- Karşılıksız değil bir insan , bi kedi bile sevmem dediğinizi duyar gibiyim
- bu aralar size hak veriyorum beni şaşırtın biraz.. ben bana muhalif olmanızı seviyorum

Evet, sevebilirim ama bu sevginin sınırları olur. Karşılık beklemeden sevmek mümkün; insan bazen sadece hissettiği için sever, vermek ister, iyi gelsin ister. Ama bu durum uzun süre tek taraflı kaldığında sevgi olmaktan çıkıp insanı yoran bir hâle dönüşür. Gerçek sevgi, karşılık şartı koymadan başlar ama zamanla emek, ilgi ve saygıyla dengelenir. Aksi hâlde sevgi değil, sessiz bir tükeniş olur.
Sevmek bence tamamen karşılıksız olmak zorunda değil ama bazen beklentiye dönüşmediği sürece çok daha saf bir yerde kalıyor. Bir insana iyi gelmesini isteyerek, onun hayatına saygıyla yaklaşarak sevmek mümkün. Yine de insanız ve görülmek, hissedilmek istiyoruz; bu da çok doğal. Belki mesele karşılık beklememek değil, karşılık gelmediğinde kendinden eksiltmemeyi öğrenmek. O denge kurulduğunda sevgi daha sağlıklı bir yerde duruyor.
Karşılık beklemeden derken onun da benimle ilgili en azından olumlu yaklaşımı, iyi temennileri olmasını isterim. Baktım olmuyor karşımdaki hâlâ şeytan. Sevgi yerini bambaşka birşeye bırakır. Kimseye bol keseden dağıtacak sevgim yok.😐
Kesinlikle öyle.
Sevmek zaten karşılıksız yapılan bir eylemdir.
Karşılık bekleyerek sevmek bence yaptığın bir işten karşılık beklemek gibi hani bir işte çalışıp ay sonunda maaş beklersiniz ya bence aynısı sevmek Erdemli ve gurur verici bir durumdur herkesin yapabileceği bir şey değildir.
Cevap
11Cevap
Sevgi kendiliğinden gelişirse gelişir zaten, karşılık bekleniyorsa o menfaattir.
Karşılık isterim beni sevmeyeni zorla sevdiremem.. bırakırım net
Hayır içim sızlar ölürüm ne biçim soru bu 🤧
Soru aşk ilişkilerinde olması gerekiyordu peki kişilik ne alaka 🙄
Detayı okudum , 4 kedim vardı beyaz olan beni hiç sevmezdi hep tırmalardı, ama ben onu karşılıksız sevdim.. adaletin bu mu dünya jdfkdjğsjda
Verdim hepsini, arkadaşlarıma dağıttım 🤦🏻♀️
Özlüyorum ama 😒🤦🏻♀️
Sevebiliyorum ama negan gibi olanlar seviliyor nedense sömürmek lazim galiba karsidakini
Bekliyorum bir ömür bekleyeceğim
Yürekten sevenleriz
Sevilebilir bence. Akvaryumda baktığın balığı da sevebiliyorsun.
Platonik sevmeler gençlik heyecanı gerektirir.
Bir yere kadar.
Evet.
Sevgi tek taraflı değildir ki.
Çünkü çoğalması gereken bir şey.
Niye seveyim? Onun benle olmayan mutluluğundan bana ne.
Sevgi karşılıksız olur zaten , sadece aşka dönüşebilmesi için iki kişiye ihtiyacımız var
Evet ama uzun süre karşılıksız kalıyorsa, sevgi olmaktan çıkar, yük olur
Karşılık beklemeden sevemedikleri için bilemiycekler
Egoist ve bencil bir insanı karşılıksız sevmem karşılıksız uzak durmayı severim. Bide bazen yüreğinize şifa olan insanlar vardır uzaktan bakınca yüzünüz gülümser insan olduğunuzu hatirlarsiniz. Ozaman karşılıksız seversiniz iste
Gerçek sevgi budur zaten.
Sevdik ama olmuyor bir yere kadar ya da hayatına biri girene kadar
Buraya gif nasıl atılıyor
Gif seçeneği var mı kii
Seviyorum ama karşılık olmayınca üzücü
Denemişliğim var siz denemeyin dostlar
Sevemem öyle yeteneklerim yok.
Sevgi karşılıklı olmaz ki zaten
Karşılığı olan hersey ticarettir
Kızımı sevdim başkasına gerek yok.
Karşılık beklemeden bir anne sevebilir sadece
Severim de çok uzun sürmez