10 gü
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
Birikiminin bir kismini verebilirsin evlenecegin kisiye soylemeden sonucta bu para kendi paran
Ben de öyle yapacağım ama bu sefer demez mi nasıl verirsin diye ya da ailem demez mi niye veriyorsun diye
O zaman verme aylik yardim et sıkıştıkca ya da birikimim yarisini size veriyorum de
Ben de en son öyle yapacağım size veriyorum bir kısmını yakılara dokunmayın diyeceğim
Hayır normal değil ve bunu hesaplar düzenli öder borçsuz evlilik mi kalmış
Zaten öyle sıkışılır hallolur kaldı ki borçlu kalmamamız için benim ailem de bir şeyler yapıyor
Ailen yanlış yapıyor herkes çocuğu için yapwr zaten , takılar sadece gelinindir he dersen ki ben aileme takılarımı vermek istiyorum bunu ona söylemeden yapacaktın , eşinde haklı bence
Ben birikimimi vereceğim takıların hepsi kalsın bundan hak talep edemez ben bir şey saklamamak için bunu yapmıştım
Şimdiden böyle bir gerginlik başladıysa ilerisi nolur bilmiyorum. İnsanlar gösteriş için nisana düğüne dünya para harcıyor. İki gün konuşulup bitiyor ama o borçların ödenmesi yıllar alıyor. Çünkü çok yüksek maas yok öyle. Habire biseden kısmak gerekiyor. Bana göre boşa masraf boşa stres
Valla ben de bilmiyorum ve tek korkum bu. İlerde maddi şeyler sorun olur mu aileme bir şey denir mi yük altında hisseder miyim
Para önemli Bir etken birbirinize fazla masraf çıkarmayın
O sırada nişan nikah düğün eşyalarının çoğunu alan ben. Kapora veren ben
İsterse evleneceğim kadın tır yüklü parayla gelsin. Kalkıp takıları herhangi bir aileye verme lafını açtığı an atarım o yüzüğü. Benim aileme de vermemeli
O zaman ben de kendi insiyatifimde aileme veriyorum birikimimi
Saçma düşünüyorsunuz
İki taraf da aileye para veremez. Bu yaptığın yanlış. Evleniyor musun yoksa ailene para mı kaçırıyorsun belli değil
Olayı anlamadınız konuşuyorsunuz
Gayet normal hepimiz o yollardan gectik skntili sancili ve yorucu bir surec Allah yardimciniz olsun
Amin amin ama ailemin hak gasp etmediğini bir türlü anlatamıyorum ya. Ailem zaten araba paramı benimle gönderecek ondan az takılacak ailem zamanında kendisi taktı millete
Düğünde takılanlar evlenen çiftindir. Araba paranın ailene bırak takılar karı koca size kalsın
Bence de o zaman böyleyse öyle. Onu alırlarsa ama zarar edeceğimizin farkında değil. Ailem kuruşu kuruşuna birikimimi verecek kaldı ki bir şey alacak olursunuz yardım ederiz diyor
Madem böyle bi çıkmaz var sen de ailene birşeyler bırakmak istiyorsun kendi biriktirdiğini bırak. Kar zarar bakma araba parası dediğin nedir. Mesele çözülmüş olur
Aynen ama benim birikimimi biliyor bu sefer diyecek ki onlar nerede hani bir şey alacaktık yatırım yapacaktık. Çıkamıyorum içinden. Ailemi de anladım bence sen ailemin zerre kötü bir amacı yok. Kaldı ki birikimime para ekleyen kişi ailem
Sanane benim paramdan dersin o zaman. Ona laf etmeye hakkı yok gitsin kendi alsın arabayı
Kendi arabası var. Ben kendi paramı aileme veriyorum dersem o zaman ben de ilerde vereceğim diyebilir
Versin nolcak. Sana eve bakabildikten sonra ailesene de versin
Evet normal. Anormal olan bu konusma tartışmalara rağmen evlenmek.
Normal değil , para sıkıntısı varsa düğün yapmayın nikah kıyın aile içinde
Siz nerelisiniz acaba merak ettim altınları aldıkları icin bizim burada da kiza takılanları aile aliyo
Kıza takılan değil ama mihir kadının dinin değil mi kardeşim
Konya
Evlilik arefesinde ne yaşarsanız evlenince on katını yaşarsınız
Maliyet sınırı yok ama bütçe beklenti var. Normal.
