Saçma bir soru gibi dursa da bunun cevabına ihtiyacım var arkadaşlar.çiğ köfteBugün çiğ köfte yapacağız, çiğ köfte yanına mezeler olur mu, yanına ekstradan ne yapabilirim diye düşündüm, bulamadım. Sizin fikirleriniz neler, çiğ köfte sofrasında neler olur? Çiğ köftenin yanına güzel gidebilecek yiyecek var mıdır? Çiğ köftenin yanında ne ikram edilir, çiğ köftenin yanına ne gider, çiğ köftenin yanına ne yapılır?
Çiğ köftenin yanına ne gider? Çiğ köftenin yanında ne yenir?
Çiğ köfte son dönemlerde sokak lezzetleri arasında oldukça popüler bir hale geldi. Artık neredeyse hemen hemen artık her yerde çiğ köfteyi bulmak mümkün. İnsanlar aç değilken bile sırf canı çektiği için çiğ köfte yiyebiliyor çünkü benim gibi çoğu kişiye lezzetli geldiğine eminim. Tabi burada çiğ köftenin yanında ne yenildiği de önemli çünkü çiğ köfte yanında yenilenler ile daha lezzetli hale geliyor. Çiğ köfte yanına ne yapılır diye düşünüyorsanız, gelin önerilerimi söyleyeyim.
Çiğ Köftenin Yanına Ne Gider?
1- Gavurdağ Salatası
Çiğ köftenin yanına giden en güzel lezzetlerden birisi salatalar. Özellikle çiğköfte yanına ne gider diye soran kişilere, ben direk gavurdağ salatasını öneriyorum çünkü yanında mükemmel gidiyor. Bol nar ekşili, zeytinyağlı ve yeşillikli olduğu için çok yakışıyor.
2- Turşu
İstisnasız çiğ köftenin yanına yakışanlardan birisi de turşu. Özellikle salatalık turşusu çok güzel oluyor. Çiğ köfte dürümün içine bile artık çoğu yerde turşu koyuluyor.
3- Poğaça
Peynirlisinden zeytinlisine kadar her çeşidinin sevildiği poğaça doyurucu olduğu için çiğ köftenin yanına yakışan ve yanında yapılan yiyeceklerden birisi.
4- Közlenmiş Kırmızı Biber
Çiğköfte yanına meze arıyorsanız, közlenmiş kırmızı biber iyi bir alternatif olacaktır emin olun.
5- Baklava
Eğer çiğ köfte sonrası ağzınız bir tatlı arıyorsa, o kesinlikle baklava olmalı. Şöyle çıtır çıtır, şerbeti yerinde bir baklava çiğ köfte sonrası sizi bulutlara uçurmaya yeterli.
6- Lahmacun
Eğer çiğ köfteyi doyurucu olarak görmüyorsanız, lahmacun iyi bir alternatif olabilir. Çiğ köftenin yanında ne yenir diye merak edenler için, ben neredeyse sürekli lahmacun da tüketiyorum. Lahmacunu doymak için, çiğ köfteyi meze için yiyorum resmen. :D İkisi birlikte çok güzel gidiyor, hele de ayran ile.
7- Ayran
Ayran çoğu kişi için çiğ köftenin yanına vazgeçilmez. Eğer çiğ köfteyi daha güzel hale getirecek bir içecek arıyorsanız o ayran olmalı çünkü birlikte çok güzel bir ikililer.
Çiğ köfte aslında ana yemek değil başlangıçtır. Ardına fırında patlıcanlı kebap tarzı bir şeyb yapabilirsin. Ben daha çömez olduğum için link gönderemiyorum ama tnn.net'in gurme bölümünde güzel bir tarif var. En sonunda da tatlı olarak kadayıf dolması...
Çiğ köfte sofrasında neler olur diye düşündüğümde aklıma ilk olarak turşu, özellikle bence salatalık turşusu çok yakışıyor. Bol yeşillik olmazsa olmaz; marul, kıvırcık, maydanoz olmalı.
Çiğ köfte yanına ne yenir?
Bunun yanında çiğ köfte yanına ne yenir, kocaman salatalar çok yakışıyor bence. Mesela her zamanki yeşil salata yerine değişik olarak kara lahana salatası, gavurdağ saltası, kabak salatası veya rus salatası, havuç ve turp salatası gibi değişik zengin salatalar denenebilir.
Çiğ köftenin yanında ne gider?
Közlenmiş kırmızı biber, söğüş domates, gibi kuru mezeler öneririm sofrayı zenginleştirir.
Çiğ köftenin yanında ne ikram edilir?
İçecek olarak da muhakkak şalgam ya da ayran çiğ köfteyle beraber çok iyi gider. Şimdiden afiyet olsun <3 <3 <3
Bence yiyecek maruldan baska bisey gitmez. Istersen biraz salatalik, domates kesip koya bilirsin ama Yemek tavsiye etmem. Az dersen bi bohça yada önden çorba vere bilirsin bence.
yiyecek bilmiyorum ama alkollü olarak rakı alkolsüz ayran, şalgam falan takıl. bir de doğu kültürü yemeklerinde, başlangıç, ara sıcak, ana yemek olayı çok olmadığından, hepsine müstakil gözle bakmanın daha doğru bir yaklaşım olacağı söylenebilir.
ayran nını yap sonra pancar varsa pancar salatası çok hoş gidr yada normal yaz salatası tarızı ama nar eklşili ve son olarak marul varsa yada ekmek olrark lavaş ekmek kullanın çok güzel olr
bu nasıl soru bee.. arkadaş şöle ymekle ilgili soru sormayın yaa.. iş yerindeyiz nerden bulcazz şimdi çiğ köfteyi. bi tarafımız şişecek şimdi o olacak yani..
En İyi Cevaplar