedemedim.

Ama hayat böyle bir şey… İnsan en çok kırıldığı yerden kendini korumayı öğreniyor.

Yine de zamanla şunu da fark ettim: Bana söylenen sözler benim gerçeğim değil. Sadece başkalarının düşüncesi. Benim değerimi belirleyen şey onların bakışı değil.

Ve aşk… Benim için aşk artık sadece sevilmek değil. Beni geçmişimle, kırılmış yerlerimle, eksik hissettirilen taraflarımla birlikte kabul edecek birini bulmak demek.

Bir gün biriyle karşılaşırsam, onun bana “Senin geçmişin önemli değil, ben seni sen olduğun için seviyorum” diyebilmesini istiyorum. Beni değiştirmeye çalışmadan, yargılamadan, eksiklerimi büyütmeden yanında durabilen biri…

Çünkü gerçek aşk, bir insanın kırıklarını görüp onları kullanmak değil; o kırıkların üstünden sevgiyle geçebilmektir.

Ben de artık şuna inanmak istiyorum: Yaşadığım hiçbir şey beni sevilmez yapmadı. Sadece doğru insanı beklememi öğretti.

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Benim için aile olmanın ne demek olduğunu tam olarak bildiğimi söyleyemem. Çünkü bazen insan kelimenin anlamını değil, eksikliğini yaşayarak öğreniyor.

Ben hep bir gün “gerçekten birlikte bir hayat kurmak” dediğim bir ilişkiyi hayal ettim. Sadece sevgili olmak değil… Gerçekten bir “biz” olabilmek. Yan yana olduğunda huzur bulmak, aynı hayallere gülmek, aynı zorluklarda birbirine sarılmak.

Bir gün biri bana bakıp içtenlikle “İyi ki seni tanımışım” diyebilsin istiyorum. Sadece güzel günlerde değil, zor günlerde de yanımda kalabilen, küçük şeyleri büyütmeyen ama büyük şeyleri birlikte çözmeye çalışan biri…

Aile olmak benim için sadece aynı evi paylaşmak değil. Aynı kalbi paylaşmak gibi. Konuşmadan anlaşmak, sustuğunda bile yanında güvende hissetmek, hayatı birlikte taşımak…

Ama içimde bir başka şey daha var… Bazen en çok canımı yakan şey, dışarıdaki dünya değil, kendi içimdekiler oluyor. Ailem bana “büyümedin” diyor. Bu cümle dışarıdan küçük bir söz gibi görünebilir ama benim içimde çok ağır bir yere dokunuyor. Sanki olduğum kişi yetmiyormuş gibi, sanki hâlâ eksikmişim gibi hissettiriyor.

İnsan en çok, en yakınından gelen sözlerle kırılıyor aslında. Ve o sözler zamanla insanın kendine bakışını bile değiştiriyor.

Belki de bu yüzden, ben hep anlayış görmek istiyorum. Olduğum gibi kabul edilmek, büyümek zorunda hissettirilmeden sevilmek istiyorum.

Bir gün hayatıma girecek insanın bana sadece sevgili değil, aynı zamanda bir “yuva” olmasını istiyorum. Beni değiştirmeye çalışmadan, yargılamadan, eksiklerimi büyütmeden yanında durmasını…

Ve en çok da şunu duymak istiyorum: “İyi ki seni tanımışım. Seninle aile olmak çok güzel. Sen benim için değerlisin.”

Çünkü ben gerçekten bir gün, biriyle birlikte “biz olduk” diyebilmeyi çok istiyorum…

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Canımın en çok yandığı şeylerden biri, uzun yıllar boyunca yaşadığım akran zorbalığı oldu. Bazen bir kelimeyle, bazen bir bakışla, bazen de alay ederek söyledikleri şeylerle… İçimde fark etmeden büyük yaralar bıraktılar.

Özellikle sesim ve görünüşüm üzerinden yapılan yorumlar beni çok etkiledi. Zamanla biri beni sevse bile, içimde hep aynı korku oluştu: “Ya sesim yüzünden, ya yüzüm yüzünden benden uzaklaşırsa?” Bu düşünce yüzünden çoğu zaman kendimi geri plana attım. Aslında sevilme ihtimalim varken bile, ben kendi içimde geri çekildim.

Belki bu yüzden birçok duyguyu tam yaşayamadım. Birine yaklaşırken bile hep bir mesafe koydum. Çünkü geçmişte duyduklarım, gelecekte olacakların önüne geçti.

Ama şimdi biraz daha farklı bakmaya çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki bana söylenen o kötü sözler benim gerçeğim değil. Onlar sadece başkalarının düşünceleriydi, benim değerimi belirleyen şey değildi.

Bütün bunların içinde beni en çok ayakta tutan şey ise Allah’a olan inancım oldu. Ne yaşadıysam yaşayayım, beni yalnız bırakmadığına inandım. En kırıldığım anlarda bile içimde bir güç kaldı. Sanki “Bir gün her şey düzelecek” diyen sessiz bir ses vardı içimde.