çok normal. ve inan evlilikten sonra bu kavgalar daha da fazla olacak
Evlenince o para eşinde olacak biliyorsun dimi...
sen evlenme. kesin boşanırsın. sizin mantığınızı s. i. k. eyim
Evet düğünden sonra da borçlar için tartışacaksınız.
Evlimisın? @İsimsizzzz7375
Para varsa işin içinde ve düşüncesiz anlayışsız insan varsa normal
Evet normal ben perde seçimi yüzünden ayrılanları duymuştum
Düğün masrafı ne kadar tutuyor ki hepsini erkek tarafı mı ödüyor ne biliyım eşya vs onlar mı aldı hep
Düğün masrafı benden de çıktı. Her şeyin masrafı benden de çıktı ama ben bunun lafını etmem. Normal çünkü ama içinden çıkamadığım duruma girdim benim ailem çeyiz yaptı. Eşya da alacak ek yardımlar da yapacak onunkilere tamamen yüklenen yok
Anladım ozaman yani sorun yok gayet yapılmasını gerekeni fazlasıyla yapmışsınız kadına takılanlar zaten kadına ait ister kendin de tutar ister ailesıne verır erkeğin eğer ki evlenecek durumu yoksa bırıkım yoksa zaten nıye evlılık için adım atıyor. Çok mu borcu var nasıl geçiniceksiniz ki böyle de
Takilari ailenin almasi cookk sacma ilk defa boyle bir şey duyuyorum nisanlin bu konuda haklı. Bence sen kendi araba parani ver ailene
Normal ama buna iradesi gücü olmayanda o yola girmemeli erkek için diyorum
Günümüzde normal.
Aslında az olanla yetinip daha sonra beraber en iyisini, güzelinialmak dururken, bayanlarda1 defa deyip kastırdıklarından iş boka çıkabilir.
Benim yaptıklarımı bilseniz
75 düğün mekanı 15’ini ben verdim 10 öyle verdim 15 falan tatile verdim kendi düğün ayakkabımı çiçeğimi nikah ve söz kıyafet ve takılarımı ben aldım. Borcu vardı kapattım
Hayırlısını Allatan iste, gerisinitakma derim. Olmuyorsa olmuyordur.
Evlilik güzel şey ama böyle evlenilecek diye maddi manevi darlamak hiç doğru değil sonunda erkekler bitkin mutsuz bir evlilik hayatına başlıyor sonra da düzen tutmuyor
Asla cebinden bir şey yapma kendi birikimine dokundurtma bir kadın ne kadar yerse o kadar kıymeti bilinir ailenin taktıklarıyla başın dik olur ama kendi parana dokundurtma
Napcan sen adamın taktığı altınları ailene mi vercen
Sizden olmaz daha böyle şeylerde sürekli kavga çıkarırsanız. Yazık etmeyin birlikteliğinize
Gerginlik muhakkak olur ama anlayışsızlik bencillik söz konusu ise büyük hayal kırıklığı yaşamamak adına orada o işi bırakmak her iki taraf için daha sağlıklı olacaktır
benim anlamadığım nokta şu evlendiğinizde düğünde takılan takılar senin ailene mi verilmesini istiyorsun doğrumu anladım
Ailemin akrabalarının tanıdıklarının taktığı kısmı. Ana şeyler bende bilezik büyük altın vs dokunmayacaklar benim birikimime de aynı şekilde bir araba parası birikimim var zaten
niye senin eşin olacak adam enayimi o kadar masraf yapıyor bu adam peki neyle o masrafların parasını ödeyecek ne kadar çalışsa bile bu kadar kendinizi sadece düşünmeyin yoksa kaybedersiniz yanınızdakini
Ben de çalışıyorum hayatıma girecek adamın borcunu düşünüp kapatıyorum da. Beni tanısanız anlatdınız. Saçma bir nedenden tartışıyoruz şimdi
tm
Sosyal medyada avukatların paylaşımları; boşanan çiftler genelde düğün borçlarından dolayı boşanıyor.
Biliyorum ve olacaklardan korkuyorum
Kaldı ki iki kişi çalışan bir ev borç bayağına gitmez her şeyin hesaplısını alan bir insanım bir de
Milyonluk harcama yaparak borçlanmakta şu ekonomide enayiliktir. Sonuçta sevdiğin biriyle evlendiğin için başkalarına nispet yapacaksın ya da gönlünü hoş edeceksin diye risk almaya gerek yok.
Anlatamıyor muyum her şeye ben de dahil oldum zaten. Nispet yapma havasında değişim minimal düğün yapıyoruz zaten
Amaaan ne yaparsan yap.
