En azından sevgisinin karşılığını görmek ister insan. Koşulsuz seven insanın aslında sevdiği insana gerçek bir saygısı da yoktur. O sevgisinin odağıdır sadece. Sevgisi o kadar büyük ve o kadar koşulsuzdur ki, başka hiçbir şeye gerek kalmaz. Gerekirse sevdiği insan için - sevdiği insan dahil her şeyi ihlal edebilir. Kendini verdiği sevgi ve ilgiyle tanımlayan, fakat bunu kime verdiğiyle ilgilenmeyen insan koşulsuz sever. Benim yapmayacağım bir durum bu.
Bir şey beklemeden sevmek çok zor. Çünkü bazen sevdiğimiz insana işimiz düştüğü vakit ondan bir şey beklediğimiz zaman ve bu beklenti bizim istediğimiz yörüngede gitmediğin de ve sevdiğimiz insanda beklentimizi karşılamadığı vakit ister istemez o anda anlık olarak bir soğuma söz konusu olabiliyor. Herkes herkesten bir şey bekler manevi ya da maddi... Tabi karşılık beklemeden sevmekte olabilir. Asla olamaz diyemeyiz tam manasıyla. Benim kedim' den hiçbir karşılık beklemeden seviyorum mesela...
seversin ama içinde gelmeden seversin. bir insan sevgisi karşılıksız olunca istemeden de seversin duygularına engel olamazsın. insan sevdiğinden neler görüyor ne yaralar alıyor ama yine de unutamıyorsun aklından çıkmıyor bir yanın ondan nefret ediyor ama hala ondan bir parça da oluyor içinde. aşk böyle bir şey..
Severim tabiki, zaten hep karşılık beklemeden sevdim. Özellikle biz kadınlar böyleyiz karşılıksız menfatsizce severiz, işte bu nedenle de hep erkekler ve kadınlar farklı düşüncedeler. Erkekler için aynı şeyi söyleyemem yani. Mutlaka bir menfaat bekliyorlar. Geneli olmasada aralarında var böyleleri.🙂
Merhabalar, Galiba sevemem. Hiçbir beklentimin olmadığını birini nasıl sevebilirim bilemedim, bana çok fazla absürt geldi. Böyle birisi olduğunu da düşünmüyorum :/.
Sevgi zaten beklentiler üzerine kurulu bir duyu onu koşulsuz sevdiğimizi söylüyoruz belki sadece platonik bile seviyoruz ama yine çıkar var yanına yakışacağını düşünüyorsun ya da zekası seni etkiliyor faydalanmak istiyorsun... diye uzar gider bu beklenti
Uzun süre sevemem. Eğer seviyorsanız illa ki karşılık bekleyip hayaller kuruyorsunuz. İnsan evladını severken bile bir takım karşılık alıyor, bekliyor. Karşılıksız sevgi insan doğasında yok bence.
bekleyerek veya beklemeden total olarak hangi fonksiyonda olsamda hep ters turevim benden integral olmaz sevemem.. sevgi veya turevlerini bana soksalar girmez..
Karşılıksız sevmez kimse, maddi bir karşılığı olmasindan bahsetmiyorum... karsilik bulamazsan sevgin yokolur... ailem disinda karşılıksız kimseyi sevmem... ya arkadaslik olmali, ya sevgilin olmali... karşılıkdiz sevgi isteyen de veriyorum diyen de yalancıdır.. guvenmem
Yeğenimi diyebilirim ama o bile gülerek, şımararak bilincinde olmadan bana birçok şey geri veriyor. Karşılıksız sevgi bizim fıtratımızda yok bence sevemem gibi geliyor. :) Bence uzun soluklu bir sevgi olmaz.
Sevgi beklerim ilgi beklerim. Bu da bir karşılık sanırım. Beni sevmeyen birini sırf haline acıdığım çok yalnız olduğu için sevmiştim. Ama o bana eski sevgilimi unutamıyorum dedi. Kimseye hakettiğinden fazla değer vermeyecen
Bunun sonucunda sevgilisinden mutsuz olduğu halde, aldatıldıği halde, hor görüldüğü halde ayrılmayan insanlar çıkıyor. Hayır olamam. He insanı severim yaradandan ötürü o ayrı mesele.
Severim, seviyorum, seveceğim. Sevgi karşılık beklemez, yalnızca seversin. O da severse ne büyük, ne güzel şans. Sevmese de seversin. Severse daha bir başka seversin..
Bence gerçek sevgi karşılıksız olan sevgidir. Sevdiğim, değer verdiğim insandan herhangi bir karşılık beklemem. Seversin çünkü kalbin onu sevmiştir, ona değer vermişsindir. Bu her ilişki için geçerlidir (anne-çocuk, arkadaş, dost, kardeş, sevgili vs.)
Sevmek zaten karşılığında bişey bekleyerek olursa adı sevmek olmaz. Sevmek içten gelen karşılıksız olan duygudur. Kişinin pek de elinde olmadan gelişir.
Evet biz kadınlar koşulsuz sevme gücüne sahibiz koşulsuz sevebiliyoruz üzülerek söylüyorum siz erkeklerin %99 unda bu duygu yok asla anlayamayan 99luk kısım sizde öyle bir yeti yok çünkii 😒
Ben severim , sarılırım , öperim Yanaktan vinsel algılanmadın😁 , saçını olşarım nebiliyim severim ya hemde adam gibii
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sevdikte ne oldu ki. Boş yere geçen zaman , boş yere verilen emek , boş yere yaşanılan duygusal boşluk. O hatayı bir kez yaptım ve artık karşılık bekliyorum. gereken karşılığı alamazsam da yol verip postalıyorum.
Sevemem. Sevgimin karşılığını görmem gerek manevi olarak.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kimse kimseyi karşılıksız sevmez insan doğasına aykırı bu Görüntüsünü beğenirsin, kişiliğini beğenirsin , konuşmasını, tavırlarını yani illa bir özelliğini seversin
Karşılıksız sevdiğim o kadar çok kişi var ki hatta onların karşılıksız seveni sadece ben değilim.. Onlar mı kimler tv program sunucuları, belgesel yapımcıları, sanatçılar, oyuncular, sporcular idollerimiz her akşam evlerimize konuk ettiklerimiz..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Maddi yönden hayır ama eğer birini seviyorsam tabiki beklentilerim bazı ihtiyaçlarımı karşılaması için beklenti içine girerim.