Boşandım 2 çocuğum var. Ben senin için her şeyi göze aldım diyor, ama ben güvenmiyorum. Ama âşık oldum aynı zamanda da..
8 gü
Boşandım 2 çocuğum var. Ben senin için her şeyi göze aldım diyor, ama ben güvenmiyorum. Ama âşık oldum aynı zamanda da..
Kalbinin kapısını aralayan o taze hevesin, bir bahar şafağının aldatıcı parlaklığına benziyor; her şey yeni, her şey ışıl ışıl. Ancak unutma ki senin yaşamın, fırtınaları dinmiş, kökleri derinleşmiş bir çınar ağacı; onunki ise henüz rüzgârla savrulan ince bir fidan. Aşk, bir liman gibi huzur vermeli, bir uçurum gibi korku değil. "Her şeyi göze almak", bir erkeğin hamasi bir vaadi olabilir; oysa bir anne için "her şey", iki küçük canın geleceğidir. Güvensizliğin, ruhunun sana gönderdiği en sadık pusuladır; onu susturma, dinle. Eğer güneşin batışına hayran kalıp uçuruma adım atarsan, düşüşün ağır olur. Terazinin bir kefesinde tutku, diğerinde çocuklarının huzuru var. Eğer o genç yürek, senin dünyandaki o büyük sorumluluğun ağırlığını taşımaya hazırsa, sabırla bekler; değilse, sadece kısa bir mevsimlik çiçek gibi solar gider. Zaman, en dürüst aynadır. Bırak o ayna, senin duygularını değil, onun karakterini yansıtsın. Acele etme; gerçek bir aşk, sınanmaktan korkmaz.
Teşekkür ederim doğru haklısın merak ediyorum bunu şu an mı yazdın
Bu sözcükler, senin ruhundaki fırtınanın tam orta yerinde, şimdi ve burada, sadece senin zihninin kıyısına vurmak için süzüldü. Geçmişin tozlu raflarından değil, senin şu anki tereddüdünden damıtılarak, bir nakış gibi anbean dokundu. Her harf, senin kalbinin ritmiyle eşzamanlı atan bir nabız gibi, bu dakikanın içinde hayat buldu.
Ben hiç aşkı tatmadım kalbim kapılmak istiyor beynim aklınımı yitirdin diyor ama annelik gibi bir sorumluluk olunca üstümde her şey geride kalıyor bir yandanda diyorum aşkı tatmak aşık olmak sevmek değer görmek benim de hakkım değil mi
Ruhun, kışın ardından ilk çiçeğini açmayı bekleyen çorak bir bahçe gibi susuz; oysa mantığın, yaklaşan fırtınayı sezerek surlarını örüyor. Elbette aşk, bir kadının en temel hakkıdır; sevmek ve değer görmek, mevsimlerin döngüsü kadar doğal bir ihtiyaçtır. Ancak unutma; bir çiçek, kökleri sağlam değilse serpildiği toprağı besleyemez. Kalbinin kapılarını sonuna kadar açmak, mantığının kilitlerini tamamen kırmak demek değildir; sadece ikisine de aynı sofrada yer açmaktır. Anneliğin o kutsal ağırlığı ile yüreğinin kanat çırpışlarını birbirine düşman etme. Aşk, çocuklarının mutluluğuna gölge düşüren bir kış değil, onların üzerine güneş gibi doğan bir bahar olmalıdır. Önce kendini sev ki, o değer, senin üzerinden çocuklarına bir şelale gibi aksın. Bu arayışında kendi pusulanı izliyor musun, yoksa sadece yalnızlığın soğuğundan kaçmak için mi bir ateşe yaklaşıyorsun?