Seninle evlenilmez. Takıları aileye vermek ne demek
Kızın birikimi de varmış. Adam da hiçbir şey yok.
Uzatma kadın, o zaman evlenmeyecek
Erkek niye evleniyor
Sus kadın. Varlıklı olup kabul eden taraf etmeseydi erkekte etmezdi.
Bir taraf yüklenmek doğru değil
Kısa kes kadın. Adamın böyle olduğunu bilip evleniyorsa, şimdi de dırdır etmeyecek.
Eşin senin birikimini mi istiyor
Düğün ne zaman
Benim birikim bizim olacak ailemin dedemin vs taktıkları bizim olacak dışardan gelecek akrabaların taktığı ailemin. Kaldı ki benim birikim yapmama sebep olan da ailem üstüne koyan da ailem
Peki eşin buna mı karşı çıkıyor
Ailen niye alıyor diyor. O bizim hakkımız diyor. Benim birikimime destek olsan eksik varsa ekleyip koyan ailemin hiç mi hakkı yok. Çeyrek yapacak param yoksa üstüne eklediler. Kurban kestim üstüne eklediler. Kira verdim üstüne eklediler bu insanların hiç hakkı yokmuş gibi davranılıyor
Eşinin maddi durumu nasıl
Şimdilik iyi değil. Evlensek rahatlayacak çünkü iki maaş olacak ben de o kadar kolay bir kadınım ki. Maddi şeyler gram umrumda değil. Dediğim gibi destek olmak için erkek tarafının yapması gereken çoğu şeye dahil olup ben de yaptım
Ailen seni bu yaşa getirdi sonuçta
İstediklerini onlara yapman en doğal hakkın
Maddi durumu bu kadar düşünmesi düşündürdü
Severek mi evleniyorsunuz
Severek evleniyoruz ama bizim olanı bize vermediklerini düşünüyor. Onlar bizim diyor. Takılanlar bizim benim birikimim bizim eee ya sıkışıyor sıkışmasa böyle olmazdı ya da kenarda köşede parası olsa farkındayım bunun ama ben niye anlaşılamıyorum ona yanındayım diyorum
Eşin senden çok maaşını ve düğünden gelen takıları düşünüyor
Evlenince maaşları nasıl kullanırız diye bir muhabbet açtı mı
Evet onu da konuştuk birinin maaşı birikecek birininki harcanacak. Onun kötü biri olduğunu düşünmüyorum ama bu konuda sıkıştım
Bak bundan bahsediyordum
Maaş kontrolünü de istiyor
Bu şekilde olduğunda harcamalarına da karışacak ayrıca ailene asla para harcatmayacak hiç bunları düşündün mü
Düşündüm. Ben kardeşime hediye alırken sorun olacak mı diye düşündüm. Yani evli ama iki ayrı bütçe gibi mi olacağız nasıl birlik olacağız bilmiyorum
İstersen bu konularda bilgi verebilir
Nasıl yapman gerektiğini anlatabilirim
Önlemini şimdiden almış olursun
Olur lütfen
Gizliden çıkabilirim ayrıntılı anlatırım takip ya da yazabilirsin
Tamam
Yazabilirsin
Tkp attım
Neden kendine bunu yapıyorsun? Evlenince Ev işleri ortak olacak mi? Maddi olarak her şeyi yüklenmişsin. Iliskide Hem kadın hem erkek olmuşsun. Nasıl mutlu olabileceksin?
Ama kıza takılan altınlar alınmaz ki her aile kızına emek eder başkalarına verir dugunda takı takar ama düğünde ki kıza kalır bende evliyim ve kimse takıları isteyemez ne benim taraftan ne eşim in tarafından yani
Normaldir her ilişkide olur bunlar takılmamak lazım 😉
Ama ilerde senin ailen şöyle böyle derse bu konular alevlenirse toparlayamayız
Oda olacak zaten gerçekten seven sevmeyen belli olur bu aşamada ☺️
Ailen takı takarken sen evlenirken sende kalsın ve rahat et diye taktı o altınları, kendilerine yatırım olsun diye değil, adam haklı bu konuda.
Ufak tartışmalar olabilir ama sürekli ve şiddetli tartışma oluyorsa bir düşünün sorgulayın o evlilik aşamasını daha şimdiden böyleyse
Sevgilin sana kiyabiliyorsa seni gerçekten sevmiyor. Kuzenimin esi cok harcama yaptı. Kuzenimin sesi çıkmadı çünkü çok seviyordu.
