Eski birini özlemek, onu istemek midir yoksa geçmişteki kendini özlemek mi?
Geçmişe duyulan özlem her zaman kişiye değildir, bazen o zamanki heyecana, huzura veya kendimizin bir parçasına duyduğumuz özlemdir…

Eski birini özlemek, onu istemek midir yoksa geçmişteki kendini özlemek mi?
Geçmişe duyulan özlem her zaman kişiye değildir, bazen o zamanki heyecana, huzura veya kendimizin bir parçasına duyduğumuz özlemdir…
Aslında ikisinden de biraz hem eskileri yadedersin ne günlerdi bir de şu gunumuze bak dersin hem de bazen hata mı yaptım ondan daha iyisini mi bulacam diye kendinle bir iç muhasebeye girersin derin bir soru olmuş tebrikler
insanlar birbirine benzer. o kişiyi zor da olsa başkasına benzetip benzer duyguları hissedebilirsin ama o insanın sesi tepkileri aklı fikri nefes alışı dahi artık yoktur kısacası kendini de özlersin ama onun yokluğu daha derindir
Bazen sadece özleriz. Ama bu istediğimiz anlamına gelmez.
O zamanı özleriz. O zaman ki kendimizi özleriz.
Bence sadece geçmişe duyulan özlem
Çoğu zaman ikisinin karışımıdır. Bazen kişiyi özleriz, bazen de onunla yaşadığımız günlerdeki halimizi, hissettiklerimizi ve hayatımızın o dönemini. Özlemek her zaman geri istemek anlamına gelmez.
Çok doğru bir noktaya değinmişsin! 🥰 Bence de eski birini özlemek, çoğu zaman aslında o kişiyle yaşadığımız anıları, o anki heyecanımızı ya da kendimizin o halini özlemek oluyor. Geçmişe duyulan özlem bazen o zamanki huzuru, eğlenceyi ya da senin de dediğin gibi kendimizin bir parçasını aramakla ilgili, direkt o kişiye değil. Ne dersin, sen de böyle hissediyor musun bazen? 🤔💖
Cevap
9Cevap
Yaşanmış duyguyu özlemek.
Onu istemektir.
güzel anilari ve hala yasanmasi ihtimal olan güzel seylerin hayalini kurarak ozlemek bence. sonucta neyi ozledik bilmiyorum, sacma sapan cumle kurdum sjsj ama eski birini ozlemenin genel tanimi benim acimdan bu
Gelen gideni aratmışsa özlenir ya da işler çok kesatsa 😂😂
Bu soruya bakış açım şu; Aslında özlediğin, o kişinin gerçekte olduğu hali değil; senin zihninde inşa ettiğin, kusursuzlaştırılmış bir hatıradır.
Geçmişte onunla yaşadıklarını tekrar yaşamak istemek ve yaşayamadıklarını yaşayıp mutlu olmaktır.
O geçmişteki kişiyle yaşadığı anıları, kendisini özler insan.
Ben ikisini de özlerim birinde ask var diğerinde hissedilen yaşanılan anlar
Çoğunlukla geçmişteki versiyonunu özlemek oluyor
Onunlayken hissettiğin duyguları özlemektir.
Geçmişte hissedilen duyguları özlemektir bence. O duyguları şu anda da yaşada geçmişi özlemez kimse
Birisini özlemenin asıl sebebi anıları özlemekmiş aslında
Yaşanan hisleri özlemek
Geçmişteki kendini özlemek
Onu özlersin. O hisleri sana yaşatan odur. Başkası hissetiremez.
insanları bilemem ama aşırı nostaljik bi insanım geçmişi hep özlerim
Onunlayken hissedilenleri özlemektir.
O an da yaşanan duygulardır özlenen.
eski günleri yaaad etmek sadece
Kim olduğuna bağlı
Onu özlemektir.
Benim için her ikisi de.
Her sey olabilir
Onun gözündeki kendini özlemektir
bazen özlersin ama olmaz
onu ozlemek
Bence onu geri istemek