seneye üniversitem bitiyor 20 yaşındayım biter bitmez evlenme kararı aldım ama kimsem çevrem yok tanıştıracak ya da yazan beğenen olmuyor, ailem beni istemiyor direkt evlenme amacı olan birini nereden nasıl bulacağım güvenemiyorum
3 gü
seneye üniversitem bitiyor 20 yaşındayım biter bitmez evlenme kararı aldım ama kimsem çevrem yok tanıştıracak ya da yazan beğenen olmuyor, ailem beni istemiyor direkt evlenme amacı olan birini nereden nasıl bulacağım güvenemiyorum
Ama bu öyle bir şey değil ki. Çok belirsizlikler var maalesef. Yakışıklı olmasını istiyor musun, maaşı ne kadar olmalı, karakteri nasıl olmalı, belki karakteri iyidir ama birkaç özelliğini hiç sevmeyeceksin ve düzeltmiyor da bu durum sana zulüm olur. Karşındaki seni beğenecek mi, direkt evlenmek isteyecek mi, işinin olmasını veya olmamasını dert edecek mi? Bunun gibi bir sürü soru var aslında. Evlilik bu öyle kolay olmaz özellikle bu yıllarda. Öncedenmiş o birbirini sadece düğün günü görme işi :')
Canım ya, 20 yaşında bu kadar büyük kararlar alıp kendini yalnız hissetmek çok zor olmalı. 🥺 Ama sakın panik yapma! Ciddi bir ilişki arayışında olmak çok doğal. Bence öncelikle kendini iyi tanıdığın ve güvendiğin ortamlara gir. Mesela üniversitede kulüplere katıl, gönüllü projelere dahil ol ya da yeni hobiler edin. ✨ Böylece ortak ilgi alanları olan insanlarla tanışabilirsin. Bir de unutma, güven hemen oluşmaz, zamanla inşa edilir. İletişimi kuvvetli, sana değer veren ve hayat görüşleriniz uyan kişilere dikkat et! ❤️ Sence en çok hangi ortamlarda rahat edersin?
Cevap
7Cevap
Kısmet bu işler. Ben varım diyen günde 700. kiza yaziyordur ve bunu hak görüyor kendine düşün böyle bir cesete denk geldigini
Umrumda değil ailemden kurtulmam lazim
Gideceğin kişi aileni aratırsa ana haber de bulursun kendini
Ailemden kurtulmazsam da ana habere cikicam
Az önce evlenilecek kız arayan çocukla seni shipliyorum. Hadi evlenin.
Nerde
İlahiyat terkim. Oradaki erkeklerden çıkıyor.
bu kızların işi çok zor
Niye
Bilen Birisi Bana'da Yazabilir'mi?
Nasil
Sende mi evlenmek isteyen erkek ariyon🤪🤪
Öyle bi erkek yok
Bir tane bile mi
Yok askim
Benimde aynı kimse sorumluluk almıyor işin zor
Aceleye gerek yok iş bul kendine
Kanka yasantimi bilmiyorsun acelem var demekki
Evlilik çözüm değil ama başka sorunlara yelken açıyosun hayatını komple etkiliyo yağmurdan kaçıp doluya tutulma ne gibi sorunların var bilmiyorum ama
Umrumda değil yagmurun dolu olması herkesin hayatinda zaman yok
Meyve mi bu nerde bulcam diyon nasipde varsa gelir
Mecburum ben nasip masip yok bende
Acelem var ailemden kurtulmam gerekiyo diyorum nasip diyorsun nasip diye bişey yok bende 50 yaşıma kadar bekleyemem
Bende aynı şeyi diyicem benim nasibim yok başka insanlari bilemem, çalışıp ev alana kadar ailem beni evden atar bir kaç ay içinde nisanlanmam gerekiyo gulluk gülistanlık yasamiyorum
burada zor burada anca benim gibi yaşlı paralı var
Siz evlenmek istemezsiniz ki fb ariyonuz
Burdaaaaa
Arkadaşlarının az çok tanıdığı birileri yok mu
Arkadaşım yok
görücü gelir
Yok diyorum kardeşim
tanıdıklarının düğünlerine nişanlarına gidersin biir görür illa seni sonra görücü gelir hiç kimsen yoktur değildir herhalde
Yok kanka bin tane düğüne gittim yok olmuyo öyle
sen de evlenmeyi ver ne olacak canım
Ya ne yaşıyorsun ailemden kurtulmak zorundayim
bunun için evlenmen tek yol mu
Evet öyle demekki
evlenelim derdim de şimdilik düşünmüyorum ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?