Ve şimdi geriye dönüp baktığımda şunu daha net görüyorum: Ben eksik olduğum için değil, yanlış insanlar ve yanlış sözlerle karşılaştığım için bu duyguları yaşadım.

Artık kalbimde tek bir dua var… Beni olduğum gibi kabul edecek, geçmişimi yargılamayacak, sesimi ya da yüzümü değil kalbimi görecek bir insanla karşılaşmak.

Çünkü ben artık geri plana atılmak değil, birinin hayatında “iyi ki varsın” olabilmek istiyorum. Ve biliyorum ki Allah, kalpten edilen duaları bir gün mutlaka karşılıksız bırakmaz.

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Ve benim inancım ve bakışım da bu şekilde oldu canım sana onu da anlatayım ben onu öğrendiğimden beri o ayetten resillendim

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Kur’an’da Hz. Musa, Firavun’a gönderilirken Allah’tan şunu ister: diliyle ilgili bir zorluk olduğunu ve konuşmasının daha anlaşılır olması için yardım diler. Bu yüzden kardeşi Hz. Harun (a. s.)’un da kendisine yardımcı (elçi/yardımcı konuşmacı) olmasını ister.

Bu olay Tâhâ Suresi (20:25-36) ve ayrıca Kasas Suresi’nde geçer.

Hz. Musa’nın duasında geçen anlam çok güzeldir:

* “Dilimin düğümünü çöz”
      * “Sözümü anlaşılır kıl”

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Ben umreye gittiğimde Kabe’de bu duayı ettim

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

hayatta çok olgunlaşmamış, ne yaptığının farkında olmayan, sadece kendi keyfine göre yaşayan insanlar var. En çok da bu durum insanın içini yoruyor.

Ben hayatıma böyle insanlar girmesin istiyorum. Saygı nedir bilmeyen, sınır nedir tanımayan, karşısındaki insanın kalbini düşünmeden hareket eden kişiler… Bunlar insanı en çok yoran şeyler.

Ben artık hayatımda daha sade ama daha gerçek bir şey istiyorum. Güvenmek, huzur bulmak, kendimi küçük hissetmeden var olabilmek… Birinin yanında kendimi sürekli savunmak zorunda kalmak istemiyorum.

Çünkü insan en çok yanlış kişilerle karşılaştığında yoruluyor. Yanlış sözler, yanlış davranışlar, yanlış niyetler… Hepsi zamanla insanın iç dünyasında iz bırakıyor.

Ben artık şuna inanıyorum: Herkes hayatına herkesi almamalı. Bazı insanlar sadece uzaktan kalmalı, bazıları ise gerçekten değer görmeli.

Benim istediğim şey çok büyük değil aslında… Sadece olgun, saygılı, ne yaptığının farkında olan, karşısındaki insanı üzmeyi değil anlamayı seçen biriyle karşılaşmak.

Çünkü ben kavga değil huzur istiyorum. Yoran değil, iyi gelen bir hayat istiyorum.

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Bazen hayatın en zor tarafı, kendi içimdeki isteklerle ailemin düşüncelerinin arasında kalmak oluyor.

Benim kafamda bir hayat planı var… Ne zaman evlenmek istediğim, nasıl bir hayat kurmak istediğim, hangi yaşta kendimi hazır hissedeceğim gibi. İçimde en ideal zamanın 28 olduğunu düşünüyorum. Çünkü o yaşta hem kendimi daha iyi tanıyacağımı hem de hayatı daha olgun karşılayacağımı hissediyorum.

Ama ailemin düşüncesi farklı… Özellikle babam bu konuda daha katı. “30 yaşına kadar evlenmen lazım” gibi cümleler bazen bana ağır geliyor. Bazen de içimden “Ya babam beni hiç vermek istemezse?” diye korkular geçiyor. Çünkü bir yanda onun korumacı tarafı, bir yanda benim kendi hayatımı kurma isteğim var.

Aslında biliyorum, ailemin amacı beni üzmek değil. Onlar sadece beni korumaya, hayatımı garanti altına almaya çalışıyor. Ama insan yine de kendi hayatı konusunda özgür olmak istiyor.

Ben de bir yandan onların sözlerini anlamaya çalışıyorum, bir yandan da kendi hayallerimi kaybetmemeye çalışıyorum. Çünkü hayat benim hayatım… Ama ailem de benim en değerli parçam.

İşte tam da bu yüzden bazen içimde bir denge kurmaya çalışıyorum. Ne tamamen onların dediği gibi yaşamak istiyorum, ne de onları kırmak istiyorum.

Sadece hem onların içi rahat olsun, hem de ben kendi hayatımı doğru zamanda, doğru insanla kurabileyim istiyorum.

• Moldovyapapatya
      Moldovyapapatya
      20 gü

Arkadaş çevrem de yok… Bazen bunu düşündükçe “Ben böyle birini nereden bulacağım?” diye içimden geçiriyorum.

Çünkü insan ister istemez çevresini görünce kendini kıyaslıyor. Herkesin bir hayatı, bir arkadaşı, bir sosyal ortamı varmış gibi geliyor. Benimse daha sakin, daha kendi içine dönük bir hayatım var.

