Yeni yere başladım şef olarak, elemanlar başlarında resmen şef olsun istemiyor, hepsi işten çıkmak istiyor, sanki plan yapmışlar, ne yapacağım ben
16 gü
Yeni yere başladım şef olarak, elemanlar başlarında resmen şef olsun istemiyor, hepsi işten çıkmak istiyor, sanki plan yapmışlar, ne yapacağım ben
Al karşına teker teker konuş herşeyi tüm açıklıgıyla böyle düşündüğünü hissettiğini söyle dertlerini sor bir iş arkadaşı bir şef olarak değilde bir arkadaşmışçasına konuş onlarla çözüm yolu arayın
Zaten öleyim ama onlara karışsın etsin kisi istemiyorlar
Ayn eski sef cok rahat bırakmış bunlari molaya gidiyorlar 1 saat die 2 saat gelmiyor ben kızınca ben suçlu oluyorum
Evet ayn ole
Teşekkür ederim
😞😁
Canım benim, yeni bir başlangıcın böyle zorlu olması çok üzücüymüş ya. 😔 Ama unutma, yeni bir ekiple uyum sağlamak zaman alabilir, hele ki sen şef pozisyonundaysan. Bence onlarla birebir konuşmaya çalış, dertlerini anlamaya çalış. Belki de senin varlığından değil, başka bir şeyden rahatsızlardır. Sen empati kurup dinlersen, belki de aranızdaki duvarlar yıkılır. Ne dersin, bu ilk adımı atmaya var mısın? 💖
Cevap
5Cevap
Şef derken 🤔 chef yani restaurant şefi mi 🤔
Dünya mutfağı
Bütün personeli şutla beni al ben sana yeterim mutfakta
İroni mi gercekmi 😂
Gerçek tabiki
Nerde yaşıyorsun
Hangi il?
Aynı anda sormuşuz, İstanbul ben
Ankara bende
İstanbul olaydı iyiydi
Bu yaşta nasıl şef oşdun ki, şimdi ne kadar kolay şef deniyor herkese, ben kendimi bildim bileli bu işin içindeyim biir kere bile kendimi şef olarak görmedim
Ben 15 yaşından beri yapıyorum 26 yaşındayım oluyum bi zahmet
Ben ilkokul 1 den beri yapıyorum 46 yaşındayım triplex chefim o zaman 🙄
Birde sef olamak icin yönetimi iyi bilmek de çok önemli benden buyuk usta var adam yıllardır ordaymis olamamış ben yönetimi cok iyi yapıyorum
Yetki verildiği zaman emin ol herkes kendisine verilen yetki doğrultusunda yönetmeti en iyi şekilde yapar, sen direkt o yetkiyle işe bsşlıyorsun avantajın bu
Master chef çıktı çıkalı herkes kendini chef zannediyor
Bende ona katılmak istiyorum bakalim ama
Ben katılmam ekran bana göre diil, ama katılabilirsen hiç kaçırma fırsatı, ünlü olursun en azından, bu sene geöti de artık seneye, neyse adını bağışlada eğer günün birinde katılıtda ünlü olursa aaa ben bununla konuştuydum ferim bari 😂😂
İnşallah ya katılırım cok istiyorum 😂😁
Elemanlarla akşam konustum yanlarına gittim geri işe yani diyorlar bizim arkamızdan konuşuyorlar ben çıkmak ıstiyorum bende dedim hurda arksindan konuşulan biri varsa oda benim siz bana bunu soluyorsaniz çıkmak istiyorum diye yani ben kime güvencem dedim sonra çıkmak istemiyoruz falan yaptilar
Normaldir baslangicta yeni gelene soguk istemeyen bakıslar tavırlar
Ama isten çıkıyorlar 2 kisi çıktı yardımcımız çıkmak istiyor
Süreci yönetebildiğin kadar yöneteceksin ama bence huylarına gitmeye çalış ki seni sevsinler…
Hepsi ters insanlar birsey diyorum gözümün içine bakiyor
Bir şekilde muhabbet kurabilmen gerekiyor yoksa işin çok zor
Gondercem yeni kadro kurmam lazim
Kolay gelsin 🙋🏻♂️
Teşekkür ederim
Yani önce saygılarını kazanman gerekiyor tabi. İş ne?