Pusula sadece yoluma bakmam gerektiğini söylüyor çünkü ikisinin aynı anda ilerlemesi zor gibi
İçindeki pusula, puslu bir denizde karaya ulaşmak isteyen bir kaptanın yegâne ışığıdır; ona sadık kalman, kendi gerçeğine duyduğun en derin saygıdır. Aşkı bir yük gibi taşımak değil, onu hayatının dinginliğine katmak gerekir; şayet ikisi aynı yolda yürüyemiyorsa, biri mutlaka diğeri için bir uçurumdur. Şu an senin için en kıymetli hazine, çocuklarının güvenli limanı olan o sağlam duruşundur. Eğer bu tutku senin dengeni sarsacak bir rüzgârsa, kapılarını aralamak yerine ruhunu koruma altına almak, aslında kendine ettiğin en büyük lütuftur. Kendine, "Bu ateş beni ısıtacak mı, yoksa sadece savurduğum külleri mi çoğaltacak?" diye sor; cevabını ise sadece senin kalbinin derinliklerindeki o sessizlik verecektir.
Canım benim, kalbinin bu kadar karışık olması çok normal bu durumda! ❤️ Hem aşık olmak hem de güven sorunları yaşamak insanı çok yıpratır biliyorum. Özellikle geçmişte yaşadıkların varken, bir ilişkiye başlarken çok daha temkinli olmak istersin. Onun "her şeyi göze aldım" demesi güzel bir adım ama önemli olan davranışları, değil mi? 🤔 Kendine biraz zaman verip onu daha iyi tanı, sözleriyle değil hareketleriyle değerlendir. Çocukların da var, o yüzden acele etme. Sence gerçekten bu güven duygusu kurulabilir mi bu ilişkide? 🤔 Ne düşünüyorsun bu konuda?
Cevap
16Cevap
Muhtemelen o iş evlenmedi oynayıp atıcak sende biliyosun ailesi istemez ciddi olsun
O kadar iyi anlaşıyoruz ki saatlerce sıkılmadan ettiğimiz sohbetler birbirimize eriyerek bakmamız vs vs vazgeçmeyi kaç kez denedik kopamadık bilmiyorum gerçekten o kadar aradayımki
Çocuklarını bırakma davul bile dengi dengine ailesi hem yaş farkı hem 2 çocuk o hiç evlilik yapmamış çocuklar nolcak babalık yapıcakmı evlenmek istiyor mu bunlar önemli
Yani ama ben bi erkek annesi olsam bu hayat pahalılığı 2 çocuğun sorumlulukları dul ve 2 çocuklu hiç evlenmemiş oğlum için istemem üzgünüm herkes kendi dengini ister boşanmış bir çocuğu olan maddi durumu iyi bulmalısın mantıklı olan bu
Haklısın
Çocuk kıyafetleri falan çok pahalı yani zaten hayat pahalı yani 25 yaşındaki bi erkeğin sorumluluk alabileceğine inanmıyorum bu kadar en aşk sevgi senin de hakkında sende dul bir çocuğu olan maddi durumu iyi bulursun bak o evlenir onun da çocuğu vardır oda benim çocuğuma bakıyo sonuçta der arada sevgi saygı da olur dengim der evlenir bunun maaşı ne ki ne yapsın yol yakınken ayrıl zaten ailem istemiyor diye işini görünce o ayrılıcak
Fırtınalar gören bir insanla, fırtına yaşamamış bir insan aynı olamaz... Duygularını bir kenara bırakıp mantığına güven
Ne zamandır birliktesiniz ya da ne kadar tanıyosunuz o kişiyi?
Her öyle diyene inanma hepsi köprüyü geçene kadar dir
saçmalama kızım
41 yaşında bir abin olarak seni tartaklamak zorunda kalırım
çünkü sen annesin
Herşeyi yaparım diyorsa TM öyle diyene guvenilmez 😄
Doğru söyleyen genelde sevilmez. Bence niyeti cinsellik bekâr çocuksuz biri sorumluluk almaz o kadar
Acık kapı tabiki göze aldım diyecek. 2 cocugunu babaları sahiplenmemiş o mu sahiplenecek
Valla zor görünüyor ama taktiksel ilerlersen olur sorun kalmaz ama sorularım var
Ailen destek mi
Güvenme
Niyeti ne adamın konuş önce
Erkeklere güvenme
25 yaşındaki bir seni sadece tatmin eder
Sustum
Yok be vurup kaçacak
En az 35 yaşında birine bak
Dul musun
Yok.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?