Sorunları olan sevgilime nasıl yaklaşmalıyım, mesafe koyunca ne yapmalıyım?

Sevgilimle yaklaşık 6 aydır beraberiz. İlişkiye beni ikna eden çabalayan kişi oydu, en başlarda ben soğuk ve ketumdum. Daha sonra bir şans verdim, ona değer verdim, sevmeye başladım zamanla. Güzel giden bir ilişkimiz vardı, kendimi şu ana kadar hiç değersiz hissetmemiştim ilişkide. Olay şu ki 2 hafta önce buluşacağımız gün bana aşırı soğuk yaptı, iş veya ailevi bir derdi olduğunda hemen ruh haline yansıyor, bana olan ilgisi alakası kesiliyor. Buluştuk ve bana bu kadar uzak davranınca ben de 3-4 kez sordum, iyi misin, bir derdin mi var, derdin nedir, anlatmak istersen dinlerim diye. Net bir şekilde, anlatılacak türden bir dert olmadığını, anlatmak istemediğini söyledi. Ben ona her şeyimi açıp anlatırken bu kadar hayatına dahil etmeyişi zoruma gitti ve çok sinirlendim, madem anlatmayacaksın o zaman neden yansıtıyorsun, ben kırılıyorum böyle diyerek eve gitmek istediğimi söyledim. Kalktık ve beni eve bıraktı, sonra 1 saat sonra onu aradım, o şekilde kalktığım için üzüldüğümü, pişman olduğumu dile getirdim. Özrümü de diledim. Şu an hâlâ dertleri devam ediyor, 2 haftadır ben yazmazsam doğru düzgün iletişim kurmuyoruz. Kırgın olduğunu belirtiyor, aynı zamanda çok problemli bir dönemde olduğunu, bunun sağlığını dahi etkilediğini söylüyor. Artık 1 hafta görüşmeyince dayanamadım ve görüşmek istediğimi söyledim. Görüşürsem seni kırmak istemem bu ruh haliyle diyor, yanında olmak istiyorum diyorum, onu ben de istemiştim, kalkıp gitmek isteyerek yanımda olduğunu gösterdin diyor, trip yapıyor. Gerçekten büyük dertlerinin olduğunu söyledi ve ısrarla anlatamayacağını. Ben artık kaygıdan delirmek üzereyim, böyle kopukluk beni rahatsız ediyor, sevgisinden bir şüphem yok. Ben de çok yoruluyorum bu şekilde, kafamda sürekli ne olacağız böyle, bugün buluşacak mıyız, konuşacak mıyız diye düşünüyorum, hep ben mi iletişimi başlatacağım diyorum, içim içimi yiyor, buluşunca onunla bir konuşma mı yapmalıyım, nasıl davranmalıyım, lütfen mantıklı empati yapan yaklaşımlar yapabilir misiniz?
Sorunları olan sevgilime nasıl yaklaşmalıyım, mesafe koyunca ne yapmalıyım?