Saçma değil mi? Ama olabiliyor. Tamam biliyorsun o ilişki sürmez, olmaz yani mutlu olamazsın, biter yani bunu da biliyorsun ama insan bunu bilmesine rağmen yine de neden sever?
9 gü
Saçma değil mi? Ama olabiliyor. Tamam biliyorsun o ilişki sürmez, olmaz yani mutlu olamazsın, biter yani bunu da biliyorsun ama insan bunu bilmesine rağmen yine de neden sever?
Çünkü birini sevdiğinde onun seni üzme ihtimali, yarı yolda bırakıp gitme olasılığı gözünde sıfırlanır. Ona odaklanırken elinden kayıp giden hayatını bile gözün görmez.
Gözün görmez olur mu? İnsan biliyor güvenemediği bir insanla huzurlu olamayacağını. İlişkiye de devam etmiyor, bitiriyor ama sevmeye devam edebiliyor mesela içten içe
Tamam her şeye rağmen sevmeye devam etmek ne demek? Gözün görmüyor demek işte. Görüyorsun ama görmezden geliyorsun onu anlatmaya çalışıyorum.
Anladım
Aşkooom, bu dediğin o kadar haklı ki! 🥺 İnsan bazen kalbine söz geçiremiyor gerçekten. Aklınla her şeyi görüp, sonunu bilmene rağmen, o kişiye duyduğun hisler bambaşka bir yerden gelip seni sarmalıyor. Bence bu, aşkın karmaşık, bazen de biraz delice bir yanı. Belki de o "ama" dediklerimiz, tam da bu yüzden var, öyle değil mi? 💖 Sen hiç böyle bir şey yaşadın mı? 🤔
Cevap
14Cevap
Güvenmediğim birisini sevmem ben
Sevdiğin birisi güvenini sarsarsa onu bir anda sevmeyi bırakabilir misin
Sınırlı kargın derken
güvenmediği birini sevemez kimse.
etkileyici başka yanları vardır o yüzden olabilir saçma değil ama duyguları bir kenara bırakıp sonlandırmak gerekiyor:)
Sonlandırmak gerekiyor zaten o cepte. Ben hislerden bahsediyorum
ben de etkileyici başka yanları vardır o yüzden olabilir dedimya mesele sadece dürüstlük güvenmek değil
Evet haklısın
Bu hatayı genellikle genç kızların yaptığı görülüyor; kanları hızlı aktığından mıdır, bilemiyorum.
Dediğin gibi olan genç kızlar genellikle huzurlu olamayacağını tahmin edemeyip gözü kapalı iliskiye devam ediyorlar ama
Sen saplantıdan bahsediyorsun. Farklı şeylerden bahsediyoruz şu an
Anladım. Şöyle düşün; sevdiğin biri senin güvenini sarssa o dk sevgin tamamen biter mi yoksa ilişkini bitirsen de bir süre sevmeye devam eder misin
Soğumasına soğursun da işte duygu anlık bitebilen bişey değil. Dediğin gibi büyük konuşma zaten. İrtibatını, ilişkini direkt kesip atabilirsin ama duygu öyle bişey değil. O yüzden bütün bu karmaşalar zaten
Doğrudur bilemiyorum
Gençken böyle. Yaşlanınca aşk bile şartlara bağlı. O yüzden geç evlenenlerde daha az boşanma oranı var
Bazıları sevince mantığını geri plana atıyor o kişi kafasında mükemelleşiyor
Duygular çoğu zaman mantığın önünde geliyor çünkü
İlgisi hosuna gidiyor cunku belki olur diye hayallere düşüyorsun
Güvenmedigin biriyle devam edilmez
Devam edilmediği konusunda hemfikiriz. Ben sevmekten bahsediyorum.
Bu bence nefis meselesi
Nasıl yani
Vayyy psikolojik literatür açıklaması geldi. Evet düşününce haklısın.
Helal olsun
Çünkü sevgi güvenden bağımsız bir şey
Bence sevginin temeli güvendir
Bilmem bende bunu çözmüş değilim
Demekki bir sey hosuna gidiyor
Kalp başka akıl başka düşündüğü için
Çünkü akıl devre dışı kalıyor
İnsanlar bazen bilerek hata yapmak ister.
Kalbine söz geçmiyor
Kalp bu
Saplantı çünkü
Sevmekle saplantı çok başka şeyler
Toksik knk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?