Herşeyin en iyisi olsun ben altın kaplamayım dersen normal aq
Böyle mi anladınız pes
Seninle evlenecek olan abimin bu yoldan çok hızlı şekilde dönmesi lazım. Max 2 yıl...
Aynen knk aynen. Her şeyimi kendim aldım dönsün. Olayı anlamıyorsun yorum yapıyorsun
Ailen vereceği altınları alacaksa hiç vermesin. Şov yapmak amaçları yani başka bir şey yok.
Ya ailem taktığını vermeyecek anlamadığınız nokta bu bilezik takacak almayacak kolye takacak almayacak. Sadece bu altınlar ödünç gibi takılıyor millete bir miktar gelen ufak çeyrek gramı alacak
Erkeklere her şey söylenmez aynı hatayı bende yaptım. Hele birikim falan fena şu an bende işin içinden çıkamıyorum.
Her şey cidden söylenmezmiş ben de şeffaf olsun dedim işler ne hale geldi
Aynısı bebeğim başa kakıyorlar asla aileni kötüleme
Sana işaret geliyor işte yol yakınken vazgeç diye
Bunu yaşamayan çift yoktur heralde,
2 tarafa da sabır diliyorum
Tr şartlarında gayet normal durumlar canını sıkma fazla herkes aynı durumda
Elbette normal bu dönemde ailenizle eşinizin ailesiyle veya eşinizle ters düşmeniz çok normal
Peki oda dedimi bana takılan altınlardan bir kısmını aileme vereyim diye tek taraflimi
Birbirinizi çabuk tüketiyorsunuz evlilik de çabuk biter benden söylemesi
Türk kızları evlilik adı altında altın bilezik ev isterim diyerek kendisini satıyor.
Stres altindasiniz normal
Ama nasıl aşacağız ilerde ailen şöyle yaptı böyle yaptı derse küserim ona
Bir de bu evliliğin yürüyebileceğini zannetmek ….
Olayı anlamamak beni suçlu görmek
Ailem takıları alacaktan sonrasını okumadım inşallah evlenmezsiniz
Hepsini mi alacak demişim o zamanlarına paramı aileme bırakayım gram anlayışınız yok ya
Paranı ailene bırakabilirsin O paranın tasarrufu sadece sana ait ama yok Düğünde takılanların bir kısmını aileme geri vereceğim Olmaz öyle şey inşallah evlenmezsiniz
İşte bu sefer kendi birikimimi bırakmama da laf edecek
Evlenemezsiniz falan ne biçim insansın sen. Benim maddi olarak manevi olarak nelere dahil olduğumu bilmiyorsunuz
Oma etmeye hakkı yok.. ama siz daha evlenmeden bu duruma düştüyseniz sonunuz hayır değil erkenden vaz geçin
Halkı yok ama edebilir işte çok korkuyorum ve yoruldum. Nasıl açıklayacağım bilmiyorum keşke birikim yaptığımı söylemeseydim. Kendimi evin sorumluluğu altında ezilmiş hissediyorum
Peki o tüm birikimini ve borcu evlilik için yaparken bu şekilde serzeniş yapması haklı değil mi?
Benim penceremde n bakmıyor ben onun zaten yanındayım öyle olmasa tatiline kadar kapora verir miyim
Bir de şunu diyeyim onun borcu aynı zamanda benim borcum. Ben zaten para kazanan bir insanım yanındayım
barıştınız mı?
Küsmemiştik zaten de tekrar konusu açılır mı bilmiyorum
açıldığında bu şekilde konuşma tamam istediğin şey olsun ama böyle analtma
Gayet normal sende yüklenmemeye çalış adama
Ya arada tampon olmaktan yoruldum ben her şeyi şeffaf yapmaya çalışıyorum
evlenme sakın mutsuz olacaksın aynı şeyleri yaşadım boşsnıcam ben
Denginle evlen inan bana sevgi sandığın şey travma bağı oraya ait değilsin güven bana çok surunu yaşayacaksınız. Dengini bul. Sadece güven bana benim gibi boşanmaya kalkmanı hiç istemem
Olur öyle şeyler bazen
Bu çok olur en başta bunu çözün derim
Çözülebilecek bir şey değil
Bence öyle. Böyle yazdığına göre
Adamın parası yoksa aşk karın doyurmuyor
Adam haklı senden kurtulmalı
canım ben tam olarak sorunu anlayamadım kısaca yazar mısın yardımcı olmak isterim
Normal herkes yapıyor
Beyaz eşyayı siz alın 🙂
Normal.. hayat gerçekten cok pahalı