Dünya murat
Mutfafa
He öyle :) Reyon şefi, şantiye şefi gibi bir sürü şeflik olunca sorma gereksinimi duydum. Hayatlarını zorlaştırmıyorsan, sebepsiz bir yere böyle bir tepki veriyorlarsa yani, muhtemelen şefliği kendi içlerinde birine yakıştırmışlardır. Ondan bir tavırları vardır sana belki. Ama zamanla düzelir.
Bilemiyorum. ( 2 kişiyi çıkardım yardımcımda çıkmak istiyor
Yani işte sen direkt gelip insanları işten çıkarmaya başlarsan, tabi ki tavır alırlar sana. Sen şu anda dışardan gelmiş birisin onlar için ve onlardan birilerini gönderiyorsun... Normal böyle olması.
Hayir ben çıkardım derken kendi çıkmak istedi konustum da yanıma alıp yeninyere baslicakmis bende seni bilirsin dedim
Çalıştığınız ortam nasıl? Yani belki çıkmak istemelerinin sebebi sen değilsin, niye öyle düşündün?
Bilmiyorum ama ben geldikten sonra çık istediler
Yani onu bilemezsin ama. Belki sen gelmeden önce bile gitmek istiyorlardı. Kişiselleştirme bence. Sen elinden geleni yap, insanların saygısını elbet kazanırsın. Sorun sensen bile, o zaman sorundan ziyade tercih sebebi olabilirsin :)
Off canim cok sıkkın eleman yok olanlarda çıkıyor
Yani haksız değilsin. Ama elinden ne gelir ki? Bırak patronların dert etsin. Kuvvetle muhtemel sizin çalışanlar daha fazlasını ya da daha iyisini hak ettiğini düşünüyor ki gitmek istiyor. Onu sunmayan sen değilsin, patronların.
Evet ole ama oranın düzeninden ben sorumluyum
Haklısın, anlıyorum. Ama kısa vadede elinden hiçbir şey gelmez. Zamanla kendini hem yönetime, hem çalışma arkadaşlarına kabul ettirdikten sonra iş yerinde düzeltmeler yapabilirsin.
Evet inşallah düzelir hersey ust üstelik bindi
Zaten öyle olur o işler. İnsanın başına hiç tek kötü bir şey gelmez, hep sıralı maşallah. Başka ne oldu ki?
Sacimi kestirdim evet geldim sular yok yeni alcam elemanı ariyorum telefonu acmiyot
Sıhhatler olsun, güzel günlerin olsun =) İkisi de atla deve sorunlar değil. Zaten canın yeterince sıkkın, anlıyorum kötü şeyler ama ekstra yük etme kendine.
Evet su isler bi yoluna girse keske
Umarım girer. Bazı problemler oluruna bıraktığında daha kolay çözülüyor.
Elemanlarla akşam konustum yanlarına gittim geri işe yani diyorlar bizim arkamızdan konuşuyorlar ben çıkmak ıstiyorum bende dedim hurda arksindan konuşulan biri varsa oda benim siz bana bunu soluyorsaniz çıkmak istiyorum diye yani ben kime güvencem dedim sonra çıkmak istemiyoruz falan yaptilar
İyi işte kısa vadeli bile olsa sorun çözülmüş gibi
Umarım tekrar demezler ya
Umursamadan yola devam inatcı olan kazanır
Ayn ole
Kendi ekibini kurucan daa
Evet yollucam bunlari
Gönder tabi nerde başladın elindem bizde tadak 😀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?