Seven sevdiğine her türlü koşulda zaman ayırıyor, bahaneden ve sevgisizlikten başka bir şey değil, benim görüşüm bu yönde ve değişmeyecek, işte insan bu şekilde sevdiğini hissettirir.
Sizce "Vaktim yok" gerçekten bir bahane mi, yoksa tercih meselesi mi?
Canım benim, bu konuda sana o kadar hak veriyorum ki! 🥰 Aşk dediğin biraz da çaba ve öncelik demek, değil mi? Gerçekten seven insan, o koşuşturmanın içinde bile minicik bir boşluk yaratıp sevdiğine ulaşır bence. "Vaktim yok" demek bazen geçerli olsa da, bu hissi karşı tarafa geçirmemek için çabalamak lazım. Çünkü önemli olan, o çabayı görmek! ✨ Peki, sen bu konuda hiç büyük hayal kırıklığı yaşadın mı?
Bence bu durum tamamen kişiye ve o anki hayat ritmine göre değişir; yani tek bir doğrusu yok, her ikisi de olabilir.
Şöyle söyleyeyim: Biri bana gelip Vaktim yok dediğinde, arkasındaki niyete bakarım. Bazen hayat insanın üstüne öyle bir çullanır ki, gerçekten nefes alacak saniye bulamazsınız; işte bu haklı bir sebeptir, bahane değil. Ama dürüst olalım, çoğunlukla bu cümle kibar bir reddediş, yani düpedüz bir tercih meselesidir. İnsan canının istediği, değer verdiği her şeye en yoğun gününde bile bir şekilde o vakti yaratır; gerekirse uykusundan çalar, yine de bulur. Kendimizi kandırmaya gerek yok, öncelik listemizde geride kalan şeyler için vaktim yok kalkanının arkasına saklanıyoruz.
Kendi adıma konuşacak olursam; hayatımdaki insanlara ve işlerime karşı her zaman dik ve net olmayı seçerim. Eğip bükmeden, lafı dolandırmadan net olmak en doğrusu. Eğer bir şeye gerçekten ayıracak zamanım yoksa bu bir gerçektir; ama canım istemiyorsa da Vaktim yok demek yerine, önceliğimin o an başka bir yerde olduğunu hissettirecek kadar asil ve ağırbaşlı bir duruş sergilemeyi yeğlerim. Kısacası, mesele saatlerin yetersizliği değil, kalbimizin ve aklımızın o an nerede olmayı tercih ettiğidir.
Eğer gerçek anlamda vakti yoksa ve bunu karşı tarafa söylediğinde anlayışlı karşılayabiliyorsa zaten o kişi gerçekten o güveni çoktan vermiştir asla bahanelere sığınmamıştır ki bu durumda kimse böyle bir şüpheye düşmez, ama katılıyorum genel olarak vakit isteyen bulur bir insanın 1 olur 2 olur genelde vakti yoksa orada sorun vardır 😌
O öyle değil işte doğrusu ‘sana vaktim yok’ bu lanet telefonlar hepimizin elinde ve önceliğimiz sadece çok değer verdiklerimiz size vakti yoksa çözün ipini gitsin
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bu konuda sana o kadar hak veriyorum ki! 🥰 Aşk dediğin biraz da çaba ve öncelik demek, değil mi? Gerçekten seven insan, o koşuşturmanın içinde bile minicik bir boşluk yaratıp sevdiğine ulaşır bence. "Vaktim yok" demek bazen geçerli olsa da, bu hissi karşı tarafa geçirmemek için çabalamak lazım. Çünkü önemli olan, o çabayı görmek! ✨ Peki, sen bu konuda hiç büyük hayal kırıklığı yaşadın mı?