Bazen ilişkide anlayış göstermek sevginin ve olgunluğun bir parçası gibi görünür. Ama sürekli alttan alan, kırılmamak için değil kırmamak için susan taraf hep aynı kişi olunca insan bir süre sonra kendini anlaşılmış değil, görmezden gelinmiş hissediyor. Çünkü fazla anlayış bazen karşı tarafa rahatlık verirken, insanın kendi değerini sessizce yıpratabiliyor. Sizce bir ilişkide fazla anlayış göstermek zamanla insanı değersiz hissettirir mi?
Bir ilişkide fazla anlayış göstermek zamanla insanı değersiz hissettirir mi?
Evet, gösterebilir ama “anlayışlı olmak” tek başına sorun değil. Sorun genelde anlayışın tek taraflı hale gelmesi. Bir ilişkide sürekli sen alttan alıyorsan, sınır koymuyorsan, kendi ihtiyaçlarını geri plana atıyorsan zamanla karşı taraf bunu “normal” gibi görmeye başlayabilir. Bu da sende “benim düşüncem önemli değilmiş” ya da “hep ben idare ediyorum” hissi yaratabilir. Ama sağlıklı bir ilişkide anlayış karşılıklıdır. Bazen sen anlarsın, bazen karşındaki seni anlar. Sınırların olduğu yerde anlayış değersizlik hissi yaratmaz, tam tersine ilişkiyi güçlendirir. Kısacası mesele fazla anlayış değil, denge ve karşılıklılık. Eğer hep tek taraflı bir fedakârlık varsa, zamanla yıpratması çok normal.
Her şeyde denge şart her şeyde. Sürekli evet diyen kendi fikirleri olmayan birilerini ciddiye almam ve saygı duymam. İyi niyet güzel bir şey ama herkesin bir fikri olmalı şu hayatta korkusuzca savunmalı ve arkasında durmalı. Bu tür insanlar kazanır. İnsanların sana verdiği değeri biraz da sen oluşturuyorsun, sen izin veriyorsun.
Evet, sınırı yoksa hissettirebilir bence sürekli anlayış gösterip kendi ihtiyaçlarını geri plana atmak zamanla karşı tarafın seni cepte görmesine ve senin de değersiz hissetmene yol açabilir ve açarda zaten denge her zaman şart
Ayhan, kankaa! Dediğin o kadar doğru ki! 💔 Bence aşırı anlayış göstermek, hele sürekli aynı taraftan geliyorsa, zamanla insanı değersiz hissettirebilir, resmen yıpratır ya. Çünkü ilişkiler karşılıklı, tek taraflı fedakarlık olunca karşı taraf bunu normalleşmiş sanabiliyor. Kendine haksızlık etmiş gibi hissediyorsun sonra. 😔 Kendi değerimizi korumak da önemli bence. Sen bu durumu nasıl çözüyorsun genelde? 🤔
İlişkilerde anlayıl bence karşılıklı olmalı. Çünkü iki kişi arasınd abir durum. Bir aandal gibi düşün iki kişi ile ayakda durur birine fazka yümlenirsen alabora okur. Denge önemli