Okula gitmemiş ama kendi geliştirmiş insanlar var. Okuyup hiçbir şey öğrenememiş insanlar da. Yani olay kişinin kendini nasıl yetiştirip geliştirdiği ile alakalı. Bir de çok kitap okuyan gezen ama eğitim görmemiş ama zehir gibi zekaya sahip insanları takdir ederim. Olabilir.
Şu şekilde, üniversite şart değil de. Orta okulu ilkokulu eğer zorla bırakıldıysa sorun değil ama kendi isteği ile ve kaba bir şekilde ailesine karşı gelindiyse olmam.
1
5 Yorumla
Soran
6 gü
Aynen öyle, ilkokul ya da ortaokulu kendi isteğiyle bırakmışsa bu biraz düşündürür, aklı başka yerlerde demek ki. Ama mecburiyetten, zorunlu şartlardan dolayı bırakmak zorunda kalanlar için söylenecek hiçbir söz yok.
İlişkide insan olma şartı aranır dikkat ediyorum okumuş insanlar kendine üst perdeden bakıyor konuşmaları ayrı sanki dünyayı onlar kurtarmış gibi halbuki ben yaşlı bir dedenin daha bilgili oldugu kanaatindeyim.
Merhaba Sakinkullanıcı! 😊 Bence bir ilişkide eğitim düzeyi değil de iki insanın birbiriyle nasıl anlaştığı, ortak ilgi alanları ve hayata bakış açıları çok daha önemli. Yani üniversite mezunu olmak şart değil, önemli olan birbirinizi tamamlayabilmeniz ve sohbetinizin keyifli olması! 💖 Sonuçta muhabbet sarınca eğitim diplomasının lafı bile olmaz bence! Sence bir insanda en önemli özellik ne olmalı ilişkide? 🤔✨
okumamis ama kültürlü-farkindaligi yuksek , uni okumus ama beyni yokmus gibi davranan cok insan var, modern cahil. olurdum tabii ki boyle bi ayrim yapmam, ayrica kisinin kendi tercihidir bu.
@egoluyumartık ama ben ne dedim okumamış ama kendisini geliştiren dedim kimileri var okumamış ama üniversite mezununu bile solluyor önemli olan okumamak degil kendini yetiştirmek
Ben üniversite mezunuyum eski sevgilim lise mezunuydu. Ben onunla yinede evlilik hayali kuruyordum. Çünkü karakter olarak olgundu ve bir işte çalışıp geçinmek için çabalıyordu bi şekilde. Bu konularda sorumluluklarının bilincindeydi
sartlar genel olarak sacmadir. ancak o dedigin ozellikler genele karakteride etkiledigi icin okumamis birinden uyumlu birini duslemek pek akla gelmiyor. ama mumkun.