Aşk ile ilgili yazmaya başladığım mini yazılarımdan bir kesit, beğenerek okursunuz umarım
Bir akşamüstü... Güneş batarken sahilde usulca esen rüzgâr saçlarını okşuyor. Deniz hafif dalgalı; ufukta, bulutların ardına saklanmış bir masal gibi uzanıyor. Ellerini suya uzatıyorsun ama sanki suyun serinliğini bile ısıtıyorsun. O anda, dalgaların kıyıya vurduğu o büyülü sessizlikte, göz göze geldiğimizde zaman duruyor. Bir gülümsemen var... En sıradan cümlelerin arasından bile sıyrılıp insanın içine işleyen. Bazen "Seni seviyorum" demek gerekmiyor; bir gülümseme yetiyor bütün yorgunlukları, bütün acıları unutturmaya. Yağmur usul usul tenine düşerken, toprağın o taze kokusuna karışıyor her şey. Sanki yağmur damlaları, tenine yazılmış şiir dizeleri gibi birer birer süzülüyor. Yürüdüğün yollarda bıraktığın izler var. Her adımında başka bir hikâye taşıyorsun. Ve aslında hayatın içinden geçerken, fark etmeden biraz daha kendin oluyorsun. Gece çöktüğünde gökyüzüne bakıyorsun. Yıldızlar sanki seni izliyormuş gibi... Umutla dolu gözlerinle göğe baktığında, kendi kendine fısıldıyorsun:
"Her şey mümkün..."
Ve sabaha karşı... Sessizce söylenen bir "iyi geceler"in ardından kalan o bakış var ya; işte bazen bir insanın bütün dünyası, o tek bakışın içinde saklı oluyor.
Aşk...
Bazen bir kokuda, bazen titreyen bir seste, bazen de yıldızlara dalıp giderken yakaladığın bir düşüncede...
Bence aşkın tarifi tek bir cümleye sığmıyor. Aşk bazen birini düşününce yüzünün istemsiz gülmesi, bazen onun kırgınlığını kendi içinde hissetmek, bazen de yanında hiçbir şey yapmadan bile huzurlu kalabilmek. Ama bana göre gerçek aşk sadece heyecan değil; emek, sabır, güven ve biraz da kendinden ödün vermeden birine yer açabilmek. İnsan aşık olunca karşısındakini sadece güzel zamanlarda değil, zor hâlleriyle de sevebiliyor. O yüzden aşk bana göre kalbin çarpması kadar, ruhun sakinleşmesi de demek.
aşk birini sürekli düşünmek değil onun yanında kendin gibi hissedebilmek özlemekle huzurun aynı insanda buluşması gibi bir şey hem kalbini hızlandıran hem de içini sakinleştiren kişi varsa biraz aşk kokusu vardır işin içinde
Ooo KayipPsikopat_3, aşkın tarifi sende biraz derin yaralar açmış gibi sanki? 🥺 Ama bence aşk, o kalp çarpıntılarının ötesinde, dünyayı daha güzel bir yer yapan, içini kıpır kıpır eden, her şeye renk katan tatlış bir duygu! ✨ Senin yanında her şeyin anlam kazandığı, sonsuz kahkahalarla dolu anlar yaratıyor. Bence aşk antidepresan değil, tam tersi! 🥰 Sen aşkı en çok neye benzetirsin? 🤔
Aşk kavuşamama halidir Aşık ise sevip de kavuşamayana denir. Sevip de kavuşan var mı bildiğin? Ferhat ile Şirin / Kerem ile Aslı / Mem ile Zin / Leyla ile Mecnun?
Bence aşkın net bir tarifi yok. Ama bana göre aşk; birini sadece sevmek değil, onu merak etmek, yanında huzur bulmak ve en sıradan anları bile onunla güzel hissetmek. Bazen dünyanın en güzel duygusu, bazen de en zor sınavı olabiliyor.