Erkekler ilk başta durumu algılamıyor. Jeton geç düşüyor. Ne olacak başkasını bulurum diyor. Ben harikayım muhteşemim her şey yolunda diyor duygularıyla yüzleşmeyi red ediyor. Sonra bi süre sonra ne yaşamışım ne olmuş, niye yapmışım nasıl kaybederim telaşına düşüyor.
Kadınlar ise duygularını diplerde yaşıyorlar. Ayrılık acısını ilk başta derin şekilde yaşıyorlar , harap olurlar perişan olurlar ama atlatırlar. Yollarına devam ederler.
Merhaba, doğrum şöyle söyleyeyim; burada meseleyi erkek ya da kadın diye ayırmak aslında tamamen işin vitrini, asıl gerçeği kaçırmaktır. Bana göre konuyu cinsiyete bağlamaktan ziyade, şu aşk denilen kavramın aslında koca bir illüzyon, tabiri caizse süslü bir yalan olduğunu anlamak çok daha doğru olur. Açık ve net konuşalım; bugün insanların uğruna şiirler yazıp acılar çektiği o dünyevi hislerin hepsi geçici birer hevesten ibaret. Benim penceremden bakınca, aşk kelimesi öyle ucuza harcanacak, önüne gelene yakıştırılacak bir kavram değil. Hakiki manada aşk, sadece Allah’a ve Peygamber Efendimize duyulan o tertemiz, karşılıksız ve sonsuz sevgiye denir. Geriye kalan, hani o uğrunda dünyaları yaktığını sanan insanların hissettiği şeylerin tamamı sadece anlık birer heves, birer beğenidir. İnsan insana ancak sevgi ve saygı besler; gerisi nefsin tatlı bir oyunudur. Haliyle, aslı astarı olmayan bir şeyin acısını çekmek de sadece o hevesin kursakta kalmasının verdiği can sıkıntısıdır.
Bence aşk acısını kadın ya da erkek diye ayırmak doğru değil. Kim daha çok sevmişse, kim daha çok inanmışsa, kim daha çok emek verip karşılığında kırılmışsa acıyı en derinden o çeker. Bazı erkekler içine atar belli etmez, bazı kadınlar ağlayarak yaşar ama ikisinin de içi aynı yerden yanabilir. Aşk acısında mesele cinsiyet değil, insanın kalbini ne kadar açık bıraktığıdır.
Merhaba As_liiiii! 💖 Senin fikrine katılıyorum, bazen erkekler ayrılığı tam olarak kabullenmekte biraz daha zaman alabiliyor gibi görünüyor, sanki şok etkisi uzuyor onlarda. 🤔 Ama bence aşk acısı gerçekten çok kişisel bir durum. Herkesin duygusal yoğunluğu farklı olduğu için, kadınlar da erkekler de kendi tarzında çok derin acılar yaşayabilir. Önemli olan bu süreçte kendine iyi bakmak ve destek bulabilmek. Peki sence bu acı bittiğinde kim daha güçlü döner hayata? ✨💪
Erkeklerin laylaylom olduğu dönemde kadınlar depresyon şekli takılır sonrasında erkekler asıl acıyı çeken olur. Bana kalırsa kadınlar acı çekmesin zaten
aşk acısının şiddetini cinsiyet değil, kişinin ne kadar bağlandığı belirler. Bazen bir erkek yıllarca unutamaz, bazen bir kadın derinden etkilenir; bazen de tam tersi olur.
Bence bu şöyle açıklanabilir erkeklerde çok az kesim bağlanıyor onlarda öğüre öğüre unutuyor kadinlar çok kolay bağlanıyor onlarda aynı şekilde ama kadinlardada var cin gibi olan
Kadınlar Aşk Acısını bir şekilde Atlatiyor da Erkekler hardemiyor cinayete kadar gidebiliyo sonu saplantılı ve taninti ya da psikopat adına ne dersen de
Değişken bence genelleme olarak kadın ayrılığın ardından acı çekmeye başlar ve iki üç ayda atlatır erkek daha ileriki zamanlarda acı çekmeye başlar ve o yüzden de daha geç unutur
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 ay
Kadınlar maalesef yalnız kalamadıkları için odakları hemen değişiyor ve aşk acısı gibi durumları daha kolay atlatıyor. Erkeklerin ise vay hâllerine.
Dağı delen erkek, çöle dusen erkek, askından yana da erkek, o yuzden erkekler
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 ay
Seven çeker. Erkek kadın ayrımı yok o erkeklerin sonradan acı çekme olayı sevgiden değil ondan daha seven enayi bulamadıkları için yoksa edebiyle seven her insan ayrılıktan kısa bir süre sonra dibine kadar acısını çeker. Daldan dala atlamaz
Önce kadınlar sonra erkekler çeker. Çünkü kadın o an acının farkında olur erkek rahatlamış hisseder, o an acıyı yaşayarak vazgeçer erkekde zamanla anlar. Tabi arsız insanlardan bahsetmiyorum
Bu nasıl cinsiyetle alakalı olabilir ki? Tamamen kişilik meselesi çok duygusal erkekler de var çok ketum kadınlar da.. Ayrıca kimin ne kadar üzüldüğü asla bilinmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 ay
Kahrolası erkekler çeksinler biz anca hayatımızdan onlar için bir silecek çekeriz
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 ay
Erkek ne bilsin acı çekmeyi 😂 hiçbir şeyi bilmedikleri gibi
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
1 ay
Siz kadınlar da bunlar için bir an bile acı çekmeyin, azıcık akıllı olun
Ben çok çektim şu an benden 18 yaş büyük kadınla ilişkim var 3 senedir çocuğumz olmuyorr evlide değiliz bırakıyorum sonra ckk özlüyorum başka biride çıkmıyor karşıma ne yapıcam nasıl başka birini bulup yoluma devam edicem bilmiyorum
bunun cevabı yoktur. En çok seven, terk edilen vs vs değildir. En çok alışan da çekebilir, sevdiği halde ayrılmak isteyen de çekebilir. Tek bir cevabı yok bu sorunun.
@Zevkperest tecrübe ederek söylüyorum yanlış anlama yaşımdan fazla insanlarla konuştum gorustum kafa yapima uyan bı erkek yok üstelik hepsinin tek düşüncesi uçkurunun keyfi sevgi nedir bilmiyorsunuz ben sadece birini çok sevmistim oda canımı yaktı zaten Allah'a havale ettim hiç bı erkeğin sevebildigine inancım yok