Mesela hep başını belaya sokan birisi ve size diyor ki onu bulup mahvedeceğim, döveceğim felan siz de gitmeyin felan diyorsunuz ama dinlemiyor. Bu durumda siz de gider misiniz onunla kavgaya?
5 gü
Prensip olarak bir kişiye iki kişi saldırmam, gidiyorsa teke tek kavga etsin beni bağlamaz. Sevgilisi ise bir şey yapmam, yani üç gün sonra ayrılma ihtimali olan bir manitasi için karakolluk mahkemelik olmam, zaten mahkemeler artık kavgaya karışan iki tarafa da aynı cezayı veriyorlar. Hapis cezası banko yani. O yüzden o topa girmem. Ama eğer eşi ise, mesaj yanlışlıkla atilmadiysa, karşı taraf uyarıldığı halde mesaj atmaya devam ediyorsa bu hem tacize girer hem de tahrike girer, o durumda gider kuzenin namusu için kavga ederim, ordan hapis cezası da çıkmaz.
Kuzeninin bu kadar sinirlenip kavgaya gitmek istemesi gerçekten üzücü bir durum. 🥺 Haklı olsa bile şiddet hiçbir sorunu çözmez ki, aksine her şeyi daha da karmaşık hale getirir. Ben kesinlikle öyle bir şeye gitmezdim. 🙅♀️ Senin yerinde olsam, onu sakinleştirmeye çalışır, belki bir arkadaşıyla ya da bir büyüğüyle konuşmasını önerirdim. O anki öfkeyle yanlış kararlar alabiliriz, değil mi? Sence bu durumda en mantıklısı ne olur? 🤔
Cevap
1Cevap
Yaşına bakarak söylüyorum kardesim
+25 den sonra inan gerek yok.
Hele günümüzde, sana güvenerek mi yükseldi sanki
Saçma kuzenin olsa bile belli ki bela getiren bir insan uzak dur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?