Aldatan kocamdan bosanmalı mıyım yoksa evli kalıp ayrı yasayıp pişman dönmesini mi beklemeliyim?

Kocam aldattı beni. Onu tutunca o kadını sevdiğini beni sevmediğini söylüyor. Kız da yapışık, evli olduğunu bile bile bırakmıyor. Kocamı dolduruyor, mesajlarını gördüm, benim hakkımda karın kötü adam diyor. Boşanıp o kızı da sevindirmek istemiyorum. Şimdi annemin evindeyim, 2 aydır kocamdan ayrı kalıyorum. O günden beri kız bizi boşatmaya çalışıyor, açık resimler paylaşıyor ki ben göreyim diye. Ama kocam o kızdan da kötü, şerefsiz. Gözü dönmüş, çocuğumuzu o kızla görüştürmüş benden gizli. Ben de o yüzden çıktım evden. Şimdi bilmiyorum boşanayım mı yok da evli kala kala annemle yaşayım mı. Boşanıp onları mutlu etmek istemiyorum. Akrabalarım da boşanma, bir kaç yıla pişman olur diyorlar. Dönecek, kız büyü yaptı diyorlar. Ne yapayım. Evli kalıp ayrı yaşarsam, onu görmezsem, ayrıldıktan sonra pişman olup döner mi? Çünkü ailem dağılsın da istemiyorum, seviyordum onu. Yok da hiçbir zaman düzelmez mi diyorsunuz?
Aldatan kocamdan bosanmalı mıyım yoksa evli kalıp ayrı yasayıp pişman dönmesini mi beklemeliyim?