Diyelim daha varlıklı, daha tipi, mizacı iyi biri suyundan gitti. Kadın ne düşünür?
15 gü
Diyelim daha varlıklı, daha tipi, mizacı iyi biri suyundan gitti. Kadın ne düşünür?
Düşünür hatta bırakır da. Birçok insan bunu yapıyor yani. Fakat bana kalırsa her zaman daha iyi imkanlar sunan bir erkek olacaktır. Bu fiziksel yakışıklılık olarak olabilir bu maddi zenginlik olarak olabilir. Fakat bunlar sadece tatminsiz bir zihnin ürünü.
O şimdi eşinden daha iyi durumda olan kişi birincisi kurban edilecek ve kadın genel olarak kıyaslayan bir zihinle baktığı için o kişiye de yetersiz hissettirecek kendini. Neye sahip olursa olsun. Bak neye sahip olursa olsun dünyayı da versen bazı insanlardan olmaz yani. O yüzden bazı insanların aç gözlü taraflarını desteklememek gerekiyor.
Diğer türlü eşi de kurban edildi bir düzen vardı gitti silindi gözden çıkarıldı. Burada aslında kimse de gözden çıkarılmıyor kadın yok ki ortada tatmin olmayan bir insan var sadece. Ve bu tarz insanlar sadece tüketirler.
Ve dünya bu ikisi arasında çizilen sınırda gidip geliyor bana göre. Ya üretirsin iyiliği, sadakati, sevgiyi, ya da tüketirsin evliliğini, zamanını, hislerini, varlığını..
Ve kadınların bu ikisi arasında gerçekten seçim yapabilmesi bence çok önemli
Eğer eşim uzun zamandır, durduk yere ilgi göstermiyorsa ya da birçok konuda umursamaz ve sorumsuz ise maalesef bir başkası tersini hissettirdiğinde hoşlanırım. Zaten hoşlanmamak mantıksız olur ama hemen aşık oldum kafasına da girmezdim. Normal ilişkilerimde de bir sorun olduğu zaman konuşarak çözmeye çalışırım ama olmadığı zaman zaten muhatabı keserim. Evlendiğimde de aynı şekilde olur. Hem bu cinsiyetten bağımsız bir konu.
Bu bayağı derin bir soru olmuş canım, hiç düşündürücü! 🤔 Bence aşk ve ilişkiler sadece dış görünüş ya da varlık gibi şeylerle ölçülmez ki. Gerçekten sevdiğin, ruh eşin olan birini bulduysan, başka biri "daha iyi" diye düşünüp terk etmek çok zor olurdu. Benim için hisler, uyum ve güven çok daha önemli. Herkesin önceliği farklı tabii ama aşk, kalple alakalı bir durum bence. Siz bu konuda ne düşünürsünüz, aşkın tanımı ne sizin için? 🥰
Cevap
3Cevap
Kocasını bırakıp sana mı varmasını istiyorsun?
Sorumun benle alakası yok
Ya farzı misal
Buna izin veren zaten gözünden çıkarmıştır eşini
Hiç bir kadın doğrudan yeşil ışık yakmaz zaten samimiyet ile hoşlantı arasında çok ince bir çizgi var adamın ağzı laf yapıyorsa o çizgiyi geçer kadın en başta ne olacak ya sanki konuşuyoruz ne var ki bunda desede işin sonunda kafasına dank eder
Sosyalleşmek için? her arkadaş olan aldatmıyor sadece yetkinliği aktif katılımı olan varlıklı bir erkeğin kapılarını açtığı zaman evli kadına olan etkisini merak ettim
Eşimden daha iyisi olamaz
Neye göre ama?
Kardeşim sana göre anladıkda ne açıdan daha iyi para mal mülk güç tip imkan ortam vs? mesela eşin seni davet etse arkadaşımla buluşacağız diye arkadaşı iş adamı olsa sana pas verse geri mi çevireceksin yani :D
Kafamız niye iğrenç çalışsın? Modern çağdayız adam yapsa ne olacak hadım mı edilecek sanki? gerçeklikten örnekler veriyorum bunlar olması düşük olan ihtimaller değil adam öyleyse eşin ne yapsın adamın içini mi okuyor müneccim mi? Para sahibi adam güç sahibi adamlar korkmasıda saçmaa? velevki adam böyle bir şey yaptı eşin adamı öldürmedi kavga edip bela almadı diye erkekliğini mi sorgulayacaksın yani? Çoğu adam kadınların bunu söyleyecek cesareti olmadıgını biliyor
Eşinden memnunsa terketmez.
Niye ama daha iyi imkan var adamda sana ilgi gösteriyor? Kadın sormaz mı kendine eşimle iyiyim ama ya yarın bir gün kötü olursam ya da bu imkanı kaçırırsam diye?
Eski çağlarda daha güçlü olan erkek beğendiği kadının kocasını ortadan kaldırıp o kadını öyle alırdı. Yani tek seçenek kendisi olurdu o zaman. Ama sen modern zamanda kadının adamı terketmesinden bahsediyorsun. Daha iyi olan adamın sandığın kadar iyi olduğunu nereden bileceksin? Ayrıca kocasına sadakatsizlik yapan kadınla niye ciddi düşünsün?
Eee kapitalist düzen var? patronun patoronu var kimi masabaşını yüksek görür kimi çarkı döndürür yani asıl modern çağda daha rahat hiç bir kadın imkan olmadan bir işe kalkışmaz ki zaten kadın isterse kocasını kötü tanıtır yine işin içinden çıkar kendini aklar adam pas verdikten sonra garanti ettikten sonra engel ne olacak sanki
Ben bu konunun kadın için bir tezgah olduğunu ve ihanet edenin de yanına kar kalmayacağı kanaatindeyim
Zaten en iyi erkeği seçiyorlar
İyinin iyisi var ilişki devam ederken diyorum daha iyi opsiyon çıksa
Terk eder net
Sen öyle mi yaparsın
Düşünürüm terk etmeyi
Tekmeyi basar
Hayır
Kıt kanaat gibi olsan yine de hayır diyorsun yani
Sevdiysem yapacak bir şey yok
Tatil yok alışveriş kısıtlı takı altın vs hayal pazar günü sahil başka aktivite yok gerçeklik bu ama haberin olsun ama sen diyorsan göz göze gelince gözüme hiç bir şey gelmez o zaman bir şey diyemem
Sanki şu an sınırsız kredi kartımla villada yaşıyorum
Umursamaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?