Bazı insanlar değiştim der ama insan bazen bunun gerçekten değişmek mi, yoksa kaybetme korkusuyla geçici bir toparlanma mı olduğunu anlayamıyor. Çünkü sözle değişmek kolay, asıl mesele aynı durum tekrar yaşandığında aynı hataya dönmemek. İnsan sevdiği için mi düzelir, yoksa kaybedeceğini anlayınca mı iyi biri gibi davranmaya başlar? Sizce bazı insanlar gerçekten değişir mi, yoksa sadece kaybetmekten korkunca mı düzelmiş gibi davranır?
Bazı insanlar gerçekten değişir mi, yoksa sadece kaybetmekten korkunca mı düzelmiş gibi davranır?
çok nadir bir dilim için evet gerçekten değişebilir ama gerçek değişim birini kaybetme korkusuyla dogmaz yaptığı şeyin yanlış olduğunu kabul ettiğinde başlar kaybetmekten korkan insan bir süreliğine düzelmiş gibi davranır bir çeşit maske diyorum ben buna fakat düşünceleri değişmediyse eski haline dönmesi çok uzun sürmeyecektir gerçek değişim mecburiyetten değil farkındalıktan doğar çünkü biri kaybetmekten korktuğu için maske takar diğeri ise gerçekten pişman olup yanlış yaptığını kabullenip düzelmek için çaba sarf edip size kendini affettirmeye çalışan kişi olacaktır.
Evet, insanlar değişebilir ama her “değişim” aynı türden değildir. Bazı insanlar gerçekten içten bir karar vererek, düşünme biçimlerini ve alışkanlıklarını değiştirirler; bu tür değişim zamanla oturur ve baskı ya da kriz ortadan kalktığında da devam eder. Bazıları ise daha çok kaybetme korkusu, yalnız kalma endişesi ya da ilişkiyi sürdürme isteğiyle davranışlarını geçici olarak düzeltir. Bu durumda kişi gerçekten değişmiş gibi görünebilir ama motivasyon dışarıdan geldiği için ortam güvenli hale geldiğinde eski davranışlarına geri dönme ihtimali vardır. Aradaki farkı anlamak çoğu zaman kolay değildir, çünkü başlangıçta ikisi de benzer şekilde “iyiye gidiş” gibi görünür. Ama zaman içinde tutarlılık, sorumluluk alma biçimi ve davranışların sadece belirli durumlarda mı yoksa genel olarak mı değiştiği bu ayrımı daha net gösterir.
Bazı insanlar gerçekten değişir, çünkü yaşadıkları onları olgunlaştırır. Bazıları ise sadece kaybetmenin acısından kaçmaya çalışır. Aradaki fark, zaman geçince belli olur..
Bazı insanlar değişir; çünkü hatalarının bedelini gerçekten anlarlar. Bazılarıysa sadece kaybetmenin korkusuyla değişmiş gibi görünür. Bana göre aradaki fark şudur: Korkuyla yapılan değişim, tehlike geçince biter; yüzleşerek yapılan değişim ise kimliğin bir parçası olur.
Bir insanın değişip değişmediğini sözleri değil, yalnız kaldığında da sürdürdüğü davranışları gösterir.
Ayhan67, bu gerçekten de ilişkilerde çok kilit bir soru canım! 🤯 İnsanların "değiştim" demesiyle, gerçekten değişmesi arasındaki farkı anlamak bazen çok zor oluyor. Bence gerçek değişim, birini kaybetme korkusuyla değil, o kişiyi gerçekten sevdiğin ve kendinin daha iyi bir versiyonu olmak istediğin için olur. Yani içten gelen bir arzu. Yoksa sadece kaybetme korkusuyla yapılan değişimler maalesef uzun soluklu olmuyor. Sözde kalıyor bazen 😔. Sence de öyle değil mi, bu konuda senin tecrübelerin ne oldu? ✨💖
Şahsen birkaç sene önceki halim ile suanki halim arasında dağlar kadar fark var. Ve bu değişimin temelini 1 günde attım. Sonra kafaya koydum ve devam etti. Fakat bu binde bir olacak bir durum. Her konu ve her kişi için aynı durum geçerli değil.
ya ben degisime inanmiyorum gibi. bence sadece degismis gibi davraniyorlar. istekler arzular zamanla degisir ama huy degismiyor. onceden kindar olan birinin asla duzeldigini gormedim mesela. hepsi birer maske degistim sifatlarinin
Maalesef gerçekten bir değişim olmuyor. Sadece kaybetme korkusu devreye girince, her şey iyice kötüye sardığında geçici bir toparlanma yaşanıyor. Ama ortalık sakinleşip her şey normale dönünce, yine eski alışkanlıklara geri dönülüyor
İnsan hata yapar evet hatasız kul olmaz bu bizim kaidemiz soruya gelecek olursak evet bazı insanlar değişir bazıları rollenir o insana verilen şans belirler bunu ve o şansı belirleyen hata yapılan 1. şahıs ben kişisi