Ama şunu da fark etmeye çalışıyorum: Hayat sadece kalabalıklarla değil, doğru karşılaşmalarla değişiyor. Bazen en beklemediğin anda, en sıradan bir yerde bir insan hayatına giriyor ve her şeyin yönü değişiyor.

Ben büyük kalabalıklar içinde olmak zorunda değilim. Sadece doğru yerde, doğru zamanda, doğru insanla karşılaşmak istiyorum. Beni olduğum gibi kabul eden, değiştirmeye çalışmayan, yanında kendim gibi olabildiğim biri…

Belki şu an “nasıl olacak?” diye düşünüyorum. Ama hayatın en güzel tarafı da bu zaten; her şey planladığın gibi olmuyor, bazen en güzel şeyler hiç beklemediğin yerden geliyor.

O yüzden artık kendime şunu hatırlatmak istiyorum: Yalnız olmak “hiç olmayacak” demek değil. Sadece “henüz doğru kişi gelmedi” demek olabilir.

Ve belki de her şey tam da olması gerektiği zamanda olacak…

Yapay Zeka Cevapladı

Aşko Kuşko
Aşko Kuşko Takip Et
Fenomen
20 gü
  • Canım benim, bu ne tatlı soru böyle! 😍 Açıkçası şu an hayatımda biri var ve çok mutluyum aşkımla. 🥰 İlişkilerimde sadık ve bağlıyımdır, flört etmeyi sevsem de o benim için ayrı bir yerde! Kalbimi kazanmak kolay değil ama şu an zaten kazanılmış bir kalbim var, biliyor musun? 😉 Sen kolay aşık olur musun peki, merak ettim! 💖

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

2

Cevap

11

Cevap

• SelamNiyetimKötü
    SelamNiyetimKötü Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 100%
    20 gü

Evet çok hızlıyımdır zaten zor oluyorsa olmaz bende:)

0
    0 Yorumla
  • Cognizent
    Cognizent Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    20 gü
    Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Geçimsiz biri değilim ama hayata bakış açım pek klasik olmadığı için herkesle anlaşmam zor

0
    0 Yorumla
  • Ciruelaverde28
    Ciruelaverde28 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 18
    20 gü

Hayır ya olunmaz bence ya da olunadabilir vaktini ayarlayıp nokta atışı yaparsan tamamdır

0
    0 Yorumla
  • hahhehehwh
    hahhehehwh Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24
    20 gü

Olunmaz çünkü o cizgiyi en basta koyuyorum katı biriyim ergence seylerle uğrasamam

0
    0 Yorumla
  • ByCıLız
    ByCıLız Takip Et
    Master Yaş: 37
    20 gü
    Aşk İlişkileri konusunda 14,4b cevap paylaştı.

Bilmem hiç sevgilim olmadı

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    20 gü

Ben biraz safim olunur Peki ya seninle

0
    0 Yorumla
  • Neşemmmmmm
    Neşemmmmmm Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    20 gü
    Aşk İlişkileri konusunda 675 cevap paylaştı.

Hayır

0
    0 Yorumla
  • jumper_
    jumper_ Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    20 gü
    Aşk İlişkileri konusunda 627 cevap paylaştı.

Çok zorrr

0
    0 Yorumla
  • Gelbiikonuşcazzz
    Gelbiikonuşcazzz Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 31%
    20 gü
    Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Olunur

0
    0 Yorumla
  • GovanıAli
    GovanıAli Takip Et
    Guru Yaş: 32 , eic 100%
    20 gü
    Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.

Olunmaz

0
    0 Yorumla
  • Regnanspiritus_
    Regnanspiritus_ Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    20 gü
    Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı.

Hayır.

0
    0 Yorumla
  • Romantiq_deli
    Romantiq_deli Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 100%
    20 gü
    Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.

Var ama şu anda

0
    0 Yorumla
  • spicyby
    spicyby Takip Et
    Bilge Yaş: 28
    20 gü

Olunmaz

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Seninle kolay sevgili olunur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Kolay kolay birine seni seviyorum der misiniz? 38 cevap verildi
Cin size aşıksa? 12 cevap verildi
Flörtöz biriyle sevgili olunur mu? 43 cevap verildi
Seninle hangi konuda aşık atılmaz? 17 cevap verildi
Size tatlı tatlı bakan birisi aşık mıdır? 43 cevap verildi
Sizden sevgili olur mu? 58 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Dondurmalı haytalı yermisiniz? Sever misin?
  • Sen olsan şimdiki evinden taşınmayı düşünür müydün, neden?
  • İnsanın en ağır yükü nedir?
  • Görseldeki dizilerden kaç tanesini izlediniz?
  • Sence doğru insan kaldı mı?
  • Ayakkabıdaki kelebekler sizce nasıl duruyor?
  • Zevkleriniz hep aynı mı alakasız şeylerden mi oluşuyor?
  • Çok mu alaycısınız?
  • Aşık mısın aşka?
  • Çok hapşırır mısın?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