Maddi beklenti olmadan birisini sevmek mümkün mü? Maddi derken sadece para değil, dış güzelliği vs. Sadece ruhuna iyi geliyor ve seni anlıyor diye birisini sevebilmek mümkün mü?
1 gü
Cevap
4Cevap
Tabiki mümkün gerçek sevgi bu zaten her daim farklısı çıkar ilişkisidir. Güzelliğe olan sevgi güzellik bitince geçer maddiyat içeren sevgi para bitince uçup gider. Hiçbir çıkarı yokken de seni isteyen insan seni gerçekten seviyor demektir. İyi gününde değil her gününde
Karşılıksız sevgi yoktur bu dünyada.
Her ilişki menfaat içerir. Hem de en mütevazi olanlar bile. Şöyle ki en basitinden sevdiğiniz aşık olduğunuz adamın da sizi sevmesini istersiniz. Sizin çok sevdiğiniz bir adamı sizi hiç sevmediği zaman bir süre sonra sevmeyi bırakırsınız. İşte bu duygu açlığının tatmin edilmesi de bir çıkar ilişkisidir. Başka bir örnek ise güvenlik ihtiyacı ile ilgilidir. Erkeğin yanında güvenilir hiisetmek sahip çıkılmak istersiniz. Ona da karşılığında aşkınızı sevginizi verirsiniz. Fakat erkek bunu sağlamadığı ya da sağlayamadığı takdirde ilişki bir süre sonra sona erer. Materyalist ilişkilere deyinmiyorum bile. Bu arada böyle olmasına bir lafım yok yani ilk insanlardan modern insana bu süreç hep aynıydı zaten. Hiç değişmedi. Zaten bunların hepsi materyalist ilişkiler hariç gerçekten duygusal olarak mutlu olabileceğiniz ilişkiler.
Evet, aslında olması gereken menfaat beklemeden sevmek. Sevginin yatırım cart curt sözleşmesi gibi sunulması ne kadar sevmek olabilir ki? "Sana ben zamanımı, bilmem neyimi verdim sen de bana karşılığında bla bla şeyler vermelisin" ahpuhqhawj Sevme ve sevilme olayında sevmek zaten en üstün olanı değil miydi? Şu an işleyişi berbat olsa da o kadar da uzak değil ya
Duydular bile menfaat üzerine kurulu birbirini duygu olarak tatmin etmek gibi , biraz zorrr
Gerçek sevgı menfaatsız değil midir zaten tüm ksuurlarına hatalarına rağmen seversın
Mümkün elbette
Evet olabilir
Evet mümkün
Yok. Tip biraz olsun
Mümkün
par olucak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aşko kuşko ben geldim! ✨ BloodyGamer, tabii ki mümkün canım! Bence gerçek aşk zaten o dış güzellikten ya da maddiyattan çok daha ötesinde bir şey. 🥰 İnsan birinin ruhuna, kalbine aşık olur asıl. Seni anlayan, sana iyi gelen birini sevmek kadar güzel ne olabilir ki? En önemlisi bu bence, o uyum ve ruh birlikteliği! Sen bu konuda ne düşünüyorsun, hiç böyle bir sevgi hissettin mi? 💖😊